TurisMALL
powered by

32915

Ghid Cluj Napoca
Obiective turistice

Cluj Napoca

Clujul din perioada medievala era protejat de un zid de aproximativ 4 km care avea mai mult de 20 de bastioane (turnuri). In prezent, sub denumirea partial corecta de Bastionul Cetatii, poate fi admirat de turisti Bastionul Croitorilor, unul dintre putinele monumente istorice pastrate de pe vremea fostei cetati.

Bastionul reprezinta coltul de sud-est al cetatii medievale si la restaurarea din 1924 a fost transformat in muzeu. In perioada 2007-2009 a trecut printr-o noua renovare, iar in prezent gazduieste Centrul de cultura urbana, format dintr-o cafenea literara, o sala de conferinte si spatii expozitionale.

Gradina Botanica din Cluj este una dintre cele mai mari si mai frumoase din Europa de Est. Cu o suprafata totala desfasurata pe 14 hectare de teren, gradina adaposteste un numar impresionant de flori si plante din toata lumea, organizate in trei sere. Sera plantelor australiene si mediteraneene contine specii de ficus, Araucaria, Casuarina si feriga australiana arborescenta Alsophila Australis.

Sera palmierilor cuprinde 80 de specii de palmieri, decorativi sau cu importanta industriala in timp ce in Sera acvatica poate fi admirat un exemplar de lotus de pe Amazon. Acesta ocupa mare parte din bazinul central, in conditiile in care frunzele sale pot ajunge pana la 1,5 m in diametru.

In afara de aceste doua importante obiective turistice, in Cluj merita sa va plimbati prin centrul vechi, studiind mixul arhitectural care defineste orasul. Trebuie sa va opriti la Palatul de Justitie si la Palatul Banffy, constructii impresionante, deosebit de apreciate de turisti.

Daca Palatul de Justitie are o inestimabila valoare arhitectonica, fiind monument istoric si de arhitectura catalogat, Palatul Banffy, sediul actual al Muzeului de Arta, este una dintre cele mai vechi cladiri istorice ale municipiului si poate fi vizitat achitand o taxa modica de doar 2 lei.

Continuati plimbarea vizitand Cetatuia, un alt loc superb din centrul orasului. De pe aleile acesteia se poate vedea o panorama foarte frumoasa a orasului, mai ales seara, cand este luminat, iar turnurile bisericilor precum si cladirile mai mari sunt minunat puse in valoare.

Seara e o placere sa te plimbi pe aici, orasul luminat se vede foarte frumos.
In municipiul de pe malurile Somesului Mic puteti vedea si o serie de lacasuri de cult, cele mai importante fiind Biserica Ortodoxa din Deal, ridicata cu sprijinul negustorilor romani din Brasov si Biserica Sfantului Mihail, una dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura gotica din Transilvania.

Doua atractii majore ale Clujului se pot descoperi la periferia orasului: Parcul National Etnografic Romulus Vuia, alintat de localnici Muzeul Satului si Padurea Hoia, una dintre cele mai mari si mai bogate din tot judetul, aflata pe continuarea dealului ce incepe cu Cetatuia Cluj.

Muzeul Satului poate fi vizitat de marti pana duminica, intre 09:00 si 17:00 (ultimul grup intra la ora 16:00 ) iar pretul unui bilet este de 3 lei.
Padurea Hoia Baciu s-a transformat, de-a lungul timpului, in centrul fenomenelor inexplicabile. Aici au fost raportate aparitii misterioase, pe care cei mai creduli le considera fantome, au putut fi fotografiate obiecte zburatoare neidentificate si au fost inregistrate anomalii magnetice si fluctuatii ale campului electromagnetic.
Unul dintre cele mai ciudate fenomene, pe care nici cei mai sceptici oameni de stiinta nu il pot explica este aparitia unor urme pe pamant, zapada sau iarba, chiar sub privirea celor prezenti in padure.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Ziua Regelui Olandei - Amsterdam (King's Day in Amsterdam)
Ziua Regelui este un eveniment care se desfasoara anual, in data de 27 aprilie, incepand cu 2014. Cu..
Stiai ca?
Columbia se mai numeste si "Tara cafelei".... Sri Lanka este numita si "Lacrima Indiei", "Perla Oceanului Indian"....
Dictionar turistic
Receptie - Birou care asigura primirea si repartizarea turistilor in unitatile cu activitate hoteliera.
7 recomandari