Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
50485
Ghid Costa Del Sol
Unde sa mananci
Costa Del Sol
Bucataria spaniola este celebra pentru bucatele cu carne tocata. Cel mai popular fel de mancare este tapas, antreuri servite cu bere, vin sau sherry. Cele mai populare feluri de tapas sunt: morcilla (budinca neagra), mojama (ton uscat in aer liber), sunca locala, branzeturi, fasole gatita cu bacon, sote de rinichi in cherry, frigarui de carne si fructe de mare. Un alt aperitiv ce merita incercat este platouas (8 felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita, sardine, midii, cod cu legume, cu doua tipuri de icre si cu somon).
Desi Valencia este regiunea unde se gaseste cea mai buna paella, si in Costa Brava veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.
Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, restaurantele oferind diverse preparate cu peste proaspat.
Bucataria spaniola are numeroase supe din ingrediente inedite ce ofera papilelor un adevarat festin. Printre cele mai populare sunt gazpacho (supa de rosii rece), supa de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi), ciorba cu maruntaie. Una dintre principalele feluri de mancare este facuta din peste sea bass si se serveste cu orez, legume la gratar sau cartofi la cuptor.
Alte mancaruri traditionale ce merita incercate sunt: callos a la madrileña (tocana picanta de vita), cocido madrileño (tocana cu naut, carne si legume), oreja de cerdo (urechi de porc prajite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de rosii, ton, verdeturi).
Cateva feluri de mancare specifice zonei Costa del Sol sunt: supa de usturoi, servita cu migdale si struguri verzi si salata Malaga (cartofi fierti, portocale, cod, praz).
Daca va plac dulciurile, atunci trebuie sa incercati chocolate con churros (gogosele crocante dulci, servite cu ciocolata calda). Barquillos sunt niste betigase crocate, dulci care se servesc pe post de desert.
Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol "sangre" (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.
In zilele calduroase, puteti gusta Tri-Naranjus, o limonada cu arome de lamaie sau portocale. Horchata este o bautura dulce, asemanatoare la gust cu laptele vegetal si este facuta din migdale macinate, susan, orez sau orz. Granizados este o bautura racoritoate cu gheata sfaramatat si arome de lamaie, portocale sau cafea.
De asemenea, puteti servi un pahar de tinto de verano (vin rosu cu limonda). Vino de Jerez este un sherry aromat ce se serveste inainte de masa.
Pentru o masa delicioasa, indreptati-va spre restaurantele: Tapeo de Cervantes (Malaga), Erase Una Vez (Benalmadena), Lounge at Pinoccios (Benalmadena), Nermans Restaurant Bistro Bar (Marbella), Oliva (Nerja), Karalis Tapas & Bar (Marbella), Barbecue Fisheries (Marbella), Tapadaki (Malaga), Yerbagüena (Campillos) sau Montana VITA (Malaga).
Desi Valencia este regiunea unde se gaseste cea mai buna paella, si in Costa Brava veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.
Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, restaurantele oferind diverse preparate cu peste proaspat.
Bucataria spaniola are numeroase supe din ingrediente inedite ce ofera papilelor un adevarat festin. Printre cele mai populare sunt gazpacho (supa de rosii rece), supa de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi), ciorba cu maruntaie. Una dintre principalele feluri de mancare este facuta din peste sea bass si se serveste cu orez, legume la gratar sau cartofi la cuptor.
Alte mancaruri traditionale ce merita incercate sunt: callos a la madrileña (tocana picanta de vita), cocido madrileño (tocana cu naut, carne si legume), oreja de cerdo (urechi de porc prajite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de rosii, ton, verdeturi).
Cateva feluri de mancare specifice zonei Costa del Sol sunt: supa de usturoi, servita cu migdale si struguri verzi si salata Malaga (cartofi fierti, portocale, cod, praz).
Daca va plac dulciurile, atunci trebuie sa incercati chocolate con churros (gogosele crocante dulci, servite cu ciocolata calda). Barquillos sunt niste betigase crocate, dulci care se servesc pe post de desert.
Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol "sangre" (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.
In zilele calduroase, puteti gusta Tri-Naranjus, o limonada cu arome de lamaie sau portocale. Horchata este o bautura dulce, asemanatoare la gust cu laptele vegetal si este facuta din migdale macinate, susan, orez sau orz. Granizados este o bautura racoritoate cu gheata sfaramatat si arome de lamaie, portocale sau cafea.
De asemenea, puteti servi un pahar de tinto de verano (vin rosu cu limonda). Vino de Jerez este un sherry aromat ce se serveste inainte de masa.
Pentru o masa delicioasa, indreptati-va spre restaurantele: Tapeo de Cervantes (Malaga), Erase Una Vez (Benalmadena), Lounge at Pinoccios (Benalmadena), Nermans Restaurant Bistro Bar (Marbella), Oliva (Nerja), Karalis Tapas & Bar (Marbella), Barbecue Fisheries (Marbella), Tapadaki (Malaga), Yerbagüena (Campillos) sau Montana VITA (Malaga).
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 9 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
Nicolae Paulescu: Insulina, substanţă necesară tratării diabetului, a fost descoperită de către medicul român Nicolae Paulescu. Cu toate acestea, Premiul Nobel a fost acordat pentru descoperire...
Yo-yo este a doua cea mai veche jucarie din lume (cea mai veche este papusa) si a fost inventat in urma cu 3.000 de ani, in Grecia Antica?...
Dictionar
turistic
Bagaj de mana - Bagaj pe care calatorul il poate pastra cu sine in timpul transportului si asupra caruia este responsabil (termenul se utilizeaza in transportul aerian si in transportul cu autocarul). Bagajul trebuie sa se incadreze intr-o marime standard, care difera in functie de compania aeriana.