TurisMALL
powered by

73089

Ghid Milano
Obiective turistice

Milano

Domul din Milano (Duomo di Santa Maria Nascente) este simbolul orasului, fiind al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca marime din lume, dupa Bazilica San Pietro din Roma si Catedrala din Sevilla. Domul are o inaltime de 157 m, iar cele 135 turle ii ofera un aspect ravasitor. Constructia Catedralei a inceput in 1386 si a fost incheiata in 1887.
Accesul in Catedrala este gratuit. Daca doriti sa admirati orasul Milano de pe acoperisul Domului, va trebui sa achitati 4 euro (daca urcati pe scari) si 6 euro (daca optati pentru lift). Catedrala este deschisa zilnic, intre orele 6.50 – 19.00, acoperisul: 07.00 – 19.00.

Langa Domul care domina Piazza del Duomo se afla Galleria Vittorio Emanuele II, o locatie exclusivista unde se afla cele mai renumite magazine din lume. Intrarea este chiar in fata Catedralei si se extinde pana in Piazza della Scala.

Teatro alla Scala este unul dintre cele mai renumite teatre de opereta din lume. Inaugurata pe 3 august 1778, La Scala a fost locul in care au cantat cei mai mari artisti italieni, dar si ai lumii. Tot aici se afla si Museo Teatrale alla Scala, un muzeu care prezinta vizitatorilor momentele de glorie ale teatrului, schite, picturi, statui si costume. Totodata, sunt expuse si opere ale unor compozitori celebri: Rossini, Puccini si Toscanini.
Accesul este permis in fiecare zi, intre orele 09.00 – 12.30, 13.30 – 17.30. Pretul unui bilet este de 5 euro (adulti), 4 euro (grupuri) si 2.50 euro (elevi si studenti).

Santa Maria delle Grazie – Cina cea de taina este una dintre cele mai renumite picturi din istoria universala a artelor. Opera lui Leonardo da Vinci se afla in fosta sala a meselor din bisercia Santa Maria delle Grazie si a fost realizata intre anii 1494 – 1497. De-a lungul anilor, pictura a fost restaurata de mai multe ori, supravietuind miraculos unui bombardament aerian din anul 1943. In 1983, biserica Santa Maria delle Grazie, manastirea dominicana si opera Cina cea de taina au intrat in patrimoniul UNESCO.
Biserica este deschisa vizitatorilor de marti pana duminica, intre orele 08.15 – 19.30. Accesul in biserica este gratuit, dar daca doriti sa vedeti pictura va trebui sa achitati 6.50 euro.

Muzeul National de Stiinta si Tehnologie Leonardo da Vinci (Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci) prezinta o colectie impresionanta a inventiilor lui da Vinci: de la schite ingenioase, la masini de razboi pana la viziuni arhitecturale.
Muzeul este deschis de marti pana vineri, intre orele 09.30 – 17.00, iar sambata, intre orele 09.30 – 18.30. Pretul unui bilet este de 10 euro (adulti), 7 euro (tinerii sub 25 ani, grupuri de 10 persoane), 4 euro (grupuri scolare si pensionarii de peste 65 ani), gratuit (copii sub 3 ani, persoane cu dizabilitati).

Castelul Sforzesco a fost construit in secolul XV si este unul dintre cele mai remarcabile monumente din Milano. Ultima restaurare a avut loc dupa bombardamentele din 1943. In curtea castelului se afla 3 muzee, cel mai notabil fiind Muzeul de Arta Istorica (Museo d'Arte Antica del Castello Sforzesco). In patrimoniul muzeului se afla Pieta Rondanini, ultima opera a lui Michelangelo, si picturi ale celebrilor artisti: Mantegna, Bellini, Leonardo da Vinci si Fra Filippo Lippi. Celelalte 2 muzee care se afla in castelul Sforcezo sunt: Muzeul de Arte Aplicate si Muzeul Arheologic.
Castelul este deschis zilnic, intre orele 07.00 – 18.00 (iarna) si 07.00 – 19.00 (vara). Accesul in castel este gratuit, iar pentru vizitarea muzeului se achita 3 euro (adulti), 1.50 euro (studentii la Academia de Arte), gratuit (tinerii sub 25 ani, pensionarii peste 65 ani, jurnalistii si persoanele cu dizabilitati).

Galeria de Arta Monderna (Civica Galleria d'Arte Moderna) se afla intr-o cladire eleganta, somptuoasa, care a servit ca resedinta de vara a lui Napoleon. Aici veti putea admira cateva opere ale faimosilor Picasso, Matisse, Renoir Gaugin si Cézanne.
Galeria poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 09.30 – 17.00, accesul fiind gratuit.

Pinacoteca di Brera este o galerie de arta ce gazduieste una dintre cele mai frumoase colectii de picturi medievale si renascentiste din Europa. Colectia a fost adunata de Napoleon, confisandu-le din biserici sau din casele unor oameni bogati. Capodoperele galeriei sunt: Montefeltro Altarpiece (Madonna cu Sfintii) de Piero della Francesca, Lamentation over the Dead Christ de Andrea Mantegna si Sposalizio (Betrothal of the Virgin) de Raphael.
Galeria este deschisa de marti pana duminica, intre orele 08.30 – 19.15, iar pretul biletelor este de 5 euro (adulti) si 2.50 euro (elevi, studenti si pensionari).

Basilica Sant'Ambrogio este una dintre cele mai vechi biserici din Milano, fiind construita de episcopul Ambrozie, intre anii 379 – 386 d. Hr. Initial, biserica a fost numita Basilica Martirilor deoarece se afla in zona in care nu fost inmormantati numerosi martiri. In 1099, biserica a fost reconstruita dupa stilul arhitectural romanic, pastrand planul original al edficiului care includea un portic cu arcade elegante.
Biserica poate fi vizitata de luni pana sambata, intre orele 07.00 – 12.00; 15.00 – 19.00, duminica, intre orele 07.00 – 13.00; 15.00 – 20.00. Accesul este gratuit.

Muzeul de Jucarii (Museo del Giocattolo) a fost deschis in 1989, pe Via Ripa Ticinese si prezinte peste 200 jocuri si jucarii din 1700 pana in 1950.
Muzeul este deschis in fiecare zi, intre orele 09.30 – 12.30; 15.00 – 18.00

Stadionul San Siro este casa a doua dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Italia: AC Milan si FC Internazionale. Cu putin noroc, puteti avea parte de o experienta extraordinara daca asistati la un meci pe stadionul San Siro. Preturile incep de la 20 euro si ajung pana la 185 euro.
Stadionul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 10.00 – 15.00, turul durand 30 – 40 minute. Pretul unui bilet costa 12 euro, iar daca doriti sa intrati doar in muzeu platiti 7 euro.

La 45 minute departare de Milano se afla Lacul Como. Zona a devenit celebra dupa ce actorul George Clooney si-a cumparat o casa aici. Peisajele sunt mirifice: apa contrasteaza minunat cu muntii stancosi, iar restaurantele cu mancare excelenta se gasesc la tot pasul. Pentru a aprecia mai bine frumusetea lacului Como, va recomandam sa luati furnicularul care urca pe munte. Totodata, puteti opta si un vaporas care va va plimba prin toate statiunile de pe malul lacului. Pentru a ajunge aici, puteti lua trenul din Gara Centrale, pretul unui bilet fiind de aproximativ 15 euro.

Festivaluri si sarbatori
Saptamana Modei de la Milano (Milan Fashion Week) este cel mai asteptat eveniment al anului. In cadrul celor 2 editii anuale, in luna februarie si luna septembrie, designerii italieni isi prezinta cele mai noi colectii. La fiecare editie, orasul este plin de modele superbe, jurnalisti de moda si vedete internationale.
Website:

Italienii adora Craciunul, de aceea incep sa sarbatoreasca inca de la inceputul lunii decembrie. In fiecare an, intre zilele de 7 si 8 decembrie are loc targul Oh Bej! Oh Bej!, (n.r. Ce frumos! Ce frumos!). Targul are loc in fata Basilicei Sant'Ambrogio si ofera turistilor si localnicilor posibilitatea de a cumpara antichitati, diverse mezeluri traditionale, dulciuci sau castane prajite.

In fiecare an, pe circuitul de la Monza, aflat la 16 km de Milano, are loc F1 Grand Prix. Evenimentul are loc la inceputul lunii septembrie si strange mii de fani ai Formulei 1.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
dorulromaniei Guest, 09.12.2013

fruuummmmoooooosssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Los Veranos de la Villa
Los Veranos de la Villa reprezinta un eveniment desfasurat anual la Madrid in perioada iunie – inc..
Olanda  |  Italia  |  Malta  |  Ungaria  |  Austria  |  Spania  | 
Stiai ca?
FC Barcelona este cel mai mare stadion privat din lume, cu peste 100.000 de locuri? Stadionul este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din Barcelona?... Nu exista nici o harta care sa prezinte intregul Mare Zid Chinezesc?...
Dictionar turistic
Rezervatie - Teritoriu ocrotit prin lege, pe care nu se pot face transformari, deoarece aici se gasesc plante, animale, minereuri sau formatii geologice rare, care prezinta importanta din punct de vedere stiintific.
7 recomandari