TurisMALL
powered by

71689

Ghid Milano
Transport intern

Milano

Milano are 2 aeroporturi: Linate si Malpensa. Aeroportul Linate se afla la 7 km de Milano, are un singur terminal, la parter aflandu-se Sosirile, iar la etaj Plecarile. Pentru a pleca de la aeroport puteti opta pentru un taxi, calatoria dureaza 15-20 minute, iar pretul este in jur de 20 euro; autobuzul 73 face legatura intre aeroport si Piazza San Babila si pleaca la fiecare 10 minute in intervalul 06.05 – 00.55; autobuzele din fata aeroportului fac legatura intre aeroport si Gara Centrala din Milano, pleaca la fiecare 30 minute intre orele 06.05 – 23.45.

Aeroportul Malpensa se afla la 45 km de Milano si are 2 terminale: Sosiri si Plecari. Pentru a ajunge in oras, puteti alege trenul: statia se afla la Terminalul 1 si are capat de linie la statia Milano Cadrona. Durata calatoriei este de 40 minute, iar pretul unui bilet este de 9 euro (dus) sau 12 euro (dus-intors). Autobuzul Malpesa Express pleaca din fata aeroportului la fiecare 20- 30 minute si are capat de linie la Gara Centrala. Calatoria dureaza 50 minute, iar pretul unui bilet variaza intre 4.50 – 6.50 euro. In fata terminalului se afla si taxiuri care va pot duce la destinatia dorita. Calatoria pana in centrul orasului dureaza 45 – 60 minute si costa intre 70 – 80 euro.

Milano are un sistem de transport in comun foarte eficient. Strazile nu sunt aglomerate, iar masinile nu stau cu orele in trafic, ca in alte orase europene. ATM este compania care se ocupa cu transportul in comun si dispune de metrouri, autobuze, tramvaie si troleibuze. Biletele pot fi cumparate de la tonomatele ATM, magazine, au o perioada de valabilitate de 75 minute si pot fi folosite pe toate mijloacele de transport.

Metroul este cel mai eficient si rapid mijloc de tranport. Metroul are 3 linii ( linia rosie: MM1, verde MM2 si galbena MM3) care acopera cele mai importante zone din Milano: Duomo, Gara Centrala, Loreto si Cadorna.

Tramvaiele au culoarea portocalie si fac legatura intre centrul orasului si toate zonele din Milano. In prezent, exista 2 tipuri de tramvaie: unele lungi (moderne) si cele scurte (cu interior din lemn).

Autobuzele si troleibuzele sunt tot galbene si ajung in toate zonele din Milano.

Milanezii adora sa se plimbe cu bicicleta, avand la dispozitie sute de km. Intr-un oras aglomerat, cu putine locuri de parcare, bicicleta este o metoda sanatoasa de transport.

Taxiurile din Milano sunt albe sau galbene si pot fi acostate pe strada sau chemate la comanda. Principalele firme de taxi sunt Radiotaxi (tel: 02 5353) si Autoradio (tel: 02 8585).
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 8  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
dorulromaniei Guest, 09.12.2013

fruuummmmoooooosssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Italia  |  Grecia  |  Franta  |  Austria  |  Malta  |  Spania  | 
Stiai ca?
Dintii incep sa creasca la bebelusi cam la 6 luni dupa ce s-au nascut, desi nu este o regula pentru toti copiii (unora le apar primii dinti mai devreme, altora mai tarziu, dupa 8 luni, dupa 10 luni, s... Orasul situat la cea mai mica altitudine din Romania este Sulina, din Delta Dunarii (4 m)....
Dictionar turistic
Turism medical - Forma de turism prin care se ofera turistilor pachete atractive, acestia beneficiind de ingrijiri medicale mai ieftine in alta tara sau de serviciile pe care nu le au in tara de origine.
7 recomandari