TurisMALL
powered by

28210

Ghid Singapore
Transport intern

Singapore

Singapore are sistem de transport in comun bine pus la punct si eficient. Prima cursa porneste spre oras la ora 06.00, iar ultima cursa se retrage spre depou la ora 24.00. Multe dintre autobuze nu au aer conditionat, dar preturile sunt mici: de la 0.50 $ pana la 1.6 $.

MRT (Mass Rapid Transit) este cel mai rapid tren din Singapore si cea mai accesibila cale de a ajunge in orice zona din Singapore. Pentru a evita aglomeratia, nu calatoriti cu MRT intre orele 08.00 - 09.00 si 17.00 0 - 19.00. Pretul unei calatorii este de 1.40 $.

In Singapore exista peste 15.000 de taxiuri, care pot fi luate din strada sau chemate la comanda. Tarifele sunt mici si toti soferii sunt obligati sa foloseasca aparatul de taxat. Turistii care calatoresc cu bagaje platesc o mixa taxa suplimentara pentru acestea. Preturile la taxi difera in functie de ora la care alegeti sa va plimbati. Se adauga o taxa suplimentara in timpul orelor de varf (07:30 - 09.30 si 17.00 - 20.00, cu exceptia zilei de duminica), in drum spre aeroport si in timpul noptii (50%).

Trishaws sunt bicicletele cu 3 roti si suport pentru bagaj. Pe vremuri, trishaws erau cele mai rapide moduri de transport, in prezent fiind mai mult o atractie turistica. Cele mai multe trishaws se gasesc in Chinatown, Little India si Waterloo Street. Calatoria dureaza 45 minute si costa intre 25 - 45 $. Preturile pot fi negociate.

Aeroportul Changi este principalul aeroport din Singapore si se afla in partea de est a insulei, la 17 km de centrul orasului. Pentru a ajunge in oras, puteti alege dintre Airbus, autobuzele publice sau taxi. La mica distanta de terminalul Sosiri se afla o statie MRT. Airbus circula intre orele 06.00 - 24.00, la intervale de 20 minute. Airbus are 3 rute, care fac legatura intre aeroport si Central Business District, Orchard Road si imprejurimile din Singapore. Pretul unei calatorii este de 5 $. Autobuzele publice 16 si 16E circula la intervale de 10 minute, iar calatoria pana in centrul orasului dureaza 60 minute. Pretul unui bilet este de 1.50 $. Daca doriti sa optati pentru taxi, atunci va trebui sa achitati minim 16$ pana in centrul orasului.

Vasele sunt o modalizate grozava de a explora orasul. Croaziera pe raul Singapore va ofera oportunitatea de a ajunge in insulele din apropierea orasului: insula St. John, Lazarus si Kusu.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
STRIAN DORINA Guest, 07.06.2015

super

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Germania  |  Franta  |  Italia  |  Grecia  |  Austria  |  Romania  | 
Stiai ca?
Pleoapele crocodilului sunt transparente, astfel incat atunci cand se scufunda, poate vedea prin apa?... In Italia este vazut ca fiind nepoliticos sa ceri nota de plata imediat dupa ce ai terminat de mancat. Fa-ti timp si pentru un cappucino si abia apoi cere nota....
Dictionar turistic
Buveta - Locul unde se beau ape minerale intr-o statiune balneara.
7 recomandari