TurisMALL
powered by

69844

Ghid Venetia
Transport intern

Venetia

Desi cea mai populara ambarcatiune din Venetia si cunoscuta de majoritatea turistilor, gondola nu este singurul mijloc de transport utilizat pe canalele orasului.

Vaporetto, „un autobuz” acvatic foarte incapator, sandolo, o barca usoara si ingusta si sanpierota sunt alte ambarcatiuni pe care le pot folosi turistii. Localnicii transporta marfuri si obiecte grele cu topo, iar pentru pescuit folosesc bragozzo. Ambulanta si politia sunt singurele care au voie sa depaseasca viteza legala, in timp ce folosesc salupele pentru urgente.

Initial, gondolele erau vopsite in culori vii, dar Senatul a decis ca acestea sa aiba numai culoarea neagra, pentru a nu reflecta bogatia. Pentru o plimbare cu gondola va trebui sa platiti aproximativ 73 de euro, pentru 50 de minute si puteti calatori cu alti maxim 5 pasageri. In schimb, dupa ora 20, taxele cresc. Feribotul gondola traghetto peste Marele Canal este mult mai ieftin, dar mai putin romantic.

Printre sutele de poduri construite in Venetia, cel mai reprezentativ este Podul Suspinelor, cel pe care mergeau detinutii de la Palatul Dogilor la inchisorilor din apropiere. Ponte Rialto, Ponte degli Scalzi sau Ponte dei Tre Archi sunt alte trei poduri frumoase care fac legatura intre zone cheie ale Venetiei.

Venetia trebuie vizitata cel putin o data in viata, fie doar si pentru simplul motiv ca este un oras construit in intregime pe apa si a reusit sa „supravietuiasca” fara masini pana in secolul 21. Merita sa va plimbati pe aleile pietruite, admirand palatele somptuoase si bisericile impunatoare si simtind pulsul venetienilor, „o natie aparte de italieni”.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
ioan badila Guest, 01.05.2011

DEOSEBIT !!!I-mi doream si sfaturi despre cateva trasee deja expermentate , care sa ajunga in punctele de mare atractie si sa coste cat mai putin , cu plecari din locuri F. importante cum ar fi Piata San Marco, trasee descrise aproape pas cu pas ,cu ce poti vedea mai inportant pe parcursul unei zile de sejur . Oricum multumesc si astept completarea respectiva din partea unui vizitator fericit ca a fost la VENETIA !

 
Alina Guest, 12.08.2011

...pai in primul rand ajungi in Venetia si o iei la pas spre Rialto apoi spre San Marco (nici macar nu ai nevoie de harta. In piata San Marco mergi sa vizitezi Basilica apoi Palatul Dogilor, daca nu ai stat mult la coada sa pierzi timpul poti vizita si celelalte muzee din piata. Apoi din statia San Marco iei vaporetto si mergi pe Insula Lido daca vrei sa vezi plaja, in continuare mergi sa vezi insulele Murano si Burano(tot cu vaporetto). Daca mai ai timp mai sunt de vizitat: Santa Maria della Salute si Academia. Cel mai bine e sa luati abonamet pt cate ore stati in Venetia, nu mancati la restaurat, este f scump. Toti turistii iau la pachet si mananca pe poduri. Venetia trebuie vizitata! Vacanta placuta!

 
Alexandra David Guest, 09.01.2012

Universitatea Ca' Foscari Venetia ofera posibilitatea de a vizita Palatul Foscari, o bijuterie a stilului gotic venetian, situat intr-o pozitie care permite admirarea unui splendid peisaj pe Canal Grande, de la Podul Rialto pana la Academia de Arta. Inauntrul palatului, ghidul nostru va va ilustra atat istoria palatului cat si impresionanta sa arhitectura, intr-un context artistic-cultural de exceptie. Acest frumos palat gotic, care poarta numele dogelui caruia i-a fost construit in 1452, a avut diferite functii pe parcursul secolelor pana a deveni sediul Scolii Superioare de Comert din Venetia in 1868. Vizita incepe in eleganta curte a palatului, continua in interior, trecand prin uimitoarea Aula Baratto (opera faimosului arhitect Carlo Scarpa si decorata de catre artistii Mario Sironi si Mario de Luigi) si se sfarseste cu o plimbare pe malul apei in care se oglindeste atat acest palat cat si alte importante palate de pe Canal Grande, intr-un peisaj de neuitat . Pentru informatii: www.unive.it/tour

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Franta  |  Germania  |  Cehia  |  Spania  |  Austria  |  Italia  | 
Stiai ca?
Zana Maseluta nu este cunoscuta in Spania? In schimb, exista Zana Soricel numita Ratoncito Perez?... In Indonezia se gasesc cele mai multe specii de mamifere din lume, dar si cele mai multe specii de mamifere pe cale de disparitie?...
Dictionar turistic
Weekend - Week-end - Timpul liber de la sfarsitul saptamanii, ce poate fi petrecut practicand turismul (turism de sfarsit de saptamana), de regula, in destinatii turistice relativ apropiate de zona de resedinta.
7 recomandari