TurisMALL
powered by

70833

Ghid Venetia
Unde sa te cazezi

Venetia

Printre hotelurile de lux din Venetia, care solicita un tarif mai mare de 350 euro pe noapte, merita amintite Hotel Cipriani, Hotelul Laguna Baglioni sau Palazzo dei Dogi.

Hotelul Cipriani se afla la cateva minute distanta cu feribotul, prin debarcare la Piata San Marco, detine propria sa gradina privata unde a fost amenajata o piscina cu apa sarata.
Laguna Hotel Baglioni, cel mai vechi hotel din Venetia, se poate mandri ca a gazduit cavalerii templieri in 1100. De atunci, s-a transformat intr-un simbol al luxului venetian, marmura si cristalul punandu-se reciproc in valoare.

Grand Hotel Palazzo dei Dogi, aflat pe un canal linistit din Cannaregio, a fost initial o manastire. Acum este considerat unul dintre cele mai bune hoteluri din oras, cu propriul sau debarcardar, dar cu preturi pe masura.

Hotelurile Rossi, Al Gazzettino si Novocento sunt principalele trei propuneri pentru turistii cu un buget mediu. Acestea taxeaza o noapte de cazare cu minimum 100 euro si maximum 250 euro. Hotelul Rossi, amplasat langa Strada Nova, este recomandat mai ales familiilor, Al Gazzettino atrage turistii prin decorul interior unic (peretii de la parter sunt captusiti cu pagini din ziarul local Gazzettino), iar Novocento se bazeaza foarte mult tot pe designul sau, predominant oriental.

Pentru cazare mai ieftina de 100 euro/noapte, trebuie sa aveti in vedere hotelurile Casa Cardinal Piazza, Alloggi Gerotto Calderan si Il Lato Azzuro. Primul este administrat de maici si se afla chiar pe malul lagunei. Alloggi Gerotto Calderan este localizat foate aproape de gara, dar nu toate camerele dispun de baie. Il Lato Azzuro nu are aer conditionat, in schimb turistii pot opta pentru cazare cu demipensiune, mesele fiind formate din alimente din productia proprie.

In Venetia pot fi inchiriate apartamente amplasate in punctele cheie ale orasului, dar pretul acestora este destul de piperat, depasind de cele mai multe ori 250 euro/noapte.

*Preturile sunt valabile la data postarii. Va rugam sa verificati personal valabilitatea acestora.
  Pagina anterioara Cand sa vizitezi Pagina 3 din 9   Unde sa mananciPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
ioan badila Guest, 01.05.2011

DEOSEBIT !!!I-mi doream si sfaturi despre cateva trasee deja expermentate , care sa ajunga in punctele de mare atractie si sa coste cat mai putin , cu plecari din locuri F. importante cum ar fi Piata San Marco, trasee descrise aproape pas cu pas ,cu ce poti vedea mai inportant pe parcursul unei zile de sejur . Oricum multumesc si astept completarea respectiva din partea unui vizitator fericit ca a fost la VENETIA !

 
Alina Guest, 12.08.2011

...pai in primul rand ajungi in Venetia si o iei la pas spre Rialto apoi spre San Marco (nici macar nu ai nevoie de harta. In piata San Marco mergi sa vizitezi Basilica apoi Palatul Dogilor, daca nu ai stat mult la coada sa pierzi timpul poti vizita si celelalte muzee din piata. Apoi din statia San Marco iei vaporetto si mergi pe Insula Lido daca vrei sa vezi plaja, in continuare mergi sa vezi insulele Murano si Burano(tot cu vaporetto). Daca mai ai timp mai sunt de vizitat: Santa Maria della Salute si Academia. Cel mai bine e sa luati abonamet pt cate ore stati in Venetia, nu mancati la restaurat, este f scump. Toti turistii iau la pachet si mananca pe poduri. Venetia trebuie vizitata! Vacanta placuta!

 
Alexandra David Guest, 09.01.2012

Universitatea Ca' Foscari Venetia ofera posibilitatea de a vizita Palatul Foscari, o bijuterie a stilului gotic venetian, situat intr-o pozitie care permite admirarea unui splendid peisaj pe Canal Grande, de la Podul Rialto pana la Academia de Arta. Inauntrul palatului, ghidul nostru va va ilustra atat istoria palatului cat si impresionanta sa arhitectura, intr-un context artistic-cultural de exceptie. Acest frumos palat gotic, care poarta numele dogelui caruia i-a fost construit in 1452, a avut diferite functii pe parcursul secolelor pana a deveni sediul Scolii Superioare de Comert din Venetia in 1868. Vizita incepe in eleganta curte a palatului, continua in interior, trecand prin uimitoarea Aula Baratto (opera faimosului arhitect Carlo Scarpa si decorata de catre artistii Mario Sironi si Mario de Luigi) si se sfarseste cu o plimbare pe malul apei in care se oglindeste atat acest palat cat si alte importante palate de pe Canal Grande, intr-un peisaj de neuitat . Pentru informatii: www.unive.it/tour

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Italia  |  Grecia  |  Belgia  |  Ungaria  |  Austria  |  Spania  | 
Stiai ca?
Cea mai inalta cascada din Europa este Ormeli din Norvegia.... In Japonia, durata si unghiul inclinarii este direct proportionala cu importanta persoanei pe care o saluti. Cu cat este mai importanta persoana cu atat inclinarea dureaza mai mult si se realizeaza in...
Dictionar turistic
Refugiu - Spatiu de adapostire construit in totalitate in zona montana inalta, echipat cu dotari modeste, destinat adapostirii turistilor in timpul ascensiunilor montane si care nu are personal de serviciu.
7 recomandari