Stiai ca...? MSC FANTASIA - Castelul din povesti

Stiati ca? In antichitate, pentru egipteni, berea era cea mai importanta hrana, iar berea bautura lor favorita?
Stiati ca? Caii comunica intre ei folosind peste 100 de sunete?
Stiati ca? Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca sa reziste pentru cel putin 2000 de ani? Cimentul folosit la ridicarea impresionantei constructii nu se va intari complet decat peste 500 de ani.
Stiati ca? In Grecia, aruncarea cu mere in fete era o modalitate traditionala de a cere in casatorie?
Stiati ca? Turnul Eiffel din Paris cantareste greutatea echivalenta a 1000 de elefanti?
Ghiduri turistice
Evenimente
foto
..
Stiai ca?
In antichitate, pentru egipteni, berea era cea mai importanta hrana, iar berea bautura lor favorita? Caii comunica intre ei folosind peste 100 de sunete? Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca sa reziste pentru cel putin 2000 de ani? Cimentul folosit la ridicarea impresionantei constructii nu se va intari complet decat peste 500 de ani. In Grecia, aruncarea cu mere in fete era o modalitate traditionala de a cere in casatorie? Turnul Eiffel din Paris cantareste greutatea echivalenta a 1000 de elefanti?
Dictionar turistic
7 recomandari


MSC FANTASIA - Castelul din povesti

Autor: Iuliana Pirvu
Data: 16.06.2010

Italia

Nu stiu, sincer, chiar nu stiu daca exista vreo poveste in care palatul regelui sa fie unul plutitor, dar daca exista in mod sigur Fantasia este copia lui fidela si chiar mult mai mult... Inimaginabil mai mult!

Ne-am imbarcat din Genoa (Italia), unde am ajuns cu o zi inainte si am ramas la un hotel chiar langa port. Seara ne-am plimbat si m-au impresionat feriboturile imense, care "inghiteau" pe banda rulanta camioane, tiruri, masini si oameni. Dimineata, cand m-am trezit, sotul meu m-a chemat sa imi arate nava, care acostase. Dumnezeule, am spus eu, cat este de mare si de frumoasa! Deja feriboturile pareau mici, mici de tot.

Imbarcarea dureaza ceva vreme, dar timpul a trecut repede, eram curiosi si... foarte emotionati.

Cand am urcat pe nava ne-a intampinat o parte din staff si din personal: erau impecabili din toate punctele de vedere. Ne-am uitat unul la altul, zarisem si o parte din receptie si ne-am intrebat: "Unde am nimerit? Intr-o poveste?"

Am stat pe puntea 10, Taurus si aproape imediat ce am ajuns s-a auzit un ciocanit discret in usa si am facut cunostinta (in limba engleza) cu cei care urmau sa deserveasca cabina: steward-ul si camerista. Oamenii (asiatici) ne-au asigurat ca vor face totul ca sa ne simtim foarte bine. Si asa a fost, fara greseala! Tot respectul!

Aproape ca n-am apucat sa vedem intreaga nava: este imensa si fascinanta. Nu stiai cand trece timpul si ce sa faci mai intai.

Sudul Italiei - Napoli si Palermo - mi-au cam dat fiori. Initial nici nu prea am vrut sa cobor, cred ca am vazut cam multe filme cu Mafia siciliana. Pana la urma m-a convins sotul meu si a fost chiar frumos si interesant. Am vazut chiar si portocali plini de fructe, o imagine care mi-a creat o stare de optimism si de bine. Asa ca daca ajungeti pe acolo nu trebuie sa aveti emotii... Lasati imaginea istorica si cinematografica in urma si luati cele doua orase ca atare, fara sa le judecati... Bucurati-va de ce au de oferit!

Am calcat pentru prima oara pe pamant spaniol, la Barcelona. Fascinant oras, din toate punctele de vedere. Nu am mers in excursii organizate, era o vacanta in care ne-am dorit sa facem ce vrem, fara "constrangerile" excursiilor cu program fix. Ne-am urcat intr-unul din autocarele care fac turul Barcelonei si am coborat unde am vrut, chiar si in ultimul moment. Totul m-a impresionat in Barcelona... Daca ar fi existat o Fontana di Trevi, ca in Roma, sigur mi-as fi dorit sa ma intorc candva... Si m-am intors, multumesc lui Dumnezeu, dupa un an.

Tunis-ul - iamginea lumii arabe, cu amabilitatea, uneori exagerata si un pic obositoare, cu dorinta de a te face sa-ti doresti sa te intorci. Am luat un taxi impreuna cu o familie din Norvegia. Nu puteai ajunge pe jos in oras, era prea departe si pierdeai timp pretios.

Soferul care ne-a plimbat era un ghid excelent, daca nu erai prea carcotas, si extrem de amabil. Daca ne-a auzit ca am fost in Egipt a tinut sa ne asigure ca la ei este mult mai frumos, oamenii sunt si mai primitori... Mie care sunt un fan al vacantelor in Egipt, unde filosofia este "la noi daca nu mai vin turisti, noi murim de foame", imi este greu sa-mi imaginez, dar cine stie, poate intr-o zi ma voi convinge.

Palma de Mallorca... Am gasit locul in care am vrea sa traim... Amandoi... Si credeti-ma nu avem aceleasi pareri la acest capitol. Dar asta a fost reactia amandurora: aici mi-ar place sa traiesc. Intr-adevar nu era sezon, dar era atata liniste, totul era la locul lui: de la trotuare, la cladirile vechi si noi, care nu se incurcau una pe alta si formau un intreg foarte armonios.

Marsilia - un port care spune multe depre cum se poate trai in conteporaneitate respectandu-ti trecutul. Recunosc, probabil voi avea multi critici, nu sunt o fana a Frantei, desi am vizitat-o de mai multe ori, dar pentru o zi am zarit parca o alta fata, dincolo de nationalismul, destul de accentuat zic eu, pe care il cunoscusem deja.

Daca ar fi sa parfrazez un cunoscut film clasic as spune "Fantasia - dragostea mea" si nu cred ca ar fi exagerat.

Am trecut vacanta pe nava in fruntea tuturor vacantelor petrecute vreodata, iar cand am revazut nava anul acesta, in Barcelona unde noi eram in croaziera cu Costa Serena, m-am bucurat ca un copil care isi regaseste jucaria preferata.

3640
Ghiduri turistice
foto Nisipurile De Aur, Bulgaria
foto Paralia Katerini, Grecia
foto Balcik, Bulgaria
foto Mallorca, Spania
foto Insula Thassos, Grecia
foto Halkidiki Kassandra, Grecia
Vezi toate ghidurile
Evenimente
foto
..
Vezi toate evenimentele
Stiai ca?
In antichitate, pentru egipteni, berea era cea mai importanta hrana, iar berea bautura lor favorita? Caii comunica intre ei folosind peste 100 de sunete? Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca sa reziste pentru cel putin 2000 de ani? Cimentul folosit la ridicarea impresionantei constructii nu se va intari complet decat peste 500 de ani. In Grecia, aruncarea cu mere in fete era o modalitate traditionala de a cere in casatorie? Turnul Eiffel din Paris cantareste greutatea echivalenta a 1000 de elefanti?
Vezi toate curiozitatile
Dictionar turistic
Vezi toate definitiile
7 recomandari
Fatal error: Smarty error: [in /var/www/html/infoturism/design/_smarty//inc/idv-footer.tpl line 56]: syntax error: unrecognized tag: include:design/_smarty/inc/analytics/traficRo.tpl (Smarty_Compiler.class.php, line 439) in /var/www/html/infoturism/vendor/info/general/library/smarty/Smarty.class.php on line 1095