Castelul Peles, la fel de impresionant dupa 105 ani de existenta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Castelul Peles, la fel de impresionant dupa 105 ani de existenta


Una dintre cele mai moderne reședințe ale regilor europeni construite după anul 1880, este fără îndoială Castelul Peleș, clădirea beneficiind de electricitate, lift interior și încălzire centrală la sfârșitul secolului al XIX-lea, potrivit site-ului historia.ro.

Tot din materialul publicat de prestigiosul site aflăm că pentru finalizarea primei etape a construcției (1893) s-au cheltuit în jur de 6.5 milioane de lei în aur, echivalent în zilele noastre a sumei de 50 de milioane de dolari.

Cu 170 de camere și nu mai puțin de 30 de băi, castelul a fost construit pe domeniul regal din Sinaia, pământ achiziționat în 1872 de principele Carol. Acesta a finanțat o mare parte din costurile necesare ridicării castelului, restul de bani venind din fonduri publice.

Numele celui căruia ar trebui să îi mulțumim pentru arhitectura fantastică a hotelului este Johannes Schultz, arhitect din Germania, simpatizat de Carol pentru stilul neo-renascentist.

Castelul Peleș rămâne unul din principalele puncte de atracție ale stațiunii montane Sinaia, locație excelentă pentru o vacanță, indiferent de anotimp. Dar fiindcă iarna a început să-și arate colții mult mai devreme decât în anii anteriori, poate ar fi bine să știți că Sinaia dispune de peste 20 de kilometri de pante, 5 pârtii de schi, multe hoteluri, restaurante și baruri pentru toate buzunarele, iar dacă ai de gând să vizitezi ,,Perla Carpaților’’ în februarie, ai putea chiar juca poker de cea mai bună calitate.

Unibet Open Ski Edition are loc la Sinaia, în perioadă 12-18 februarie

Potrivit site-ului unibetopen.com, unul dintre cele mai apreciate branduri din gamblingul internațional, Unibet, a decis organizarea primei runde din sezonul 2019 al circuitului de poker Unibet Open la Sinaia. Festivalul de poker nu va fi diferit ca structură față de edițiile recente, intrarea la Evenimentul Principal (Main Event) fiind 1.100 de euro, la jumătate față de High Roller-ul de 2.200 de euro plus multe alte side-eventuri pentru buzunarele tuturor fanilor pokerului live. Evident, pentru cele două mega-turnee cu buy-in de peste 1.000 de euro, vor fi organizați sateliți online și live, așa cum s-a întâmplat la fiecare ediție de până acum.


128

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fetes de Nuit
Fetes de Nuit reprezinta un spectacol extraordinar de sunet si lumina care se desfasoara anual, in w..
Stiai ca?
Primul european care a ajuns în Australia a fost danezul Abel Tasman, in anul 1642.... Scolopendrele pot avea intre 30 si 300 de picioare in functie de specie....
Dictionar turistic
Bagaj - Baggage - Lucruri impachetate, luate de calator intr-o calatorie. Este un termen folosit de obicei in SUA. In Marea Britanie este mai mult folosit termenul de "luggage", dar "baggage" este folosit de carausi.
7 recomandari