Descoperiri importante facute de arheologii egipteni si francezi in ultimele luni

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Descoperiri importante facute de arheologii egipteni si francezi in ultimele luni


Conform unui articol publicat de FoxNews, în primele zile ale lunii septembrie 2018, un grup de arheologi a descoperit în Egipt urmele unei așezări care precede faraonilor cu aproximativ 2.000 de ani.

Ministerul Antichităților din Egipt a declarat că situl neolitic a fost descoperit în zona Tell el-Samara, situată la puțin peste 100 de kilometri nord de Cairo. Frederic Gio, liderul grupului de arheologi ce a făcut importanta descoperire, a afirmat că echipa sa a găsit obiecte din ceramică și piatră, oase de animale și mâncare ce indică o locuință umană din anii 5.000 înainte de Hristos. Asta în condițiile în care epoca faraonilor a început undeva în jurul anului 3000 înainte de Hristos iar piramidele din Giza au fost construite 500 de ani mai târziu.

Potrivit unui comunicat postat de Ministerul Antichităților din Egipt pe Facebook, așezarea este una dintre cele mai vechi descoperite vreodată în Delta Nilului.

O altă descoperire istorică a fost făcută recent într-o necropolă din Luxor, în sudul țării. De această dată este vorba despre un mormânt, câteva sarcofage și diferite obiecte din epoca Egiptului Antic. Potrivit a1.ro, știrea a fost prezentată în presă chiar din fața celebrului templu funerar al reginei Hatsepsut, amplasat în vestul orașului Luxor.

Veștile acestor noi descoperiri pică foarte bine într-o țara în care, după revoluția din anul 2011, turismul a scăzut dramatic.

De-a lungul istoriei, Egiptul a fost sursă a nenumărate filme și seriale, desene animate sau jocuri video. Se cuvine să amintim aici succesul fantastic al trilogiei Mumia (The Mummy). Primul dintre cele 3 filme, intitulat chiar ,,Mumia’’ (1999), cu Brendan Fraser, Rachel Weisz și John Hannah în rolurile principale, a primit nota 7.00 pe imdb, fiind nominalizat chiar și pentru un premiu Oscar. Doi ani mai târziu a fost lansat pe piață ,,Mumia revine’’, primind o notă ceva mai mică pe imdb, 6.3, însă succesul la public a fost unul fantastic, fapt ce determinat apariția celei de-a 3-a părți ,,Mumia: Mormântul Împăratului Dragon’’ (2008) –notă și mai mică pe imdb, 5,2, semn clar că ,,ce e mult nu e bun’’. În altă ordine de idei, faraonii, comorile și monumentele antice ale Egiptului au fost o bună sursă de inspirație și pentru dezvoltatorii de conținut video pentru cazinouri. ’’Legacy of Egypt’’, ’’Coins of Egypt’’ și ’’Leprechaun goes Egypt’’ fiind doar 3 dintre titlurile ce le poți găsi în categoria Sloturi Online la Vlad Cazino. Numărul jocurilor video inspirate din legendele Egiptului este mult mai mare (Pyramid – Quest for Immortality, Book of Ra etc) însă cele 3 conțin chiar numele Egipt in titlu.


33

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Romania  |  Austria  |  Italia  |  Spania  |  Malta  |  Germania  | 
Stiai ca?
Fotbalul si cricket-ul sunt cele mai populare sporturi din Africa?... Cel mai mare ochi este cel al caracatiţei? Diametrul ajunge la 40-50 cm?...
Dictionar turistic
Receptie - Birou care asigura primirea si repartizarea turistilor in unitatile cu activitate hoteliera.
7 recomandari