Modele de paturi matrimoniale si veioze pentru personalizarea dormitorului

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Modele de paturi matrimoniale si veioze pentru personalizarea dormitorului


Dormitorul este refugiul nostru după o zi activă și locul în care ne petrecem o parte semnificativă din timp. Medicii recomandă în cazul adulților somnul de aproximativ 8 ore pentru a obține odihna de calitate, putere de concentrare și randament maxim a doua zi. Astfel, oamenii ajung să petreacă minim o treime din zi în dormitor, deci acest loc trebuie amenajat cât mai plăcut, practic și în acord cu personalitatea proprietarului.

Cum alegi patul ideal pentru completarea unui dormitor modern?
Alege paturi matrimoniale cât mai confortabile, simple și care să se poată integra în orice stil de amenajare. Secretul pentru o odihnă ca la carte vizează calitatea somierei. Optează pentru somierele din lemn, deoarece asigură durabilitate și rezistență pe termen lung.

Ramele de pat reprezintă un pas important în amenajarea unui dormitor care ține pasul cu vremurile. Cele mai potrivite sunt ramele de pat cu tapițerie confortabilă și într-o culoare neutră-alb, albastru, crem, bej, maro, gri, care să ofere un aer elegant încăperii.

Cum alegi veiozele pentru dormitor?
Veiozele practice și elegante reprezintă o alternativă chic pentru a-ți lumina dormitorul. Dincolo de rolul său funcțional, veioza are o importanță deosebită în crearea unui design interior armonios.

Mărimea
În mod normal, noptiera ar trebuie să fie echivalentă cu 1/3-2/3 din lățimea saltelei, iar veioza să măsoare 1/3 din lățimea noptierei, pornind de la punctul cel mai lat al lămpii. În ceea ce privește înălțimea veiozei, aceasta trebuie să măsoare cât înălțimea noptierei, adăugând 5-8 cm în plus. De exemplu, dacă ai o noptieră de 50 cm înălțime, atunci veioza perfectă pentru tine va avea o înălțime de 57 cm aproximativ.

Design
Pentru dormitoarele cu design contemporan, veiozele perfecte prezintă elemente din sticlă sau cromate. Pentru a adăuga camerei o notă de ‘’glam’’, caută veioze prevăzute cu suport auriu și abajur uni, alb. La fel de potrivite sunt veiozele tip lămpi de plafon montate pe o parte și alta a patului. Pentru un dormitor modern, investește într-o noptieră mică și o veioză supradimensionată.

Dormitoarele stil minimalist sunt avantajate de veiozele simple, fabricate din metal. Un alt exemplu inspirat sunt veiozele cu corp transparent și abajur uni, negru.
Dormitoarele în stil industrial sunt completate de veiozele colorate și cu elemente metalice.

Pentru iubitorii stilului tradițional, folosește o noptieră voluminoasă și o veioză cu suport din lemn sau ceramică.
Dacă preferi lămpile de perete, atunci ai grijă ca înălțimea la care le montezi să permită luminii să fie dispersată în zonele utile pentru tine. 

Realizează un dormitor ca în filme cu gama de produse de mobilier, decorațiuni și corpuri de iluminat de pe Furnio.ro pentru amenajări demne să inspire chiar și cei mai talentați designeri.

Sursa de imagine: jafara / Shutterstock.com


39

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Stiai ca?
Vatican se mai numeste si "Statul papal".... Finlanda mai este denumita, datorita numarului mare de lacuri si "Tara celor o mie de lacuri"....
Dictionar turistic
Check-in - Procesul inregistrarii oaspetilor la sosirea in hoteluri sau alte structuri de cazare, in mod obisnuit prin semnarea in registru sau introducerea datelor intr-un sistem computerizat. Intervalul orar de primire al camerei incepe, de obicei, cu ora 12 sau 14.
7 recomandari