TurisMALL
powered by

74517

Ghid Budapesta
Transport intern

Budapesta

Reteaua de metrou din Budapesta este cea mai veche din Europa si are 3 linii care acopera aproape toata Pesta si o mica parte din Buda. Metroul circula de la 4.30 la 23.10. Biletele pentru metrou costa 200 Ft, dar este mai convenabil sa le cumparati in set de 10 sau 20 de bilete ori abonamente, valabile 3 sau 5 zile. Daca trebuie sa schimbati linia, optati pentru bilete care permit schimbul de linii.

Autobuzele pornesc in cursa la ora 4.30 dimineata si isi incheie traseul la ora 23.00. Biletele se cumpara din statiile de metrou, standuri de presa sau chioscuri BKV. In Budapesta exista peste 30 de linii de tramvai care acopera si regiunile marginase ale orasului.

Suburbiile Budapestei
, Obuda si Aquincum, sunt deservite de 4 trenuri HEV. Prima linie merge de la Batthyany ter la Szentendre, cu oprire la Aquincum. A doua linie merge de la Ors vezer tere spre Godollo si trece pe langa Hungaroring. A treia linie incepe la Kozvagohd si sfarseste la Rackeve, iar a patra ruta este Boraros ter – insula Csepel.

Vara si primavara, pe Dunare circula numeroase vaporase care asigura transportul pasagerilor intre centrul orasului si insula Margareta. Statia centrala pentru vaporase este Vigado ter.

Budapest Card costa 4700 FT pentru 48 ore sau 5900 FT pentru 72 ore si presupune calatorii gratuite in orice mijloc de transport public pentru posesor si un copil sub 14 ani, dar si intrarea gratuita la multe muzee din oras. De asemenea, exista si cateva restaurante care ofera reduceri pe baza acestui card. Budapest Card poate fi cumparat din aeroport, statii de metrou, hoteluri si agentii de turism.

Taxiurile sunt o modalitate rapida si confortabila de transport, insa va trebui sa va asigurati ca masina reprezinta o anumita firma de taximetrie. Printre companiile de taxi bune se numara Budataxi, Citytaxi si Fotaxi. Cel mai recomandat este sa chemati taxiul prin telefon, deoarece cele oprite in strada sunt mai scumpe.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
mircea Guest, 02.01.2013

Frumos si interesant! La multi ani!

 
mircea Guest, 02.01.2013

Interesant ghidul... La multi ani!

 
maxim valer Guest, 02.07.2015

Util si foarte interesant

 
Miculete Constantin Guest, 22.12.2017

Informatii utile. Astept si altele.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Grecia  |  Romania  |  Austria  |  Cehia  |  Franta  |  Spania  | 
Stiai ca?
Desi este acoperita 90% cu gheata, Antartica este desert? Precipitatiile medii anuale nu depasesesc 50 mm, iar umiditatea este mult mai scazuta decat in desertul Gobi, Antartica devenind astfel cel ma... Thomas Edison si Nikola Tesla, desi au fost nominalizati ca potentiali laureati ai premiilor Nobel din anul 1915, niciunul dintre ei nu a fost laureat, in ciuda contributiilor stiintifice majore ale f...
Dictionar turistic
Brosura turistica - Material publicitar tiparit in diverse forme care promoveaza anumite zone de atractie turistica, unitati de cazare, programe turistice oferind turistilor detalii informative (pret, localizare, durata promotiei, orar).
7 recomandari