TurisMALL
powered by

125786

Ghid Insula Corfu
Festivaluri si sarbatori

Insula Corfu

Locuitorii din Corfu sarbatoresc Pastele Ortodox intr-un mod special: decoratiunile rosii apar pe aleile principale ale statiunilor, iar paradele sunt foarte asteptate de copii, dar si de adulti.

Carnavalul Corfu este cel mai faimos eveniment al insulei. Evenimentul are radacinile in antichitate, cand venetienii au adus pe insula Carnavalul de la Venetia. Astazi, Carnavalul din Corfu seamana foarte bine cu cel din Italia si se desfasoara in fiecare an, la sfarsitul lunii februarie, inceputul lunii martie. Cel mai spectaculos moment al festivalului este Marea Parada care are loc in pietele Liston si Spianada din orasul Corfu. Oamenii se imbraca in costume ciudate si pornesc petrecerea. Parada este acompaniata de muzica greceasca si trupe de dans locale.

Festivalul Corfu are loc in luna septembrie si prezinta turistilor cele mai frumoase reprezentatii de evenimente culturale, concerte, orchestre si scenete de teatru. Toate spectacolele sunt realizate de artisti greci si straini.

Luna august este plina de evenimente plina de culoare si arta. Statiunile in care au loc expozitii, evenimente culturale si parade stradale sunt Ano Korakiana, Garouna si Ano Gerakiana.

Festivalul de Cricket are loc in fiecare vara, in piata Esplanade din orasul Corfu. Devenit celebru in Marea Britanie, evenimentul aduna numeroase echipe de greci si englezi care se lupta pentru marele premiu.

Sarbatoarea lui Sf. Spiridon are loc pe 11 august, zi in care patronul insulei este comemorat prin slujbe frumoase. Sarbatoarea este cunoscuta sub numele de Varkarola si este celebrat printr-o batalie nautica, care aminteste de miracolul facut de Sf. Spiridon pentru a salva insula Corfu de invazia otomana. Pe langa muzica traditionala si show-urile de dans, cerul este luminat de artificii.
  Pagina anterioara Obiective turistice Pagina 6 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Sanda Enescu Guest, 15.09.2012

Un ghid practic, foarte lamuritor.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Belgia  |  Spania  |  Franta  |  Romania  |  Italia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Exista mai multe pasari flamingo de plastic decat adevarate?... Eschimosii au peste 15 cuvinte pentru cuvantul “snow”?...
Dictionar turistic
Croaziera fluviala - River cruise - Calatorie turistica pe un fluviu. Spre deosebire de croaziere, prin intermediul River Cruise veti ajunge in alt port in fiecare zi.
7 recomandari