TurisMALL
powered by

31342

Ghid Nessebar
Obiective turistice

Nessebar

Celebritatea statiunii Nessebar este data de centrul vechi al orasului, ce are o istorie de peste 9000 de ani. Nu se stie cu siguranta daca istmul care leaga statiunea de centrul vechi a fost creata natural sau de mana omului. Cele mai cunoscute si vechi cladiri dateaza din secolul XI si XIV, majoritatea fiin biserici pitoresti, cu ornamente din ceramica.

Biserica Christ Pantokrator este o frumoasa biserica construita in secolul XI si este una dintre cele mai bine conservate din Peninsula Balcania. Cea mai veche biserica din Nessebar este Basilica, construita in secolul V.

Alte obiective turistice ce nu trebuie ratate in vacanta din Nessebar sunt portile orasului, ruinele zidurilor cetatii, baia turceasca, moara de vant si casele Diamanti, Captain Pavel, Panayot Mouskoyani.

Astazi, partea veche a orasului si-a redobandit atmosfera originala, romantica: alei inguste, pietruite, piatete mici, case elegante cu 2 etaje, cu podele din lemn si grinde din piatra, magazine de cadouri, baruri, taverne si gradini cu flori frumos colorate.

Aqua Paradise Nessebar este un paradis acvatic pentru copii, dar si pentru adulti. Parcul este cel mai mare din Bulgaria si are peste 20 de atractii acvatice: rafting, tobogane, piscine, casteluri exotice, trambuline, piscine cu valuri artificiale.
Parcul este deschis zilnic, intre 23 mai – 18 septembrie, intre orele 09.30 – 19.00. Pretul unui bilet este de 17.50 euro (34 leva) pentru cei care depasesc 1.30 m, 8.50 euro (17 leva) pentru cei cu inaltimea intre 0.90 – 1.30 m si batranii de peste 60 ani, iar cei care au sub 0.90 m au intrarea gratuita.

Festivaluri si sarbatori
In luna iunie, la Nessebar, are loc Festivalul International al Copiilor, unde tineri din toate colturile lumii vin aici pentru a incanta turistii cu vocile lor uimitoare.

In august are loc Festivalul Masinilor Vintage si Festivalul International al Mierii de Albine.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Franta  |  Germania  |  Spania  |  Austria  |  Cehia  |  Malta  | 
Stiai ca?
Cel mai mare oras situat pe ecuator este Quito din Ecuador.... Mangustele sunt imune la veninul serpilor?...
Dictionar turistic
Imbarcare - Serviciile oferite de o companie de transport pasagerilor prin care se asigura ca turistii au ajuns in mijlocul de transport (transfer de la statia de plecare la mijlocul de transport si invers), iar bagajele au fost transportate la cala.
7 recomandari