TurisMALL
powered by

31345

Ghid Nessebar
Unde sa mananci

Nessebar

Bucataria bulgara este reprezentativa pentru sudul Europei, iar cultura slava si-a pus amprenta si pe preparatele bulgaresti. Diversitatea este cuvantul care defineste cel mai bine aceasta bucatarie: fructe, legume, ierburi aromate, super calde sau reci, produse de patiserie sau dulciuri cu crème aromate. Bogate in legume, branza si sunca, salatele bulgaresti sunt vedetele meniurilor traditionale.

Cele mai populare mancaruri sunt: shkembe chorba (ciorba de burta), tarator (supa rece din iaurt, baritsa (placinta sarata din aluat de foetaj, oua si branza), lukanka (salam din carne de porc, vita si condimente: piper negru, chimen, sare), kebapche (chiftelute la gratar din carne tocata in forma de carnat), moussaka (musaca din legume sau carne tocata servita cu iaurt), kavarma (tocanita de legume cu carne de porc sau pui), sarmi (sarmale), sirene (branza bulgareasca), kiselo mlyako (iaurt bulgaresc).

Bulgarii nu se pot lauda cu dulciuri traditionale: majoritatea este adoptata de la popoarele vecine: baclava, crema caramel, gogosi cu diverse umpluturi, placinte cu fructe sau creme de vanilie si ciocolata.

Rakia este una dintre bauturile preferate ale bulgarilor. Asemanatoare la gust cu bourbon-ul, rakia este bautura care nu lipseste de pe masa. Boza este o bautura dulce, cu foarte putin alcool. Preferata de domnisoare pentru gustul delicat, boza este perfecta in zilele calduroase. Vinul bulgaresc este cunoscut in toata lumea pentru savoarea sa deosebita.

Turistii care prefera linistea se pot delecta cu seri relaxante la tavernele din zona centrala a statiunii. Cel mai cautat restaurant este Neptun pentru preparetele din peste si panorama cu vedere spre mare.

La restaurantul Alexander este indicat sa faceti o rezervare din timp. Preparatele traditionale delicioase si atmosfera placuta contribuie la succesul restaurantului. Vedetele meniului sunt fripturile de vita si de porc si fructele de mare proaspete. Preturile sunt moderate, iar meniul diversificat.

Restaurantul Kapitanska Sreschta se afla intr-o cladire veche, din secolul XIII si se axeaza pe preparate din fructe de mare si mancare traditionala bulgareasca. Preturile sunt ceva mai mare: un meniu porneste de la 10 euro, iar o sticla de vin costa in jur de 18 euro.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 8   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Germania  |  Cehia  |  Malaysia  |  Austria  |  Italia  |  Romania  | 
Stiai ca?
Limba balenei albastre cantareste mai mult decat un elefant?... Muntii Carpati gazduiesc cele mai mari populatii de lupi, ursi bruni si lincsi din Europa? ...
Dictionar turistic
Check-in - Procesul inregistrarii oaspetilor la sosirea in hoteluri sau alte structuri de cazare, in mod obisnuit prin semnarea in registru sau introducerea datelor intr-un sistem computerizat. Intervalul orar de primire al camerei incepe, de obicei, cu ora 12 sau 14.
7 recomandari