TurisMALL
powered by

45962

Ghid Nessebar
Unde sa mananci

Nessebar

Bucataria bulgara este reprezentativa pentru sudul Europei, iar cultura slava si-a pus amprenta si pe preparatele bulgaresti. Diversitatea este cuvantul care defineste cel mai bine aceasta bucatarie: fructe, legume, ierburi aromate, super calde sau reci, produse de patiserie sau dulciuri cu crème aromate. Bogate in legume, branza si sunca, salatele bulgaresti sunt vedetele meniurilor traditionale.

Cele mai populare mancaruri sunt: shkembe chorba (ciorba de burta), tarator (supa rece din iaurt, baritsa (placinta sarata din aluat de foetaj, oua si branza), lukanka (salam din carne de porc, vita si condimente: piper negru, chimen, sare), kebapche (chiftelute la gratar din carne tocata in forma de carnat), moussaka (musaca din legume sau carne tocata servita cu iaurt), kavarma (tocanita de legume cu carne de porc sau pui), sarmi (sarmale), sirene (branza bulgareasca), kiselo mlyako (iaurt bulgaresc).

Bulgarii nu se pot lauda cu dulciuri traditionale: majoritatea este adoptata de la popoarele vecine: baclava, crema caramel, gogosi cu diverse umpluturi, placinte cu fructe sau creme de vanilie si ciocolata.

Rakia este una dintre bauturile preferate ale bulgarilor. Asemanatoare la gust cu bourbon-ul, rakia este bautura care nu lipseste de pe masa. Boza este o bautura dulce, cu foarte putin alcool. Preferata de domnisoare pentru gustul delicat, boza este perfecta in zilele calduroase. Vinul bulgaresc este cunoscut in toata lumea pentru savoarea sa deosebita.

Turistii care prefera linistea se pot delecta cu seri relaxante la tavernele din zona centrala a statiunii. Cel mai cautat restaurant este Neptun pentru preparetele din peste si panorama cu vedere spre mare.

La restaurantul Alexander este indicat sa faceti o rezervare din timp. Preparatele traditionale delicioase si atmosfera placuta contribuie la succesul restaurantului. Vedetele meniului sunt fripturile de vita si de porc si fructele de mare proaspete. Preturile sunt moderate, iar meniul diversificat.

Restaurantul Kapitanska Sreschta se afla intr-o cladire veche, din secolul XIII si se axeaza pe preparate din fructe de mare si mancare traditionala bulgareasca. Preturile sunt ceva mai mare: un meniu porneste de la 10 euro, iar o sticla de vin costa in jur de 18 euro.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 8   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sant Joan Festival
Capitala Cataloniei gazduieste unele dintre cele mai vibrante si pline de culoare festivaluri din lu..
Cehia  |  Franta  |  Italia  |  Grecia  |  Spania  |  Malta  | 
Stiai ca?
Cel mai lung curs de apa din Australia este Murray ce masoara 2.500 de km.... Primul european care a ajuns în Australia a fost danezul Abel Tasman, in anul 1642....
Dictionar turistic
City break - O escapada pe o perioada scurta programata, in general, la sfarsit de saptamana intr-o capitala turistica sau culturala.
7 recomandari