TurisMALL
powered by

91564

Ghid Paris
Viata de noapte

Paris

Dupa o zi plina in care ati vizitat cele mai interesante obiective turistice ale Parisului, trebuie sa va odihniti intr-una din cafenelele pariziene sau sa va relaxati intr-un bar preferat de localnici.

Moulin Rouge este cel mai cunoscut cabaret din belle epoque care i-a scandalizat pe cetatenii respectabili si i-a atras in Montmarte pe artisti si boemi. Spectacolul epateaza prin paleta de culori, paiete si pene care incantau spectatorii inca de la deschiderea sa in 1889. Henry Toulouse-Launtrec a imortalizat epoca in schitele si tablourile sale. Dansatoarele pictate de el sunt expuse in Muzeul d''Orsay.

Inainte de a merge la Moulin Rouge, este obligatoriu sa faceti o rezervare la numarul de telefon 01 53 09 82 82, sau pe site-ul oficial al cabaretului. Pretul unei mese porneste de la 80 euro si ajunge pana la 180 euro. Unele meniuri au inclus in tarif o sticla de sampanie. Copiiilor sub 6 ani nu li se permite accesul, iar micutii care nu au implinit inca 12 ani beneficiaza de o reducere de 50%. Pentru a nu pierde rezervarea, este indicat sa ajungeti cu 30 minute mai devreme.

Cafe de Flore, un local preferat de artistii si intelectualii anilor ''20, a pastrat decorul aproape la fel, insa a majorat preturile considerabil. Tarife destul de mari sunt si la cafeneaua Les deux Magots, localul preferat al unor personalitati precum Ernest Hemingway, Oscar Wilde sau Picasso.

Cafe de la Paix, o cafenea incapatoare, isi cucereste clientii prin panorama superba pe care o ofera. Cei care isi beau cafeaua aici pot admira cladirile proiectate de Charles Garnier, arhitectul Operei din Paris.

Pentru experienta unei crame autentice pariziene, intrati in Jacques Melac Bar au Vin, un local ingenios decorat, cu tavan rustic, grinzi si bolta de vita de vie.
Vin savuros si ispititor veti putea cumpara si la Le Baron Rouge, un micut bar aflat langa Piata Aligre. Pe timpul verii, patronul isi atrage clientii asezand la intrarea in local butoaie de vin rasturnate, pe care serveste aromata bautura.

Daca preferati o bere buna, in locul unui pahar cu vin, cu siguranta ca trebuia sa intrati in taverna Le Sous-Bock, unde aveti de ales din nu mai putin de 400 de marci de bere si 200 de tipuri de whisky.

Pentru un savuros cocktail preparat pe baza de bere, trebuie sa mergeti la Hall’s Beer Brewery, iar pentru a gusta berea frantuzeasca Jenlain si pe cea belgiana Blanche Riva, petreceti cateva ore in Au Trappiste.
  Pagina anterioara Shopping Pagina 8 din 10   Transport internPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
gushpi Guest, 23.05.2012

ati citit ce scrieti? 1.cum naiba sa cobori la belgrad, ca apoi sa urci la budapesta??? 2.deci sofia e in drumul meu spre franta? multumesc pt info - n-am stiut... :P

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Belgia  |  Germania  |  Romania  |  Italia  |  Spania  |  Franta  | 
Stiai ca?
Eschimosii au peste 15 cuvinte pentru cuvantul “snow”?... Stefan Odobleja a fost intemeietorul psihociberneticii si a ciberneticii generalizate. Chiar daca Stefan Odobleja este mai putin cunoscut in Romania, contributia sa a fost deosebit de importanta, r...
Dictionar turistic
Calatorie - Deplasare colectiva sau individuala, organizata de o agentie de turism, pentru un pret fix, determinat; programul de calatorie poate fi oferit de agentie sau stabilit la cererea clientului.
7 recomandari