Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
47354
Ghid Punta Cana
Unde sa mananci
Punta Cana
In Punta Cana veti gasi numeroase feluri de mancare, care vor satisface preferintele tuturor oaspetilor. De la sushi la pizza, majoritatea pachetelor turistice ofera cazare cu masa all inclusive, unde veti gasi atat mancaruri locale, cat si meniurile internationale.
Bucataria dominicana este influentata de gastronomia spaniola, iar unele retetele nativilor indieni Taino sunt transmise din generatie in generatie. Desi bucataria latina si-a pus amprenta pe bucatele din Republica Dominicana, bucatele sunt preparate cu mai putine condimente, iar carnea de porc este de multe ori inlocuita cu cea de capra. Principalele condimente folosite sunt: usturoiul, ceapa, oregano si coriandru. Pestele si fructele de mare ocupa un loc de cinste pe mesele dominicanilor.
Bandera este cel mai popular fel de mancare din Republica Dominicana si este facut din orez, boabe de fasole rosie, carne de capra inabusita, salata si banane. Alte mancaruri apreciate sunt: comida criolla: pui fiert la foc mic, servit cu orez si fasole; casabe: paine cu extract de yucca; casava: chiftelute din carne de pui, vita sau peste, peste cu sos de nuca de cocos, paella dominicana cu fructe de mare sau fructe de mare. Fripturile sunt servite cu un sos numit guisado care este facut din suc de rosii si sofrido, un condiment local.
Dulciurile sunt delicioase, poate ceva mai dulci decat obisnuitele prajituri din Europa: majarete (budinca de porumb), arroz con dulce (budinca cu orez), creme de ciocolata, vanilie sau fructe. Multi turisti prefera sa manance la desert fructe tropicale: papaya, mango, nuca de cocos, etc.
Romul este o bautura traditionala, apreciata de toata lumea, iar berea El Presidente este si favorita localnicilor. Bauturile de alcool sunt sucuri proaspat stoarse facute din amestecul a diferite fructe si smoothie-uri.
Chez Palace este unul dintre cele mai pretentioase restaurante din Punta Cana. Localizat in hotelul Barcelo Bavaro Palace, este necesar sa faceti o recomandare in prealabil si sa va imbracati la 4 ace. Preturile sunt foarte mari, iar mancarurile sunt pretentioase: foie gras, somon cu sos de creveti, file mignon cu trufe, etc.
Alte restaurante cu preturi piperate, axate pe bucataria asiatica sunt Akai Lounge & Sushi Bar si La Yola.
Restaurantul Jellyfish este renumit pentru decorul interesant si mancarurile cu fructe de mare absolut delicioase.
Frecventat de turisti si localnici, restaurantul Outside In Bar este renumit pentru servirea ireprosabila, mancarea gustoasa si atmosfera placuta creata de patroniii amabili si staff-ul bine instruit. La restaurantul Serai, meniul este bazat pe bucataria asiatica, indiana, malaeza si thailandeza, cu multe sortimente vegetariene. Cu preturi mici, restaurantul Balicana are meniu asiatic si este frecventat de tineri, familii cu copii sau cupluri trecute de prima tinerete.
Bucataria dominicana este influentata de gastronomia spaniola, iar unele retetele nativilor indieni Taino sunt transmise din generatie in generatie. Desi bucataria latina si-a pus amprenta pe bucatele din Republica Dominicana, bucatele sunt preparate cu mai putine condimente, iar carnea de porc este de multe ori inlocuita cu cea de capra. Principalele condimente folosite sunt: usturoiul, ceapa, oregano si coriandru. Pestele si fructele de mare ocupa un loc de cinste pe mesele dominicanilor.
Bandera este cel mai popular fel de mancare din Republica Dominicana si este facut din orez, boabe de fasole rosie, carne de capra inabusita, salata si banane. Alte mancaruri apreciate sunt: comida criolla: pui fiert la foc mic, servit cu orez si fasole; casabe: paine cu extract de yucca; casava: chiftelute din carne de pui, vita sau peste, peste cu sos de nuca de cocos, paella dominicana cu fructe de mare sau fructe de mare. Fripturile sunt servite cu un sos numit guisado care este facut din suc de rosii si sofrido, un condiment local.
Dulciurile sunt delicioase, poate ceva mai dulci decat obisnuitele prajituri din Europa: majarete (budinca de porumb), arroz con dulce (budinca cu orez), creme de ciocolata, vanilie sau fructe. Multi turisti prefera sa manance la desert fructe tropicale: papaya, mango, nuca de cocos, etc.
Romul este o bautura traditionala, apreciata de toata lumea, iar berea El Presidente este si favorita localnicilor. Bauturile de alcool sunt sucuri proaspat stoarse facute din amestecul a diferite fructe si smoothie-uri.
Chez Palace este unul dintre cele mai pretentioase restaurante din Punta Cana. Localizat in hotelul Barcelo Bavaro Palace, este necesar sa faceti o recomandare in prealabil si sa va imbracati la 4 ace. Preturile sunt foarte mari, iar mancarurile sunt pretentioase: foie gras, somon cu sos de creveti, file mignon cu trufe, etc.
Alte restaurante cu preturi piperate, axate pe bucataria asiatica sunt Akai Lounge & Sushi Bar si La Yola.
Restaurantul Jellyfish este renumit pentru decorul interesant si mancarurile cu fructe de mare absolut delicioase.
Frecventat de turisti si localnici, restaurantul Outside In Bar este renumit pentru servirea ireprosabila, mancarea gustoasa si atmosfera placuta creata de patroniii amabili si staff-ul bine instruit. La restaurantul Serai, meniul este bazat pe bucataria asiatica, indiana, malaeza si thailandeza, cu multe sortimente vegetariene. Cu preturi mici, restaurantul Balicana are meniu asiatic si este frecventat de tineri, familii cu copii sau cupluri trecute de prima tinerete.
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 9 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
China se mai numeste si "Dragonul rosu" sau "Uriasul adormit"....
Anghel I. Saligny (nascut la 19 aprilie 1854, in Serbanesti, judetul Galati - decedat la 17 iunie 1925, in Bucuresti) a fost un remarcabil inginer constructor, academician, ministru si pedago...
Dictionar
turistic
Drumetie - Calatorie pe jos a unui turist, de la un obiectiv la altul, in diverse scopuri: de relaxare, de cunoastere, de intretinere a formei fizice etc, de regula pe un traseu marcat.