TurisMALL
powered by

145605

Ghid Roma
Transport intern

Roma

Aeroportul Fiumicino se afla la 30 km de oras. Cel mai indicat mod de transport este trenul expres care pleaca catre oras in fiecare ora. Durata calatoriei este de 30 minute, iar capatul final al calatoriei este Gara Termini. Daca doriti sa plecati cu taxiul de la aeroport, pretul unei calatorii este de aproximativ 45 euro, cu tot cu bagaje.

Aeroportul Ciampino se afla la 15 km de oras. De aici puteti opta pentru autobuzele Cotral, care circula din jumatate in jumatate ora, capatul liniei fiind la statia Anagnina, de pe magistrala A. Calatoria cu taxiul costa 45 euro.

Gara Termini este cea mai importanta gara din Roma. Aici veti gasi ghisee pentru bilete, magazine, restaurante, un centru comercial, birou de bagaje si o agentie de turism.

Cel mai indicat mijloc de transport este autobuzul ce acopera toate zonele importante ale Romei. Autobuzele au capat de linie la Gara Termini, Piazza Venezia, Largo Argentina si Piazza San Silvestro.

Metroul este foarte util celor care stau in zonele periferice ale Romei, si mai putin turistilor. Metroul are doar 2 linii care se intalnesc la Gara Termini. Pentru metrou se folosesc aceleasi bilete ca si pentru autobuz.

Din cauza traficului infernal, devine din ce in ce mai dificil deplasarea pe scuter sau bicicleta. Duminica, traficul este mai lejer deoarece cateva artere sunt inchise masinilor. Bicicletele se pot inchiria din magazinele Scooter si se ofera reduceri turistii care au bilete de tren Treno e scooter.

Daca sunteti in cautarea unui taxi, il veti gasi la aeroport, in statiile de tren, langa cele mai importante obiective turistice sau in marile piete. Taximetristii percep o taxa suplimentara pentru clientii cu bagaje si se recomanda un bacsis de 10% din valoarea totala a cursei.

*Preturile sunt valabile la data postarii. Va rugam sa verificati personal valabilitatea acestora.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
MACARIE RODICA Guest, 23.03.2011

Roma este fantastica. Dupa mine intrece Parisul. Am vazut-o de 2 ori, dar as dori sa o vad an de an. Ghidul este la obiect si foarte util.

 
adi Guest, 07.07.2011

ok

 
ionel costa Guest, 23.01.2018

Ghidul prezentat este sintetic si vreau sa-i multumesc autorului.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Romania  |  Malta  |  Austria  |  Belgia  |  Spania  |  Italia  | 
Stiai ca?
Bancnotele au fost introduse de negustorii chinezi de ceai, la inceputul secolului al X-lea, care incheiau mari tranzactii cu bilete la ordin, cu scopul evitarii transportului monedelor metalic? Admin... Antarctica este singura regiune de pe planeta care nu apartine niciunei tari?...
Dictionar turistic
Check-out - Intocmirea si achitarea notei de plata, precum si parasirea hotelului de catre client. Intervalul orar de predare al camerei se termina, de obicei, la ora 10 sau 12.
7 recomandari