TurisMALL
powered by

52035

Ghid Insula Santorini
Unde sa mananci

Insula Santorini

In Santorini exista numeroase restaurante ce ofera turistilor si localnicilor diverse preparate: de la souvlaki (fast food), la taverne unde se serveste doar peste si fructe de mare, psistarie (restaurante cu preparate la gratar), restaurante cu mancare traditionale pana la pizzerii. De obicei, terasele cu vedere spre mare au preturi foarte mari, asa ca nu ar strica sa verificati meniul afisat la intrarea in restaurant.

Odata asezati la masa, puteti sa va delectati cu preparatele grecesti. Incepeti cu delicioasele aperitive: salata horiatiki (rosii, castraveti, masline si branza feta), tarama (icre de peste), melitzanosalata (salata de vinete), sadziki (sos facut din iaurt, castraveti si usturoi), saganaki (branza prajita), capari (salata de capere), spanakopita (placinta cu spanac), tiropita (placinta cu branza), kreatopita (placinta cu carne).

Grecia este cunoscuta pentru minunata sa branza. Aici veti gasi numeroase sortimente, insa cea mai populara ramane branza feta. Nu ezitati sa gustati si mizithra, kasseri, kefalotyri (branza sarata folosita la paste) si graviera.

Foarte popular este gyro, saorma greceasca. Foarte gustos, gyro se diferentiaza de saorma prin ingredientele care se gasesc doar in Grecia. Sovlaki (frigarui grecesti) este un alt preparat care se gaseste in toate statiunile din Santorini.

Pestele si fructele de mare ocupa un loc privilegiat in bucataria greceasca. Cele mai multe restaurante si taverne care servesc preparate din peste se gasesc in zonele Hadjikyriakio, Peiraiki, Passalimani, Kastela si Mikrolimano. Recomandarile noastre sunt: restaurantul Diasimos si taverna Margaro.

Alte preparate traditionale ce merita incercate sunt: patsa (ciorba din intestine de porc sau vita), stifado (tocanita din carne de iepure sau vita, cu ceapa si sos de rosii), dolmades (sarmale), mousaka (musaca), pastitsio (un fel de lasagna), fricasse (tocanita de miel cu spanac, oua si lamaie) etc.
Grecii sunt mari amatori de dulciuri, de aici si marea varietate de produse: baklava, cataif, yaourti me meli (iaurt cu miere), milopita (placinta cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci si migdale), inghetata cu diverse arome.

Ouzo este bautura traditionala greceasca si merge cel mai bine cu fructele de mare, in compania familiei sau a prietenilor apropiati. Ouzo este un lichior de culoare alba, cu aroma de migdale. Metaxa este o alta bautura la fel de populara ca si ouzo, supranumita "elixirul vietii", "nectarul zeilor" sau "taria binecuvantata". Grecii au cateva sortimente de bere foarte bune, iar vinul grecesc este recunoscut la nivel mondial pentru aroma sa deosebita.

In statiunile mai putin pretentioase, ca Perissa si Kamari, mancarea este ieftina si delicioasa, iar portiile sunt generoase. In Perissa, in apropiere de soseaua principala se afla restaurantul Cyclades. Aici patronul si tot personalul este roman, iar meniul este traditional grecesc.

In Kamari, pe faleza sunt numeroase terase cochete care servesc peste proaspat, fructe de mare, paste facute in casa si deserturi minunate. La Crepe Academy, meniul este axat pe clatite. Cu umpluturi dulci sau sarate, va fi dificil sa va hotarati asupra unui singur sortiment.

Preparate traditionale se gasesc si la taverna Naoussa din Fira. Familiile numeroase, cuplurile de indragostiti sau grupurile de tineri sunt binevenite aici. Preturile sunt accesibile, iar meniul cu bauturi este stufos.

Muzica live cantata de patron, meniu bogat in preparate traditionale, staff bine instruit – acestea sunt doar cateva dintre calitatile restaurantului Mou din Oia.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 8   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de Muzica “ Primavara Pragheza”
Acest festival are loc anual in perioada mai-iunie si dureaza trei saptamani. Fanii impatimiti ai mu..
Turcia  |  Austria  |  Romania  |  Franta  |  Belgia  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
In trecut statele arabe erau denumite califate. Cele mai importante califate au fost la: Bagdad, Cairo si Cordoba.... Cel dintai dintre praznicele imparatesti cu data schimbatoare, din cursul anului bisericesc, este Duminica Stalparilor sau a Floriilor, numita in popor si Floriile, cu o saptamana inainte de Pasti (du...
Dictionar turistic
Baia turceasca - Baile turcesti au avut cel mai mare succes in epoca Victoriana, si au reprezentat un factor foarte important in viata oamenilor din Orientul Mijlociu, fiind nu numai un loc de curatare si relaxare, ci si unul de socializare si curatare ritualica, de purificare a sufletului. Baia turceasca ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin racirea si incalzirea controlata a sangelui. Hamam-urile dau o stare de bine, de relaxare, dilata porii si lasa o piele mai frumoasa, mai luminoasa si mai elastica. Pentru rezultate maxime baia turceasca este dotata cu sistem acustic si "cer instelat", astfel veti beneficia de melo si cromoterapie. Baile turcesti ajuta si la vindecarea unor boli, cum ar fi afectiunile respiratorii. Din cele mai vechi timpuri si pana acum, hamam-urile au primit numai cuvinte de lauda si pot fi incercate de oricine, la orice varsta.
7 recomandari