TurisMALL
powered by

42287

Ghid Tenerife
Transport intern

Tenerife

Aeroportul International Sofia Reina Sud se afla la 20 km de statiunea Playa de las American si este tranzitat anual de peste 9 milioane de turisti. In fiecare zi, de la terminalul Sosiri pleaca autobuze spre statiunile din apropiere: Playa de las Americas si Los Cristianos (autobuzul 487, calatoria dureaza 30 minute), Santa Cruz de la Tenerife (autobuzul 341, calatoria dureaza aproape o ora). Autobuzul 340 face legatura intre aeroporturile Sud si Nord.
Tot in fata terminalului Sosiri se afla taxiurile, care va pot duce in orice statiune doriti. Calatoria pana in capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife, dureaza 60 minute.

Aeroportul Tenerife Nord se afla in partea de nord a insulei si este rezervat, in general, curselor low-cost si avioanelor de dimensiuni mai mici. Aeroportul se afla la 11 km de Santa Cruz de Tenerife si ofera legaturi directe cu alte orase din Spania: Madrid si Sevilia. In fiecare zi, de la terminalul Sosiri pleaca autobuze spre statiunile din apropiere. Autobuzul 340 face legatura intre aeroporturile Sud si Nord.

Agentiile de turism din Romania asigura transferul de la aeroport la hotelul ales si retur.

Cele mai importante companii de inchiriat masini se afla in cele 2 aeroporturi si in cele mai mari statiuni. Pentru a putea inchiria o masina, soferii trebuie sa aiba varsta minima de 21 ani.

De asemenea, mai puteti inchiria ATV-uri sau scutere, pentru mai multa libertate.

Un numar mare de autobuze tranziteaza insula Tenerife, cu legaturi directe spre orase mai mari din Spania. Orarul de calatorie poate fi gasit in statiile de autobuz, hoteluri, magazine si centre de informare turistica. In cele mai multe cazuri, orarul este respectat. Biletele sunt ieftine, iar cardul Bonobus va ofera reduceri.

Santa Cruz si Los Cristianos sunt statiunile ce ofera acces la feriboturile insulei. Acestea ajung pe coasta Marii Mediteranene si Las Palmas de Gran Canaria.

Taxiurile sunt disponibile in orice statiune din Tenerife si sunt o variata destul de scumpa de a calatori. Taxiurile sunt usor de recunoscut datorita nuantei albe a masinilor Mercedes. Preturile pentru taxi sunt: 1.70 euro in timpul zilei; 2.10 euro in timpul noptii si al sarbatorilor sau Carnavalului; 0.35 euro pentru fiecare bagaj in parte.

Un alt mod ideal de a descoperi insula este cu bicicleta. Cele mai frumoase zone unde puteti pedala in voie si admira peisaje superbe sunt: Teno, Teide, Anaga. Cel mai recomandat este sa va plimbati cu bicicleta in timpul zilei si sa purtati casca de protectie in permanenta.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 9 din 10   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Formula 1 Abu Dhabi
Marele Premiu de la Abu Dhabi este o cursă de Formula 1 ce se desfășoară anual pe Circuitul Yas ..
Italia  |  Malta  |  Belgia  |  Grecia  |  Franta  |  Austria  | 
Stiai ca?
Somalia se mai numeste si "Cornul Africii".... Egiptenii sunt primii care au avut anul din 365 zile, impartit in 12 luni?...
Dictionar turistic
Turism cultural - Forma de turism specializata care valorifica obiectivele turistice de ordin cultural ale unui oras, zona sau tara; vacanta cu motivatie culturala.
7 recomandari