TurisMALL
powered by

42905

Ghid Tenerife
Unde sa mananci

Tenerife

Bucataria spaniola este celebra pentru bucatele cu carne tocata. Cel mai popular fel de mancare este tapas, antreuri servite cu bere, vin sau sherry. Cele mai populare feluri de tapas sunt: morcilla (budinca neagra), mojama (ton uscat in aer liber), sunca locala, branzeturi, fasole gatita cu bacon, sote de rinichi in cherry, frigarui de carne si fructe de mare. Un alt aperitiv ce merita incercat este platouas (8 felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita, sardine, midii, cod cu legume, cu doua tipuri de icre si cu somon).

Desi Valencia este regiunea unde se gaseste cea mai buna paella, si in Tenerife veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.

Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, restaurantele oferind diverse preparate cu peste proaspat.

Bucataria spaniola are numeroase supe din ingrediente inedite ce ofera papilelor un adevarat festin. Printre cele mai populare sunt gazpacho (supa de rosii rece), supa de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi), ciorba cu maruntaie. Una dintre principalele feluri de mancare este facuta din peste sea bass si se serveste cu orez, legume la gratar sau cartofi la cuptor.

Alte mancaruri traditionale ce merita incercate sunt: callos a la madrileña (tocana picanta de vita), cocido madrileño (tocana cu naut, carne si legume), oreja de cerdo (urechi de porc prajite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de rosii, ton, verdeturi).

Din bucatele specifice Insulelor Canare, va mai recomandam: papas arrugadas (cartofi in coaja, copti, serviti cu sos de salsa mojo), gofio (un fel de orez, servit ca garnitura), pimientos de padron (un tip rar de ardei verzi, serviti ca aperitiv), puchero canario (o tocanita foarte populara, facuta din legume si carne de porc, vita si pui).

Daca va plac dulciurile, atunci trebuie sa incercati chocolate con churros (gogosele crocante dulci, servite cu ciocolata calda). Barquillos sunt niste betigase crocate, dulci care se servesc pe post de desert.

Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol “sangre” (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.

In zilele calduroase, puteti gusta Tri-Naranjus, o limonada cu arome de lamaie sau portocale. Horchata este o bautura dulce, asemanatoare la gust cu laptele vegetal si este facuta din migdale macinate, susan, orez sau orz. Granizados este o bautura racoritoate cu gheata sfaramatat si arome de lamaie, portocale sau cafea.

De asemenea, puteti servi un pahar de tinto de verano (vin rosu cu limonda). Vino de Jerez este un sherry aromat ce se serveste inainte de masa.

Cea mai buna bere din Tenerife se numeste Dorada, este preparata pe insula, aici fiind singurul loc unde poate fi gasita. Exceptie face insula Gran Canaria, vecina insulei Tenerife. O alta bere foarte buna se numeste Tropical si poate fi gasita in barurile din Tenerife.

Tenerife are 5 regiuni principale pentru vinuri: Abona, Valle de Guimar, Valle de La Orotava, Tacoronte-Acentejo si Icoden-Daute-Isora. Vinul este nelipsit de pe mesele spaniolilor, asa ca daca serviti masa intr-un restaurant tipic canarian, comandati vinul casei si nu veti da gres.

Restaurantele in care puteti servi o delicioasa masa sunt: La Torre del Mirador (restaurant spaniol din Costa Adeje), Banana Garden (meniu international, Playa de Las Americas), Bodegas Monje (una dintre cele mai respectate vinarii din Tenerife), Bambi Gourmet (restaurant cu mancare organica si vegetariana, Puerto de la Cruz), Los Roques (meniu international, statiunea Los Abrigos) si First Love (restaurant italian, statiunea Playa de las Americas).
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 10   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Stiai ca?
Fara pigmenti, pielea noastra ar fi excesiv de alba. Insa vasele sanguine de la suprafata pielii adauga un strop de rosu. Pigmentul galben si melanina sepia sunt create, la randul lor, de razele UV.... Leonardo şi Michelangelo au fost contemporani şi au trăit amândoi în Italia. În ciuda faptului că ambii au fost artişti neîntrecuţi şi ar fi putut lucra împreună, acestia erau rivali, ins...
Dictionar turistic
Early booking - Prin intermediul acestui program, turistii beneficiaza de o reducere de cel mult 30% daca platesc integral pachetul turistic. Ofertele sunt valabile pe o perioada determinata, cu cel putin 6 luni inainte de data plecarii.
7 recomandari