TurisMALL
powered by

84778

Ghid Insula Zakynthos
Sfaturi utile

Insula Zakynthos

Pentru a evita aglomeratia de la Navagio, va recomandam sa vizitati golful pe cont propriu. Mergeti in portul din apropiere si de acolo optati pentru vasele de dimensiuni reduse care va vor duce la Navagio si Blue Caves.

Capitala insulei Zakynthos este Zakynthos (Zante).

Cand vizitati o biserica sau o manastire nu aveti voie sa purtati pantaloni scurti, costum de baie sau maiouri, palarii. De asemenea, este interzis sa faceti fotografii.

Apa de la robinet nu este buna de baut, de aceea este recomandat sa cumparati apa imbuteliata de la super market.

Nai inseamna da in limba greceasca, iar ohi inseamna nu; anikto inseamna deschis, kleisto – inchis.

Signomi – imi cer scuze; efharisto – multumesc; kalimera – buna dimineata; kalispera – buna ziua; kalinihxta – buna seara.

Greaca este limba nationala, dar limba engleza este foarte raspandita.

Pentru a va bucura de insulitele din Zakynthos, inchiriati o salupa. Pretul nu este foarte mare, iar daca sunteti 4 sau 6 persoane, vine aproximativ 20 euro de persoana. Stancile abrupte, apa azurie si plajele pustii va vor convinge ca merita investitia.

Zakynthos are numeroase plaje si golfuri care abia asteapta sa fie descoperite. Cumparati o harta si explorati insula pe cont propriu. Veti ramane uimit de frumusetea insulei.
  Pagina anterioara Transport intern Pagina 9 din 9  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
BOGATU ADRIAN Guest, 14.01.2013

Calypso is indeed a very good restaurant, food and service are the best calitate.Chef Kostas is the best. greetings from Romania. Calipso is the best!

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Germania  |  Spania  |  Italia  |  Romania  |  Malaysia  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Orasul situat la cea mai mica altitudine din Romania este Sulina, din Delta Dunarii (4 m).... Bobul de strugure este o mica bomba daca il pui in cuptorul cu microunde? ...
Dictionar turistic
Hamam - Baie turceasca cu abur uscat. Baile turcesti au avut cel mai mare succes in epoca Victoriana, si au reprezentat un factor foarte important in viata oamenilor din Orientul Mijlociu, fiind nu numai un loc de curatare si relaxare, ci si unul de socializare si curatare ritualica, de purificare a sufletului. Baia turceasca ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin racirea si incalzirea controlata a sangelui. Hamam-urile dau o stare de bine, de relaxare, dilata porii si lasa o piele mai frumoasa, mai luminoasa si mai elastica. Pentru rezultate maxime baia turceasca este dotata cu sistem acustic si "cer instelat", astfel veti beneficia de melo si cromoterapie. Baile turcesti ajuta si la vindecarea unor boli, cum ar fi afectiunile respiratorii. Din cele mai vechi timpuri si pana acum, hamam-urile au primit numai cuvinte de lauda si pot fi incercate de oricine, la orice varsta.
7 recomandari