TurisMALL
powered by

85677

Ghid Insula Zakynthos
Sfaturi utile

Insula Zakynthos

Pentru a evita aglomeratia de la Navagio, va recomandam sa vizitati golful pe cont propriu. Mergeti in portul din apropiere si de acolo optati pentru vasele de dimensiuni reduse care va vor duce la Navagio si Blue Caves.

Capitala insulei Zakynthos este Zakynthos (Zante).

Cand vizitati o biserica sau o manastire nu aveti voie sa purtati pantaloni scurti, costum de baie sau maiouri, palarii. De asemenea, este interzis sa faceti fotografii.

Apa de la robinet nu este buna de baut, de aceea este recomandat sa cumparati apa imbuteliata de la super market.

Nai inseamna da in limba greceasca, iar ohi inseamna nu; anikto inseamna deschis, kleisto – inchis.

Signomi – imi cer scuze; efharisto – multumesc; kalimera – buna dimineata; kalispera – buna ziua; kalinihxta – buna seara.

Greaca este limba nationala, dar limba engleza este foarte raspandita.

Pentru a va bucura de insulitele din Zakynthos, inchiriati o salupa. Pretul nu este foarte mare, iar daca sunteti 4 sau 6 persoane, vine aproximativ 20 euro de persoana. Stancile abrupte, apa azurie si plajele pustii va vor convinge ca merita investitia.

Zakynthos are numeroase plaje si golfuri care abia asteapta sa fie descoperite. Cumparati o harta si explorati insula pe cont propriu. Veti ramane uimit de frumusetea insulei.
  Pagina anterioara Transport intern Pagina 9 din 9  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
BOGATU ADRIAN Guest, 14.01.2013

Calypso is indeed a very good restaurant, food and service are the best calitate.Chef Kostas is the best. greetings from Romania. Calipso is the best!

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul din Madrid (Madrid Carnival)
In fiecare an, la sfarsitul lui februarie/inceputul lui martie, Madridul sarbatoreste prin petreceri..
Stiai ca?
Primul european care a ajuns în Australia a fost danezul Abel Tasman, in anul 1642.... La nastere, crevetele este mascul, apoi, pe masură ce creste, devine femela?...
Dictionar turistic
Turism medical - Forma de turism prin care se ofera turistilor pachete atractive, acestia beneficiind de ingrijiri medicale mai ieftine in alta tara sau de serviciile pe care nu le au in tara de origine.
7 recomandari