TurisMALL
powered by

22665

Ghid Bangkok
Transport intern

Bangkok

Agentiile de turism din Romania asigura turistilor transfer de la aeroport la hotel. In cazul in care mergeti pe cont propriu, puteti pleca de la aeroport cu trenul rapid, Airport Rail Link (ARL). Trenul are 2 linii: non-stop Express si City Train. Non-stop Express circula pe ruta aeroportul Suvarnabhumi Airport - Makkasan Station, calatoria dureaza 15 minute si pleaca la fiecare 30 minute. City Train circula pe ruta aeroportul Suvarnabhumi – Phaya Thai. Calatoria dureaza 27 minute si circula la fiecare 15 minute.

Skytrain (BTS) este cel mai rapid si confortabil mod de a va deplasa prin Bangkok. Inaugurate in 1999, trenurile au design modern si au schimbat complet traficul aglomerat din capitala thailandeza.

Metroul (MRT – Mass Rapid Transit) circula de la statia Bangsue Nord pana la gara Hua Lumphong, facand legatura cu Skytrain in 3 statii: Silom, Sukhumvit si Chatuchak Park.

Gara Hualamphong se afla in centrul orasului Bangkok. Trenurile care pleaca de aici ajung in toate regiunile importante ale tarii.

Taxiurile sunt o alternativa rapida de a va deplasa atunci cand traficul nu este aglomerat. Toate masinile sunt dotate cu aer conditionat si aparate de taxat.

Autobuzele sunt cea mai ieftina metoda de a vizita Bangkok. Din pacate, toate rutele, numele de statii si indicatoarele sunt in thailandeza, aspect foarte dificil pentru turisti. Traficul este foarte aglomerat, iar multe autobuze nu au aer conditionat.

Taxi – motocicletele sunt cele mai rapide mijloace de transport in comun. Cu un trafic infernal, soferii costumati in veste portocalii cu galben asteapta in cele mai aglomerate locuri din oras. Preturile sunt negociabile, dar nu uitati sa negociati inainte de a va urca pe motocicleta.

Toti turistii care ajung in Bangkok trebuie sa se plimbe cu faimoasele tuk tuk, masinutele pe 3 roti. Desi preturile sunt destul de ridicate, puteti negocia pretul cu soferii.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 9 din 10   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Cehia  |  Romania  |  Belgia  |  Austria  |  Spania  |  Germania  | 
Stiai ca?
Pleoapele crocodilului sunt transparente, astfel incat atunci cand se scufunda, poate vedea prin apa?... Liliecii intotdeauna vor zbura catre stanga cand vor iesi dintr-o pestera?...
Dictionar turistic
Time-sharing contract - O familie formata dintr-un numar precizat de persoane (de ex. 4, 6, 7, 8) cumpara un apartament dintr-un hotel anumit pentru o perioada de 7 zile (denumita unitate de time-sharing) sau mai multe (14, 21, 28 zile etc.), avand dreptul de a-l folosi, in scop personal, de a-l ceda spre folosinta unor prieteni sau rude sau de a-l inchiria unor solicitatori. Implicarea contractuala a participantilor la acest tip de proprietate se face in cadrul unui club de vacanta, al carui membru trebuie sa devina si propietarul in time-sharing.
7 recomandari