TurisMALL
powered by

105977

Ghid Istanbul
Obiective turistice

Istanbul

Istanbulul este un oras plin de atractii turistice, impresionante prin vechime, prin aspect sau prin istoria obiectivelor turistice.

Biserica Sfanta Sofia, o capodopera a arhitecturii bizantine, a fost construita acum mai bine de 1.500 de ani si din pacate nu poate fi admirata in intregime, fara schele, deoarece este supusa unei restaurari ce dureaza de zeci de ani.

Merita, in schimb, sa o vedeti seara, pentru ca este magnific luminata. In timpul zilei, o puteti vizita achitand o taxa de intrare de sapte dolari.

Tot noaptea este cel mai potrivit moment sa vizitati si Moscheea Albastra, unul dintre cele mai renumite lacase de cult din lume. Moscheea a fost construita la porunca sultanului Ahmet I si isi datoreaza numele cantitatii impresionante de faianta albastra care a fost folosita la ridicarea sa.

Accesul nu este conditionat de plata unui bilet de intrare, insa este bine sa donati o suma de bani. De asemenea, evitati orele de rugaciune, si mergeti sa vizitati Moscheea Albastra dimineata devreme sau dupa pranz.

Un alt obiectiv turistic ce nu trebuie ratat este Palatul Topkapi, o fosta resedinta a sultanilor. Impresionanta constructie este formata din mai multe pavilioane organizate in jurul a patru curti interioare. In prima curte se afla o cafenea si un restaurant foarte bun, dar scump, unde turistii pot gusta preparate servite la curtea otomana.

In Pavilionul Mantiei Sfinte sunt pastrate cateva dintre cele mai sacre relicve pentru musulmani, ca de pilda fire de par din barba Profetului si doua sabii folosite de acesta in bataliile purtate impotriva necredinciosilor.

Biletul de intrare este de sapte dolari la care se adauga alti sapte dolari pentru vizitarea haremului.

Un alt palat celebru in Istanbul este Palatul Dolmabahce, fosta resedinta extrem de luxoasa a unui sultan care si-a dorit sa locuiasca pe malul Bosforului. Opulenta celor 46 de camere, somptuos decorate cu aur si cristale scumpe putea rivaliza cu Palatul Versailles din Franta.

In palat se poate intra numai prin cadrul unui tur organizat, cu doua itinerare: turul Selamlik, prin intermediul caruia se viziteaza incaperile destinate barbatilor si turul organizat pentru vizitarea haremului. Pentru ambele tururi veti plati 14 dolari.

O data ajunsi in capitala Turciei, se impune o croaziera pe Bosfor. Cursa cu feribotul dureaza aproximativ sase ore (presupune si o pauza de doua ore la Anadolu Kavagi) si veti putea admira profilul maiestuoaselor cladiri din Istanbul.

O vizita in Istanbul nu este completa pana nu faceti o baie turceasca in hamam. Complexul Cemberlitas, construit in 1584, a ramas cea mai frumoasa cladire unde turistii pot face o adevarata baie turceasa. Intrarea costa 21 dolari, iar daca vreti ca dupa imbaiere sa fiti masat cu ulei veti scoate din buzunar inca 21 dolari.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Cristina Guest, 03.05.2012

Extrem de util si la obiect.Am fost la Istanbul in martie 2011i am ramas iremediabil indragostita de acest oras uluitor.Imi pare rau ca nu am citit acest ghid inainte, cuprinde aproape tot ceea ce ar trebui sa stii cand vizitezi Istanbulul. Mi-ar fi placut totusi cateva comentarii despre partea europeana si cea asiatica. Va multumesc pentru sfaturile dvs.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Stiai ca?
Comitetul International al Crucii Rosii a primit de 3 ori Premiul Nobel pentru Pace, Linus Pauling este singura persoana care a primit 2 premii Nobel complete (pentru chimie – 1954 si pace – 1962)... In Suedia traiesc cele mai multe persoane cu varsta mai mare de 80 ani? La polul opus, Turcia are cea mai tanara populatie, urmata apoi de Romania. ...
Dictionar turistic
Cursa in gol - Avion sau alt vehicul care calatoreste fara pasageri sau marfa; angajat al unei companiei aviatice, maritime care calatoreste gratis.
7 recomandari