TurisMALL
powered by

106492

Ghid Istanbul
Unde sa mananci

Istanbul

In foarte multe localuri traditionale ospatarii aduc clientilor o tava cu o gama extrem de variata de meze (echivalentul aperitivelor, atat calde, cat si reci) din care turistii aleg ce vor sa manance.

De asemenea, in restaurantele din centru, meniurile sunt si in limba engleza. Daca va indepartati de zonele considerate turistice si vreti totusi sa mancati intr-unul dintre localurile frecventate de localnici, dar nu intelegeti meniul, e de ajuns sa aratati chelnerilor ce vreti sa comandati.

Lokanta este denumirea data localurilor simple, cu preturi rezonabile, dar care nu servesc alcool. Cafenelele cu autoservire si foarte ieftine sunt numite bufe. In Kebapci puteti cumpara kebab si lahmacun, o clatita cu diferite umpluturi. In Donerci gasiti doner kebab si alte tipuri de carne fripta, iar echivalentul turcesc pentru pizzerii este Pideci.

In ceea ce priveste desertul, in Muhallebici puteti cumpara sarlote delicioase, iar in pastane gasiti produse de patiserie, inclusiv renumitele baclavale.

Pentru o petrecere cu specific turcesc, cu muzica traditionala si alcool, intrati in Meyhane. Iubitori de narghilea trebuie sa intre in cafenelele nargile unde se bea ceai.

Saloanele de ceai Cayhane sunt, in mare, destinate barbatilor care vin sa se relaxeze jucand table.

Turcii incep fiecare masa cu meze, gustari calde sau reci. Cateva exemple de meze calde sunt kebabul din ficat de pui si branza la gratar, in timp ce haydari (pasta de iaurt cu menta si usturoi), midye pilakisi (midii prajite in ulei de masline) si cerkez tavugu (pui rece cu sos de alune si paine) sunt cateva exemple de meze reci.

Doua specialitati culinare turcesti pe care trebuie sa le incercati cand mergeti la Istanbul sunt Imam Bayildi (Imamul a lesinat), preparata din vinete umplute cu ceapa si rosii si Guvec (tocana), gatita mai ales din carne de miel si legume.

  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 9   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Cristina Guest, 03.05.2012

Extrem de util si la obiect.Am fost la Istanbul in martie 2011i am ramas iremediabil indragostita de acest oras uluitor.Imi pare rau ca nu am citit acest ghid inainte, cuprinde aproape tot ceea ce ar trebui sa stii cand vizitezi Istanbulul. Mi-ar fi placut totusi cateva comentarii despre partea europeana si cea asiatica. Va multumesc pentru sfaturile dvs.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Italia  |  Malta  |  Franta  |  Cehia  |  Belgia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Intr-o saptamana, peste 150.000 oameni se plimba pe Rambla, Barcelona?... Sunetul pasilor lui E.T. a fost facut de cineva care isi freca mainile in jeleu?...
Dictionar turistic
Vagon bar - Vagon sau parte dintr-un vagon unde se afla un bar si cateva mese. Aici, calatorii pot servi gustari si bauturi racoritoare sau alcoolice.
7 recomandari