TurisMALL
powered by

90624

Ghid Istanbul
Transport intern

Istanbul

Turistii romani trebuie sa prezinte, la intrarea in Turcia, fie buletinul, fie pasaportul, obligatoriu valabil cel putin trei luni dupa data plecarii din Turcia.

Persoanele care calatoresc in interes turistic vor primi viza de intrare, valabila 30 de zile, in punctele de trecere a frontierei deschise traficului international, achitand 10 dolari.

Taxiurile autorizate se numesc taksi si au un semnal luminos care arata daca masina este libera sau nu. Verificati daca aparatul de taxat a fost pornit si daca este setat pe tariful corect: pentru cursele efecutate pe timpul zilei, trebuie sa se aprinda un beculet, iar pentru cele de noapte, doua beculete. In zonele cu multi turisti si in centrul orasului, exista foarte multi soferi care suprataxeaza calatoriile.

Daca nu vreti sa mergeti cu taxiul, va puteti deplasa cu metroul sau cu tramvaiele.

In ceea ce priveste metroul, in oras exista doua magistrale: una circula din Levent spre Taksim, iar cea de-a doua uneste Aksaray de aeroport prin Kocatepe. Metroul vechi leaga Beyoglu de Galata si este unul dintre cele mai vechi pasaje subterane.

In Instanbul tramvaiele sunt mici si circula de la aeroport prin orasul vechi, traverseaza podul Galata si merg de-a lungul Bosforului.

Un alt mijloc de transport frecvent utilizat de turisti este feribotul. Puncte de imbarcare sunt in Eminonu, Karakoy si Kabatas. Un traseu pitoresc este cel de-a lungul coastei Marmara, spre Bakirkoy. De aici, puteti lua autobuzul spre aeroport.

Daca stati mai multe zile in oras, cumparati o cartela Akbil, valabila pentru metrou, tramvaie, feribot si autobuze (mai putin pentru cele cu doua nivele).
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Cristina Guest, 03.05.2012

Extrem de util si la obiect.Am fost la Istanbul in martie 2011i am ramas iremediabil indragostita de acest oras uluitor.Imi pare rau ca nu am citit acest ghid inainte, cuprinde aproape tot ceea ce ar trebui sa stii cand vizitezi Istanbulul. Mi-ar fi placut totusi cateva comentarii despre partea europeana si cea asiatica. Va multumesc pentru sfaturile dvs.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Romania  |  Grecia  |  Cehia  |  Spania  |  Italia  |  Franta  | 
Stiai ca?
Bricheta a fost inventata inaintea chibriturilor?... In desertul din Tunisia a fost filmat Star Wars: A New Hope? Desi au trecut 30 de ani de atunci, platoul de filmare este intact si a devenit un important punct de atractie....
Dictionar turistic
Bilet familial - Bilet special, eliberat membrilor unei familii care efectueaza aceleasi parcurs si care implica, in general, conditii speciale de tarif si utilizare.
7 recomandari