TurisMALL
powered by

85709

Ghid Madrid
Transport intern

Madrid

Aeroportul Madrid este situat la 13 km de oras. De la aeroport pleaca 2 autobuze cu destinatia Avda. De America si Canillejas, iar pretul unui bilet este 1 euro.

De la aeroport pleaca linia 8 a metroului, iar calatoria pana in centrul orasului dureaza 45 minute. Pretul unui bilet este 1 euro.

Daca va place sa calatoriti confortabil, atunci optati pentru un taxi. Calatoria dureaza 20 – 25 minute si costa in jur de 30 euro pana in centrul orasului.

Metroul este impartit in zonele A, B1, B2 si B3. Majoritatea atractiilor turistice se afla pe linia A, iar pentru zonele B1, B2 si B3 puteti achizitiona o cartela cu 10 calatorii care costa 9.30 euro.

Tourist Travel Pass este o modalitate mai ieftina de a calatori cu metroul si acopera zona A si imprejumirile orasului. Pretul unei cartele valabile 1 zi este de 5 euro pentru zona A (22.60 euro pentru 7 zile) iar pentru zonele de langa Madrid 10 euro (42.50 pentru 7 zile).

Capitala Spaniei are 3 linii de autobuz colorate in rosu si numite EMT. Ele pot fi luate din orice parte a orasului si circula pe anumite rute, special alese pentru a evita traficul. Autobuzele circula intre orele 06:00 – 23:30, iar noaptea sunt curse speciale, cu orar intre orele 23.30 – 05.00. Pretul unui bilet este 1 euro, iar cartelele de 10 calatorii pentru metrou sunt valabile si pentru autobuze.

Taxiurile practica un pret de pornire de 2.05 euro, iar daca il luati de la aeroport aparatul de taxat porneste de la 5.50 euro. Taximetristii practica 3 tarife, unul de zi, unul de noapte si unul de sarbatori.

MadridCard este special creat pentru turistii care vor sa viziteze muzeele si principalele atractii ale orasuluo. Cardul ofera acces gratuit la peste 50 muzee, transport gratuit cu autobuzul, reducerei in restaurante, magazine si show-uri. Pretul cardului este de 32 euro (24 ore), 42 euro (48 euro), 52 euro (72 euro). Preturile sunt valabile pana pe 31 decembrie 2011.

Autobuzul turistic este o modalitate excelenta de a vedea orasul, fara a rata nimic. Autobuzul are 2 rute: ruta 1 trece prin Madridul istoric, iar a doua ruta prin cel modern. Fiecare ruta dureaza 75 minute.

Biletul pentru 1 zi costa 17.50 euro, copiii cu varsta intre 6 – 16 ani si adultii peste 65 ani platesc 9 euro, iar micutii sub ani au acces gratuit. Biletul de 2 zile costa 22 euro (adulti), 11.49 (copiii cu varsta intre 6 – 16 ani, adultii peste 65 ani), gratuit pentru copiii sub 6 ani.

*Preturile sunt valabile pana pe 31 decembrie 2011. Va rugam sa verificati personal valabilitatea acestora.

Website oficial: www.esmadrid.com
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 8  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Stiai ca?
Doar femelele tantar inteapa? Sangele oamenilor este un izvor de proteine, iar cu acesta ele isi pot creste puii. ... Vietnam se mai numeste si "Tara dragonului crescator"....
Dictionar turistic
Sauna - Baie de aburi care consta in expunerea corpului la o temperatura de 60-80ºC, produsa prin stropirea unor pietre poroase incinse, dupa care se activeaza circulatia prin lovirea corpului cu un manunchi de nuiele si prin dusuri reci.
7 recomandari