Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
85685
Ghid Madrid
Unde sa mananci
Madrid
Capitala Spaniei are numeroase restaurante unde va puteti delecta cu preparatele locale. Bucataria spaniola este celebra pentru bucatele cu carne tocata, iar cele mai bune localuri se gasesc pe Cava Baja. In Madrid veti gasi tot ce va trece prin cap, de la bucate traditionale la mancaruri sofisticate si inovatoare.
Cel mai popular fel de mancare este tapas, antreuri servite cu bere, vin sau sherry. Cele mai populare feluri de tapas sunt: morcilla (budinca neagra), mojama (ton uscat in aer liber), sunca locala, branzeturi, fasole gatita cu bacon, sote de rinichi in cherry, frigarui de carne si fructe de mare. Un alt aperitiv ce merita incercat este platouas (8 felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita, sardine, midii, cod cu legume, cu doua tipuri de icre si cu somon).
Desi Valencia este regiunea unde se gaseste cea mai buna paella, si in Madrid veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.
Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, restaurantele oferind diverse preparate cu peste proaspat.
Bucataria madrilena are numeroase supe din ingrediente inedite ce ofera papilelor un adevarat festin. Printre cele mai populare sunt gazpacho (supa de rosii rece), supa de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi), ciorba cu maruntaie. Una dintre principalele feluri de mancare este facuta din peste sea bass si se serveste cu orez, legume la gratar sau cartofi la cuptor.
Alte mancaruri traditionale ce merita incercate sunt: callos a la madrileña (tocana picanta de vita), cocido madrileño (tocana cu naut, carne si legume), oreja de cerdo (urechi de porc prajite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de rosii, ton, verdeturi).
Daca va plac dulciurile, atunci trebuie sa incercati chocolate con churros (gogosele crocante dulci, servite cu ciocolata calda). Barquillos sunt niste betigase crocate, dulci care se servesc pe post de desert.
Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol “sangre” (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.
In zilele calduroase, puteti gusta Tri-Naranjus, o limonada cu arome de lamaie sau portocale. Horchata este o bautura dulce, asemanatoare la gust cu laptele vegetal si este facuta din migdale macinate, susan, orez sau orz. Granizados este o bautura racoritoate cu gheata sfaramatat si arome de lamaie, portocale sau cafea.
De asemenea puteti servi un pahar de tinto de verano (vin rosu cu limonda). Vino de Jerez este un sherry aromat ce se serveste inainte de masa.
In Madrid, se afla Botin, cel mai vechi restaurant din lume, conform Guiness Book. Specialitatea casei este purcelusul de lapte la cuptor. Preparatele sunt delicioase, iar preturile sunt accesibile.
Unul dintre cele mai apreciate restaurante din Madrid este Amayra. Situat central, in cadrul hotelului Regina, langa Puerta del Sol, restaurantul ofera bucate traditionale, dar si mancaruri speciale, de sezon. Pretul unui meniu variaza intre 25 – 50 euro, iar lista de vinuri are peste 60 de marci.
Un alt restaurant ce merita incercat este La Terraza del Casino de Madrid. Daca sunteti in cautate de friptura la gratar cu cartofi prajiti, aici nu le veti gasi. Meniul este bogat si ofera diferite preparate pe baza de peste, fructe de mare si carne. Mancarea ti se topeste in gura si iti vei dori sa revii cat mai curand.
Cel mai popular fel de mancare este tapas, antreuri servite cu bere, vin sau sherry. Cele mai populare feluri de tapas sunt: morcilla (budinca neagra), mojama (ton uscat in aer liber), sunca locala, branzeturi, fasole gatita cu bacon, sote de rinichi in cherry, frigarui de carne si fructe de mare. Un alt aperitiv ce merita incercat este platouas (8 felii de paine prajita acoperite cu felii de caracatita, sardine, midii, cod cu legume, cu doua tipuri de icre si cu somon).
Desi Valencia este regiunea unde se gaseste cea mai buna paella, si in Madrid veti fi incantati de savoarea acestei mancari traditionale. Cea mai renumita este paella valenciana si este facuta din carne de pui si de iepure, cu fasole verde si fasole boabe, preparata la cuptor intr-un vas special. Si paella cu fructe de mare este delicioasa si merita incercata.
Fructele de mare sunt foarte populare printre spanioli, restaurantele oferind diverse preparate cu peste proaspat.
Bucataria madrilena are numeroase supe din ingrediente inedite ce ofera papilelor un adevarat festin. Printre cele mai populare sunt gazpacho (supa de rosii rece), supa de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi), ciorba cu maruntaie. Una dintre principalele feluri de mancare este facuta din peste sea bass si se serveste cu orez, legume la gratar sau cartofi la cuptor.
Alte mancaruri traditionale ce merita incercate sunt: callos a la madrileña (tocana picanta de vita), cocido madrileño (tocana cu naut, carne si legume), oreja de cerdo (urechi de porc prajite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de rosii, ton, verdeturi).
Daca va plac dulciurile, atunci trebuie sa incercati chocolate con churros (gogosele crocante dulci, servite cu ciocolata calda). Barquillos sunt niste betigase crocate, dulci care se servesc pe post de desert.
Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol “sangre” (sange) si este o bautura alcoolica, facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar.
In zilele calduroase, puteti gusta Tri-Naranjus, o limonada cu arome de lamaie sau portocale. Horchata este o bautura dulce, asemanatoare la gust cu laptele vegetal si este facuta din migdale macinate, susan, orez sau orz. Granizados este o bautura racoritoate cu gheata sfaramatat si arome de lamaie, portocale sau cafea.
De asemenea puteti servi un pahar de tinto de verano (vin rosu cu limonda). Vino de Jerez este un sherry aromat ce se serveste inainte de masa.
In Madrid, se afla Botin, cel mai vechi restaurant din lume, conform Guiness Book. Specialitatea casei este purcelusul de lapte la cuptor. Preparatele sunt delicioase, iar preturile sunt accesibile.
Unul dintre cele mai apreciate restaurante din Madrid este Amayra. Situat central, in cadrul hotelului Regina, langa Puerta del Sol, restaurantul ofera bucate traditionale, dar si mancaruri speciale, de sezon. Pretul unui meniu variaza intre 25 – 50 euro, iar lista de vinuri are peste 60 de marci.
Un alt restaurant ce merita incercat este La Terraza del Casino de Madrid. Daca sunteti in cautate de friptura la gratar cu cartofi prajiti, aici nu le veti gasi. Meniul este bogat si ofera diferite preparate pe baza de peste, fructe de mare si carne. Mancarea ti se topeste in gura si iti vei dori sa revii cat mai curand.

![]() |
Pagina 4 din 8 |
Obiective turistice![]() |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Vienna Hofburg Orchestra.
Concert & Orchestra
În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Stiai ca?
Plajele de nudisti pot fi periculoase pentru navele care circula in apropierea lor? Un iaht cu 60 de persoane la bord s-a rasturnat pe tarmul texan al Golfului Mexic dupa ce toti pasagerii s-au ingram...
Revistele pentru barbati de multe ori contin poze cu femei dezbracate. Revistele pentru barbati aduleaza femeile. In paginile lor regasesti retete de a cuceri femeile. In revistele barbatilor femeile ...
Dictionar
turistic
Pensiune - Unitate de cazare particulara, cu aspect rustic, situata intr-o zona turistica.