TurisMALL
powered by

87534

Ghid Madrid
Obiective turistice

Madrid

Palacio Real este cel mai frumos monument al Madridului si se afla intr-o zona superba, in Plaza de Oriente. Distrus de foc in 1734, palatul a fost reconstruit in intregime si este folosit pentru gazduirea evenimentelor si receptiilor oficiale. Palacio Real este resedinta oficiala a regelui Carlos si a familiei sale.
Palatul este deschis zilnic, din octombrie – martie, intre orele 9.30 – 17.00 (luni – sambata), 9.00 – 14.00 (duminica si de sarbatori); aprilie – septembrie, intre orele 9.00 – 18.00 (luni – sambata), 9.00 – 15.00 (duminica si de sarbatori).
Pretul biletului variaza in functie de zonele pe care doriti sa le vizitati si pornesc de la 2 euro si ajung pana la 11 euro. Vizitarea saloanelor oficiale, galeriile de pictura si Real Armeria costa 10 euro, 5 euro bilet redus; expozitiile temporale costa 8 euro si nu se acorda reduceri, iar gradinile palatului pot fi vizitate gratuit.
Turistii care detin Madrid Card beneficiaza de intrare gratuita. De tarife reduse cu 50% beneficiaza tinerii ce nu au implinit 16 ani, studentii si adultii de peste 65 ani.

Museo del Prado este cel mai mare muzeu de arta din lume si una dintre cele mai faimoase atractii ale Madridului. Muzeul a fost construit la sfarsitul anilor 1700, in timpul domniei regelui Charles III, care a dorit sa creeze un monument spectaculos.
Muzeul este deschis in fiecare zi, de marti – duminica, intre orele 9.00 – 20.00, iar pe 6 ianuarie, 24 si 31 decembrie are program redus: 9.00 – 14.00. Muzeul este inchis in fiecare luni, pe 1 ianuarie, 1 mai si 25 decembrie.
Adultii platesc 8 euro pentru a intra la Museo del Prado. De intrare gratuita beneficiaza: copiii sub 18 ani, adultii membri ai Uniunii Europene ce au peste 65 ani, studentii UE sub 25 ani. Urmatoarele categorii beneficiaza de reducere de 50% si platesc 4 euro pentru vizitarea muzeului: cetatenii UE cu familii numeroase, studentii sub 25 ani care nu fac parte din UE si detinatorii cardului pentru tineri.

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ofera turistilor o colectie a artistilor spanioli contemporani si ofera o gama variata de sculpturi, tablouri, videoclipuri, filme si fotografii.
Muzeul este deschis de luni – sambata, intre orele 10.00 – 21.00, duminica intre orele 10:00 – 14:30, iar marti este inchis.
Adultii platesc 6 euro pentru expozitiile permanente, iar pentru cele temporare 3 euro. Muzeul poate fi vizitat gratuit de luni – vineri, intre orele 19.00 – 21.00, sambata, intre orele 14.30 – 21.00, duminica, intre orele 10.00 – 14.30, pe 18 aprilie, 18 mai, 12 octombrie si 6 decembrie. Cetatenii UE ce nu au implinit 18 ani au intrarea gratuita.

Gazduit intr-o superba casa din 1806, Museo Thyssen-Bornemisza a devenit cunoscut prin expunerea unor colectii de arta private. De la opere primitive din perioada flamanda la pictori italieni, la exponante din perioada Pop Art pana la peste 800 de sculpuri, picturi si tapiterii, veti descoperi aici opere unice si impresionante.
Muzeul poate fi vizitat de marti – duminica, intre orele 10.00 – 19.00, pe 24 si 31 decembrie intre orele 10.00 – 15.00. In fiecare luni, pe 25 decembrie, 1 ianuarie si 1 mai muzeul este inchis.
Adultii platesc 6 euro, iar studentii si adultii de peste 65 ani beneficiaza de o reducere de 50%; copiii sub 12 ani au intrare gratuita. Turistii care au Madrid Card au acces gratuit si nu stau nici la coada.

Teatro Real este localizat in fata Palacio Real, intre cele doua piete, Plaza de Isabel II si Plaza de Orient. Decorurile superbe si fascinantul muzeu sunt doar cateva dintre surprizele care va asteapta la Teatro Real. Aici puteti urmari spectacole de opera sau balet. Tot aici, sustine regulat concerte tenorul Placido Domingo.

Plaza Mayor este situata in centrul orasului, la cateva minute de Puerta del Sol si este principalul loc de promenada pentru turisti si localnici. Desi restaurantele si cafenelele au preturi mai mari, este o zona minunata si va puteti delecta cu un pahar de vin sau cu delicioasele tapas.

La Puerta del Sol este cea mai faimoasa piata din Madrid. Unul dintre cele mai emblematice monumente este ceasul din turn, parte a cladirii Real Casa de Correos, construita in secolul XVIII. Tot in aceasta piata se afla si simbolul orasului, Ursul si capsunul.

Gran Via, impreuna cu Paseo de la Castellano, este cea mai faimoasa strada din Madrid, este mentionata in operete, cartie si a aparut in multe filme. Celebritatea strazii este data de cladirile istorice, magazine cu branduri renumite, hoteluri, banci, restaurante, baruri si teatre.

Principala strada din Madrid, Gran Via, se termina la Plaza de España, una dintre cele mai aglomerate intersectii. Piata este dominata de o fantana superba si statuia lui Cervantes, una dintre figurile emblematice ale literaturii spaniole.

Intr-un oras care nu doarme niciodata, cu agitatie si zgomot, Plaza de Oriente este o oaza de liniste si pace. Piata este imprejmuita de gradini superbe, cafenele si restaurante. In jurul pietei sunt aliniate 44 statuete din perioada gotica pana in secolul XV.

Catedrala Santa María la Real de la Almudena se afla langa Palacio Real si a fost construita in 1879, in stilul neo-gotic. Lucrarile finale s-au terminat in iunie 1993. Cea mai apropiata statie de metrou este Opera. Catedrala poate fi vizitata zilnic, intre orele 10.00 – 19.30 si duminica intre orele 10.30 – 12.00, 13.30 – 19.00.

Fanii fotbalului trebuie sa viziteze stadionul Bernabeu. Pretul unui bilet pentru adulti costa 15 euro si 10 euro pentru copiii sub 14 ani. Turul include: vedere panoramica asupra stadionului, camera trofeelor, plimbare pe langa stadion, vizita in balconul prezidential, zona antrenorului si tunelul de acces spre stadion, vestiare, camera de presa si magazinul Real Madrid.
Muzeul poate fi vizitat in zilele in care nu au loc meciuri: luni – sambata, intre orele 10:00 – 19:30, duminica si de sarbatori, intre orele 10:30 – 18:30.

Parque del Retiro este cel mai frumos parc din Madrid, unde va puteti relaxa dupa vizitele la muzee. Parcul a fost construit pentru regele Phillip IV, iar cea mai impresionanta cladire este Palatul de Cristal, construit integral din sticla.

Festivaluri si sarbatori

Madrilenilor le place sa petreaca, iar cele mai frumoase fiestas au loc pe strazile orasului. La inceputul lunii mai, localnicii se bucura de 2 zile de sarbatoare: 1 Mai (sarbatoare nationala) si Dos de Mayo. Pe 2 mai 1808, in Puerta del Sol a izbucnit o revolta populara care a dus la Razboiul de Independenta ce a dus la infrangerea francezilor.

Pe langa flamenco si tapas, Madrid este celebru pentru luptele cu tauri. Majoritatea infruntarilor se desfasoara in Plaza Toros Las Ventas. Cea mai potrivita perioada pentru coride este in lunile mai si iunie, cand are loc faimosul festival San Isidro. Luptele dureaza 20 zile si incep la ora 19.00. Preturile biletelor incep de la 6 euro si ajung pana la 100 euro, in functie de locul ales.

In august are loc o alta sarbatoare: Fiesta Virgen de la Paloma ce transforma centrul vechi al orasului intr-o petrecere stradala. Festivalul incepe, de obicei, pe 11 august si atinge punctul culminant pe 15 august. Aceasta zi este considerata sarbatoare nationala in Madrid. Pompierii orasului au misiunea de la plimba pe strazile orasului statuia Virgen de la Paloma.

De Paste, in toata Spania se sarbatoreste Semana Santa si au loc multiple celebrari religioase.

*Preturile sunt valabile la data postarii. Va rugam sa verificati personal valabilitatea acestora.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Eduard Guest, 14.02.2024

Foarte util. Multumesc!

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
Pestera cu cea mai inalta stalagmita (67,2 m) este Cueva San Martin Infierno, situata in Cuba.... Paianjenul Mancator de Pasari din America de Sud este cel mai mare paianjen de pe glob....
Dictionar turistic
Croaziera fluviala - River cruise - Calatorie turistica pe un fluviu. Spre deosebire de croaziere, prin intermediul River Cruise veti ajunge in alt port in fiecare zi.
7 recomandari