TurisMALL
powered by

33266

Ghid Mamaia
Obiective turistice

Mamaia

Cetatea Histria se afla pe malul Lacului Sinoe si a fost prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Pontului Euxin si cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei. Orasul Histria a fost intemeiat in urma cu peste 2.600 de navigatorii si negustorii greci, care s-au asezat in ospitalierul golf de odinioara, cu scopul de a face comert cu bastinasii geto-daci. Astazi puteti vizita ruinele vestitei cetati si muzeul arheologic din incinta cetatii.
Muzeul este deschis zilnis, intre orele 09.00 – 17.00 (iarna) si 09.00 – 20.00 (vara).

Bazele de agrement din statiunea Mamaia sunt situate atat pe malul marii, cat si pe malul lacului Siutghiol. Astfel, turistii pot face plimbari cu hdrobicicleta sau cu banane gonflabile, ridicari cu parasuta, scufundari, windsurf sau yachting.

Parcul Aqua Magic din Mamaia este situat la intrarea in statiune si este primul parc de distractii acvatic din Romania cu o capacitate de peste 2500 de locuri. In incinta parcului se afla puncte de distractie atat pentru adulti cat si pentru copii. Tot aici veti gasi un ring de dans in aer liber cu sonorizare si lumini ultraperformante si jocuri de apa care tasnesc in ritmul muzicii. De asemenea, in incinta parcului sunt amplasate numeroase restaurante, baruri, fast-food`uri precum si centre de suveniruri, presa, ilustrate.
Parcul este deschis zilnic, intre orele 10.00 – 18.00. Adultii platesc 40 - 60 ron, iar copiii platesc 20 ron.

Insula Ovidiu, amplasata pe lacul Siutghiol, la 5 km de malul statiunii Mamaia si 500 m de cel al orasului Ovidiu, este unul dintre cele mai inedite locuri ale litoralului romanesc, fiind singurul obiectiv turistic care functioneaza pe o insula naturala. Creata cu mii de ani in urma, insula a devenit locul legendar unde poetul Publius Ovidius Naso a fost exilat de imparatul Augustus si unde a scris operele Tristelesi Ponticele. In prezent insula Ovidiu are 20 locuri de cazare pentru turisti, in 10 casute de trei stele.

Teatrul de vara situat in zona Perla, organizeaza in fiecare seara pe perioada verii spectacole de divertisment de diferite genuri – teatru, muzica populara, muzica usoara etc. Cel mai cunscut spectacol este Festivalul de la Mamaia, care se desfasoara la sfarstul lunii august sau inceputul lunii septembrie sub forma de concurs. Festivalul este televizat de posturi nationale de televiziune.

Festivaluri si sarbatori
In fiecare an, la sfarsitul lunii august are loc Festivalul National Mamaia. Tineri talentati din intreaga tara participa la acest festival ce are ca scop descoperirea de noi talente. In luna mai, in are loc festivalul Mamaia Copiilor, varianta pentru copii a Festivalului Mamaia.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Emiratele Arabe  |  Grecia  |  Malta  |  Franta  |  Cehia  |  Olanda  | 
Stiai ca?
Cele mai mari tari din lume - Top 10 tari din lume dupa suprafata 1. Rusia - 17.124.424 km2 2. Canada - 9.984.670 km2 3. S.U.A - 9.826.630 km2 4. China - 9.640.011 km2 5. Brazilia - 8.514.877 k... Nicio zona din Grecia nu se afla la o distanta mai mare de 135 km de Marea Mediterana sau Marea Ionica?...
Dictionar turistic
Turism rural - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unei zone turistice dintr-o zona rurala.
7 recomandari