TurisMALL
powered by

92198

Ghid Napoli
Transport intern

Napoli

Aeroportul International Capodichino se afla la 7 km de centrul orasului Napoli. Din pacate, de la aeroport nu exista tren rapid spre oras. Pentru a pleca de la aeroport, puteti opta pentru autobuzele Alibus. Pretul unei calatorii este de 3 euro, iar singurele statii sunt: Stazione Centrale si Piazza Municipio. O alternativa mai ieftina este 3S, un autobuz care are acelasi traseu ca si Alibus, doar ca are mai multe statii.

Principala gara din Napoli este Piazza Garibaldi, care face legatura cu metroul orasului. De aici puteti lua trenuri spre cele mai importante orase ale Italiei.

Piazza Garibaldi este locul central de unde pleaca majoritatea autobuzelor spre cele mai importante atractii turistice si zonele marginase ale Napoli.

Autobuzele sunt o optiune ideala pentru a explora orasul. Desi uneori sunt aglomerate, calatoriile sunt ieftine.

Tramvaiele sau funicularele au ca traseu Piazza Garibaldi – dealul Vomero.

In Napoli exista doar 4 linii de metrou care circula in tot orasul Napoli: Metropolitana Collinare (Piazza Dante - Vomero si Capodimonte), Metropolitana FS (Piazza Garibaldi – Pozzuoli), Circumflegrea/Cumana (Montesanto – Torregaveta), Circumvesuviana (Piazza Garibaldi – Pompeii – Sorrento).

Biletele se pot cumpara de la chioscurile de bilete sau de la magazinele din apropierea statiilor. Biletele sunt vandute de Unico Napoli si pot fi folosite pe orice mijloc de transport. Pretul biletelor este: 1 euro (calatorie de 90 minute), 3 euro (24 ore), 2.50 (24 ore – weekend).

Din fata Castelului Nuovo pleaca barci si feriboturi spre insulele Capri, Sorrento, Ischia, Procida si Forio.

Taxiurile sunt raspandite prin tot orasul si pot fi oprite in strada sau chemate la comanda. Masinile sunt colorate in alb, iar principalele companii de taxi sunt: Napoli (081 556 44 44), Consortaxi (081 20 20 20), Cotana (081 570 70 70), Free (081 551 51 51), Partenope (081 556 02 02).
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto KlangBogen
Vizitatorii fermecatorului oras Viena se pot bucura in cadrul festivalului KlangBogen de un program ..
Spania  |  Olanda  |  Malta  |  Franta  |  Cehia  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Guyana poarta si denumirea de" Tara multimii de ape".... Capitala Danemarcei, orasul Copenhaga, este renumit pentru frumusetea pozitiei sale, fiind supranumit si "Parisul nordului". Acesta este situat pe Insula Seelanda sau Sjaelland, iar zona sa ...
Dictionar turistic
Statiune turistica - Localitate rurala sau urbana situata intr-o regiune cu un important potential turistic, care dispune de o baza de cazare adecvata ca si de unele dotari speciale. Ea poate fi concomitent statiune balneara, climaterica sau pentru sporturi de iarna.
7 recomandari