TurisMALL
powered by

14712

Ghid Opatija
Obiective turistice

Opatija

Villa Angiolina se afla in parcul Angiolina si este un simbol al statiunii Opatija. Vila a fost construita in 1844 si a fost considerata o figura emblematica pentru inalta societate. In prezent, Villa Angiolina este sediul Muzeului de Turism Croat. Aici puteti admira interioarele superbe ale vilei, podelele cu mozaicuri intrigante, fotografii vechi si postere care au promovoat de-a lungul anilor Opatija.
Muzeul poate fi vizitat de marti – duminica, intre orele 09.00 – 13.00; 17.00 – 22.00 (1 iunie – 15 septembrie) si 10.00 – 18.00 (16 septembrie – 31 mai).

Parcul Sv. Jakov este o frumoasa gradina botanica ce acopera o suprafata de 3.64 hectare. Terenul este impartit in 60 de sectoare unde au fost cultivate peste 60 de specii de plante din diverse tari. Pe langa frumoasa magnolie, punctul de atractie al parcului St. James este camelia japoneza, care a devenit simbolul orasului Opatija. In zilele noastre, parcul este impartit in 2 unitati: una pentru biserica St. Jakov si una pentru Villa Angiolina.

Fantana Helios & Selena se afla in minunatul parc Opatija, vizavi de hotelul Imperial, langa biserica Sv. Jakov. Fantana reprezinta soarele si luna, personificarile mitologice ale fratelui si surorii. Selena este o zeita greaca si personifica luna. Helios este fratele Selenei.

Doamna cu pescarus este unul dintre simbolurile orasului Opatija. Construita in 1956 de sculptorul Car, statuia este situata pe litoralul statiunii.

Pavilionul Juraj Matija Sporer a fost construit in 1899, in timpul monarhiei austro-ungare. Pavilionul are dimensiuni impresionante, iar stilul arhitectural folosit este Belle Epoque.

Statuia Madonna del Mare este asezata in fata bisericii Sv. Jakov. Initial, statuia se afla pe locul Doamnei cu pescarus, dar din cauza starii avansate de degradare a fost restaurata si mutata.

Hotelul Kvarner a fost primul hotel din Opatija. Construit in 1884, scopul initial al hotelului era sanatoriu pentru bolile de plamani. Cladirea este impozanta, cu numeroase incaperi luxoase. Una dintre cele mai renumite sali ale hotelului Kvarner este Crystal Hall, unde se tin cele mai elegante baluri si festivitati.

Hotelul Imperial este al doilea hotel construit in Opatija. Deschis in 1885 si a fost numit dupa mostenitoarea tronului, Kronprinzessin Stephanie. Datorita dotarilor de lux pentru acea perioada, piscina incalzita si cinematograf, hotelul Imperial a devenit rapid alegerea unor personalitati din Austria.

Lungomare este cea mai frumoasa zona de promenada din Opatija. Lungomare se intinde pe o distanta de 12 km si porneste de la Preluka pana la Lovran. Pe aleea cu vedere spre mare masinile nu au acces, Lungomare fiind o modalitate potrivita de a scapa de stresul cotidian.

Si in Opatija exista varianta croata a Walk of Fame. Desi personalitatile care au primit stele pe aceasta faimoasa alee nu sunt cunoscuti in Europa, aleea este un prilej bun pentru relaxare.

Astronomical Centre Rijeka este primul centru astronomic din Croatia. Atractia include un planetariu, observator, sala de conferinte, cafenea si terasa pe acoperis cu vedere panoramica.

Opatija are cateva plaje frumoase si frecventate de un numar mare de turisti. Cele mai populare plaje sunt: Slatina (cea mai populara plaja din Opatija; baruri pe plaja, sporturi nautice, restaurante, locuri de joaca pentru copii), Tomasevac (de-a lungul promenadei Lungomare), Lido (golful Kvarner; restaurante traditionale, teren de volei, concerte pe scena de langa plaja).

Festivale si sarbatori
Carnival este un eveniment traditional care se desfasoara intre 15 ianuarie – 15 februarie. Timp de 1 luna, in Opatija au loc parade in care localnicii poarta costume frumos colorate, danseaza si binedispun turistii.

La inceputul lunii aprilie, intre 3 – 5, are loc Festivalul Cafelei. Aici veti gasi numeroase arome de cafea, deserturi si dulciuri sau cocktail-uri cu cofeina. Dupa ce simturile sunt imbatate de aroma cafelei, urmeaza Festivalul Vinurilor Croate, intre 9 – 11 aprilie. La sfarsitul lunii aprilie, intre 30 – 05 mai, are loc Festivalul Florilor.

Zilele de 21 si 22 mai sunt dedicate festivalului rock Opatijske Barufe, urmand ca pe 5 – 6 iunie sa aiba loc cursa de masini Highland Učka.

Liburnija Jazz Festival este cel mai asteptat eveniment al verii si se desfasoara intre 2 – 4 iulie. Intre 16 – 18 iulie are loc Kaisernacht, un eveniment dedicat artei austriece: muzica, scenete de teatru, dansuri traditionale si gastronomie. Ultimul eveniment din iulie este Liburnicon, conventia de science fiction (23 0 24 iulie).

Luna august are un singur eveniment: Noptile Sf. Lovro – un festival folk traditional cu multe programe de divertisment si gastronomie. Evenimentul Noptile Sf. Lovro are loc pe 10 august.

In septembrie, fanii ambarcatiunilor nautice sunt asteptati la Galijola. Sute de caiacuri, yacht-uri si echipe de canotaj se intrec in competitia care are loc intre 11 – 12 septembrie.

La inceputul lunii decembrie, se desfasoara Festivalul Ciocolatii, un adevar festin dedicat dulciurilor. Timp de 3 zile, intre 3 – 5 decembrie, aici gasiti cele mai delicioase si uimitoare combinatii de arome de ciocolata.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Stiai ca?
Sri Lanka este tara cu cea mai mica rata a divorturilor din intreaga lume? Intamplator sau nu, aceeasi tara are si cea mai ridicata rata, la nivel mondial, a sinuciderilor in randul femeilor.... Un cameleon orb este perfect capabil sa-si schimbe culoarea in concordanta cu mediul înconjurator?...
Dictionar turistic
teleschi - Instalatie mecanica de transport pe cablu, formata dintr-un cablu cu o miscare continua, de care se prinde schiorul si care ii permite acestuia urcarea fara efort a unei pante inzapezite prin tractare.
7 recomandari