Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
21530
Ghid Opatija
Unde sa mananci
Opatija
Bucataria croata este extrem de apreciata de turistii straini. Chiar daca se bazeaza pe mancaruri grase, picante, cu ierburi sau diferite tipuri de carne, este un adevarat rasfat culinar ce nu trebuie ratat.
Cele mai populare sunt: aperitivele cu slanina afumata si branza de oaie, burek (o placinta preparata din mai multe straturi de carne sau branza), anistra od bobica (o supa preparata din boabe de fasole uscata si din boabe noi de porumb), struki (gogosi cu branza, prajite in ulei), risotto (incercati risotto negru cu sepia) si paste.
Pentru ca Opatija este un oras-port, preparatele pe baza de peste (caracatita, creveti si scoici), fructe de mare sau crustacee au mare cautare datorita retetelor traditionale.
Principalele feluri de mancare servite in restaurantele croate sunt: raznjici (frigarui din carne cu condimente locale), meso tiblice (platou cu mezeluri din carne de porc), janjetina (miel la protap cu condimente mediteraneene), visovacka begavica (tocanita de vitel cu sunca si cascaval, la cuptor), kaninchenbraten (pulpa de miel gatita in vin alb), medimurje (rata umpluta cu ierburi), krvavice (carnati din carne de porc si sange), duvec (un fel de tocanita de legume, asemanatoare cu ratatouille.
Fiecare fel de mancare este insotit de mlinci, un fel de lipie delicioasa si fierbinte.
De la mesele imbelsugate ale croatilor nu poate lipsi desertul. Cele mai cunoscut este rozata (o delicioasa crema de caramel). Alte deserturi la care este greu sa rezistati sunt: palacinke (clatite), baclava, dunavske valovi (prajitura cu crema de vanilie, ciocolata sau fructe intr-un aluat pufos de pandispan), savijaca (strudel cu mere), orahnjaca (rulada cu nuci), makovnjaca (rulada cu mac).
Incercati lichiorul de nuci, o bautura delicioasa ce nu trebuie ratata. Vinurile locale sunt aromate si merg perfect la o masa imbelsugata.
Restaurantele care ofera mese gustoase, frecventate atat de localnici, cat si de turisti, sunt: Amfora, Bevanda (la intrarea in port), Evergreen, Gostionica Istranka, Kamelija, Laurus, Lungomare, Mali Raj, Vongola, Roko si Ruzmarin.
Cele mai populare sunt: aperitivele cu slanina afumata si branza de oaie, burek (o placinta preparata din mai multe straturi de carne sau branza), anistra od bobica (o supa preparata din boabe de fasole uscata si din boabe noi de porumb), struki (gogosi cu branza, prajite in ulei), risotto (incercati risotto negru cu sepia) si paste.
Pentru ca Opatija este un oras-port, preparatele pe baza de peste (caracatita, creveti si scoici), fructe de mare sau crustacee au mare cautare datorita retetelor traditionale.
Principalele feluri de mancare servite in restaurantele croate sunt: raznjici (frigarui din carne cu condimente locale), meso tiblice (platou cu mezeluri din carne de porc), janjetina (miel la protap cu condimente mediteraneene), visovacka begavica (tocanita de vitel cu sunca si cascaval, la cuptor), kaninchenbraten (pulpa de miel gatita in vin alb), medimurje (rata umpluta cu ierburi), krvavice (carnati din carne de porc si sange), duvec (un fel de tocanita de legume, asemanatoare cu ratatouille.
Fiecare fel de mancare este insotit de mlinci, un fel de lipie delicioasa si fierbinte.
De la mesele imbelsugate ale croatilor nu poate lipsi desertul. Cele mai cunoscut este rozata (o delicioasa crema de caramel). Alte deserturi la care este greu sa rezistati sunt: palacinke (clatite), baclava, dunavske valovi (prajitura cu crema de vanilie, ciocolata sau fructe intr-un aluat pufos de pandispan), savijaca (strudel cu mere), orahnjaca (rulada cu nuci), makovnjaca (rulada cu mac).
Incercati lichiorul de nuci, o bautura delicioasa ce nu trebuie ratata. Vinurile locale sunt aromate si merg perfect la o masa imbelsugata.
Restaurantele care ofera mese gustoase, frecventate atat de localnici, cat si de turisti, sunt: Amfora, Bevanda (la intrarea in port), Evergreen, Gostionica Istranka, Kamelija, Laurus, Lungomare, Mali Raj, Vongola, Roko si Ruzmarin.
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 9 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri
turistice
Evenimente
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea â€..
Stiai ca?
Tineretea fara batranete este astazi posibila daca obisnuim sa bem un pahar cu vin rosu in fiecare zi, este concluzia unui studiu al Institutului Spaniol de Geriatrie. Si asta datorita melatoninei, su...
Arabia Saudita este denumita si "Tara celor doua moschei sfinte"....
Dictionar
turistic
Capacitate de cazare - Numarul de camere sau de locuri de cazare care pot fi oferite simultan de catre o unitate hoteliera.