TurisMALL
powered by

61457

Ghid Paralia Katerini
Obiective turistice

Paralia Katerini

Muntele Olimp este cel mai inalt munte al Greciei, fiind locul in care au trait zeii greci. Mytikas este cel mai inalt varf si are o inaltime de 2.917 m. La poalele muntelui se afla oraselul Litohoro, care este conectat cu cele mai importante orase din Grecia, Atena si Salonic, prin intermediul autobuzelor si trenurilor.

Excursiile ofera croaziere pe marea Egee, in insula Skiatos, o asa-zisa Croaziera Piratilor, calatorii cu autocarul prin diferite sate uitate de lume, de fapt, abandonate, iar acum reamenajate foarte frumos si rustic, care te transporta in timp.

De asemenea, pot fi vazute manastirile de la Meteora, Muntele Athos, excursii in vestitele orase Atena si Salonic, cu programe de vizitare a diverselor obiective turistice din zona sau, in functie de prioritati, program de shopping. Preturile excursiilor sunt cuprinse intre 20 euro pana la 40 euro de persoana.

Plaja cu nisip fin din Paralia Katerini este unul dintre principalele motive pentru care turistii sosesc aici in numar mare, odata cu venirea verii. Plajele sunt curate, exista locuri de joaca pentru copii, iar sporturile nautice sunt neplisite de pe plaja. Cele mai frumoase plaje sunt intre port si Olympic Beach.

Pe culmile muntelui Olimp veti descoperi ruinele orasului antic Dion, cunoscut in istorie ca orasul lui Zeus. Dion a fost un important centru de civilizatie al Macedoniei, mai mult de 1.000 ani. Aici puteti admira strazile orasului antic, zidul si templele care erau simboluri ale Dionului.

Castelul de la Platamonas este una dintre cele mai vechi si frumoase constructii din Paralia Katerini. Aflat la poalele muntelui Olimp, castelul are o istorie frumoasa si a fost ridicat in anul 1205, de regele franc al Salonicului, Bonifacius de Monferrat.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Grecia  |  Cehia  |  Austria  |  Romania  |  Malta  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Somalia se mai numeste si "Cornul Africii".... Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un barbat obisnuit intre 2.000 si 4.000 de cuvinte pe zi?...
Dictionar turistic
Vacanta - Perioada de odihna, concediu prin care turistii pleaca din orasul de resedinta cu scopul de a se relaxa.
7 recomandari