TurisMALL
powered by

34689

Ghid Paralia Katerini
Obiective turistice

Paralia Katerini

Muntele Olimp este cel mai inalt munte al Greciei, fiind locul in care au trait zeii greci. Mytikas este cel mai inalt varf si are o inaltime de 2.917 m. La poalele muntelui se afla oraselul Litohoro, care este conectat cu cele mai importante orase din Grecia, Atena si Salonic, prin intermediul autobuzelor si trenurilor.

Excursiile ofera croaziere pe marea Egee, in insula Skiatos, o asa-zisa Croaziera Piratilor, calatorii cu autocarul prin diferite sate uitate de lume, de fapt, abandonate, iar acum reamenajate foarte frumos si rustic, care te transporta in timp.

De asemenea, pot fi vazute manastirile de la Meteora, Muntele Athos, excursii in vestitele orase Atena si Salonic, cu programe de vizitare a diverselor obiective turistice din zona sau, in functie de prioritati, program de shopping. Preturile excursiilor sunt cuprinse intre 20 euro pana la 40 euro de persoana.

Plaja cu nisip fin din Paralia Katerini este unul dintre principalele motive pentru care turistii sosesc aici in numar mare, odata cu venirea verii. Plajele sunt curate, exista locuri de joaca pentru copii, iar sporturile nautice sunt neplisite de pe plaja. Cele mai frumoase plaje sunt intre port si Olympic Beach.

Pe culmile muntelui Olimp veti descoperi ruinele orasului antic Dion, cunoscut in istorie ca orasul lui Zeus. Dion a fost un important centru de civilizatie al Macedoniei, mai mult de 1.000 ani. Aici puteti admira strazile orasului antic, zidul si templele care erau simboluri ale Dionului.

Castelul de la Platamonas este una dintre cele mai vechi si frumoase constructii din Paralia Katerini. Aflat la poalele muntelui Olimp, castelul are o istorie frumoasa si a fost ridicat in anul 1205, de regele franc al Salonicului, Bonifacius de Monferrat.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Spania  |  Belgia  |  Austria  |  Franta  |  Cehia  |  Malaysia  | 
Stiai ca?
Bacsisul nu este bine vazut in Japonia. Indiferent de situatie evitati sa lasati bacsis intrucat este vazut drept o jignire.... Cuvantul piranha provine din limba indienilor si inseamana peste cu dinti....
Dictionar turistic
Turism de afaceri - Forma de turism practicata de angajati sau alte categorii de persoane, in interes de serviciu, in interiorul sau in afara tarii de resedinta, incluzand participarea la intalniri de afaceri, targuri si expozitii, conferinte si reuniuni.
7 recomandari