TurisMALL
powered by

110628

Ghid Praga
Sfaturi utile

Praga

Ar fi bine sa evitati Podul Carol la pranz, pentru ca este plin de turisti. Un moment mai indicat ar fi dimineata devreme, cand puteti admira rasaritul soarelui de aici.
De asemenea, incercati sa evitati locurile mai aglomerate, pentru ca riscati sa fiti victima hotilor de buzunare. Cel mai bine pastrati in portofel o copie a pasaportului si sume mici de bani. Desi Praga are multe localuri de noapte si cluburi deschise si dupa miezul noptii, acestea sunt frecventate mai degraba de persoane dubioase, din lumea interlopa si nu sunt recomandate turistilor.

In restaurantele din Praga fumatul este permis. Pe de alta parte, daca preferati o masa fara fum de tigara, alegeti restaurantele vegetariene Country Life si Little Buddha. In ceea ce priveste bacsisul, de cele mai multe ori se aplica rotunjirea notei.

Cand plecati la cumparaturi, este bine sa luati multe bancnote mici. Vanzatorilor din Praga nu le place in mod special sa va dea rest si se intampla chiar ca micile magazine sa refuze sa va serveasca daca aveti hartii mai mari de 1.000 coroane (echivalentul a aproximativ 40 de euro).

Praga a fost, pana nu de mult, o destinatie turistica relativ slab promovata, dar agentiile de turism recupereaza aceasta greseala si compenseaza cu pachete atractive, la preturi incepand cu 43 de euro, pentru un sejur de trei nopti, la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus. Oferta nu include insa si transportul.

Cochetul oras medieval, supranumit "Orasul de Aur" te va cuceri cu siguranta, cu aleile sale pietruite, cu reflectia castelelor in apa raului Vlatva si cu aerul distins, de "doamna sobra".
  Pagina anterioara Transport intern Pagina 9 din 9  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Nicoleta Guest, 07.09.2011

Interesant ghid! Cuprinde multe informatii interesante pentru cineva care doreste sa viziteze orasul Praga. Dar...exista o problema: nu se poate descarca ghidul in format pdf, asa cum se mentioneaza in caseta de mai sus. E greu sa-l inveti pe de rost de pe site, trebuie sa-l ai cu tine in calatorie. Am incercat si alte ghiduri de pe site si situatia este aceeasi, nu se pot descarca. Poate se gaseste o solutie de rezolvare a problemei.

 
Ludmila Guest, 23.08.2013

De ce sa inveti pe de rost,cind puteti apela la serviciile unui ghid?care la un pret avantajos Va va oferi o excursie de neuitat,,,Turistului nu-i ramine decit sa se relaxeze in atmosfera gotica a orasului.Ma numesc Ludmila,fac ghid la Praha,,Praga o ador iar munca mea o fac cu cea mai mare placere.

 
Silvia Guest, 29.01.2014

Buna seara, Ludmila ,doresc sa vorbim. Sunt in Prga in perioada 02.02.2014-08.02.2014. Multumesc

 
Gutau Mircia Guest, 22.07.2014

AS DORI UN GHID PENTRU 4 PERSOANE PE DATA DE 12.08.2014

 
Pragheza_Gotica Guest, 07.08.2014

Acest ghid prezinta restaurante care sunt printre cele mai bune si mai scumpe din Praga. La Kampa Park, V Zatisi si Alcron puteti calcula un buget de 100 EURO de persoana pentru pranz sau cina inclusiv vinul. V Zatisi este faimoasa pentru nouvelle cuisine iar Kampa pentru bucataria frantuzeasca asa ca in meniu nu figureaza specialitatile cehesti. Le gasiti la preturi mai convenabile (5-10 Euro portia) in alte restaurante. Pentru mai multe informatii despre Praga scrise de mine ma gasiti pe internet ... si FB.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Wiener Festwochen
Festivalul Wiener Festwochen se desfasoara anual intre mai si iunie, în capitala Austriei. In a..
Stiai ca?
Ion Heliade Radulescu este primul scriitor roman caruia i s-a ridicat o statuie. Statuia a fost realizata din marmura de Carrara de catre sculptorul italian Ettore Ferrari si dezvelita la data de... Daca sarurile din apa marina s-ar depune pe fundul oceanului Planetar atunci s-ar forma un strat de cca 60 m....
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari