TurisMALL
powered by

53307

Ghid Insula Rhodos
Unde sa mananci

Insula Rhodos

In Rhodos exista numeroase restaurante ce ofera turistilor si localnicilor diverse preparate: de la souvlaki (fast food), la taverne unde se serveste doar peste si fructe de mare, psistarie (restaurante cu preparate la gratar), restaurante cu mancare traditionale pana la pizzerii.

Odata asezati la masa, puteti sa va delectati cu preparatele grecesti. Incepeti cu delicioasele aperitive: salata horiatiki (rosii, castraveti, masline si branza feta), tarama (icre de peste), melitzanosalata (salata de vinete), sadziki (sos facut din iaurt, castraveti si usturoi), saganaki (branza prajita), capari (salata de capere), spanakopita (placinta cu spanac), tiropita (placinta cu branza), kreatopita (placinta cu carne).

Grecia este cunoscuta pentru minunata sa branza. Aici veti gasi numeroase sortimente, insa cea mai populara ramane branza feta. Nu ezitati sa gustati si mizithra, kasseri, kefalotyri (branza sarata folosita la paste) si graviera.

Foarte popular este gyro, saorma greceasca. Foarte gustos, gyro se diferentiaza de saorma prin ingredientele care se gasesc doar in Grecia. Sovlaki (frigarui grecesti) este un alt preparat care se gaseste peste tot in Rhodos.

Pestele si fructele de mare ocupa un loc privilegiat in bucataria greceasca. Cele mai multe restaurante si taverne care servesc preparate din peste se gasesc in zonele Hadjikyriakio, Peiraiki, Passalimani, Kastela si Mikrolimano. Recomandarile noastre sunt: restaurantul Diasimos si taverna Margaro.

Alte preparate traditionale ce merita incercate sunt: patsa (ciorba din intestine de porc sau vita), stifado (tocanita din carne de iepure sau vita, cu ceapa si sos de rosii), dolmades (sarmale), mousaka (musaca), pastitsio (un fel de lasagna), fricasse (tocanita de miel cu spanac, oua si lamaie) etc.
Grecii sunt mari amatori de dulciuri, de aici si marea varietate de produse: baklava, cataif, yaourti me meli (iaurt cu miere), milopita (placinta cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci si migdale), inghetata cu diverse arome.

Ouzo este bautura traditionala greceasca si merge cel mai bine cu fructele de mare, in compania familiei sau a prietenilor apropiati. Ouzo este un lichior de culoare alba, cu aroma de migdale. Metaxa este o alta bautura la fel de populara ca si ouzo, supranumita "elixirul vietii", "nectarul zeilor" sau "taria binecuvantata". Grecii au cateva sortimente de bere foarte bune, iar vinul grecesc este recunoscut la nivel mondial pentru aroma sa deosebita.

Tamam este unul dintre cele mai apreciate restaurante din Rhodos. Situat in capitala insulei, restaurantul este renumit pentru mancarea delicioasa, serviciile de servire ireprosabile si lista impresionanta de vinuri.

La restaurantul Agalma, veti descoperi un meniu traditional grecesc. Preturile sunt moderate, iar atmosfera este placuta. Restaurantul se afla in Rhodos Town, iar pretul unui meniu complet porneste de la 5 euro.

In apropiere de centrul vechi al capitalei se afla restaurantul Aspro Piato. Cu un décor clasic si preparate bazate pe fructe de mare, peste sau mancaruri traditionale grecesti, restaurantul are preturi mici si ospatari amabili.

La taverna Dama Dama din statiunea Pefkos veti avea parte de un meniu traditional grecesc. Preturile nu sunt mari, iar portiile de mancare sunt generoase, motiv pentru care restaurantul a devenit rapid cunoscut.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 8   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul elen
Festivalul elen se desfasoara anual in perioada iunie-septembrie. Daca in trecut vechii greci juc..
Romania  |  Austria  |  Grecia  |  Italia  |  Malta  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Brazilia este cea mai mare tara din America de Sud și din Emisfera sudica, cu o suprafata de 8.514.877 km2, reprezentand 5,7% din uscat. Brazilia este si cea mai mare tara catolica din lume.... In Marea Britanie, o persoana bea anual mai mult ceai decat 23 de italieni la un loc?...
Dictionar turistic
tranzit - Trecerea fara oprire sau cu scurte opriri, printr-o tara sau printr-un oras.
7 recomandari