TurisMALL
powered by

47480

Ghid Suceava
Unde sa mananci

Suceava

Se stie ca in Bucovina, mancarea este delicioasa. Portiile sunt generoase, majoritatea preparatelor fiind gatite cu multa carne si sosuri nemaipomenite. Dupa o vacanta in Bucovina, cu siguranta va veti intoarce acasa cu cateva kilograme in plus.

Printre bucatele renumite in Bucovina amintim de: ciorba radauteana (ciorba de pui, smantana si usturoi), galuste bucovinene (sarmale), hribi cu smantana, parjoale (chiftele mari din carne de porc), stufat de miel, balmos de Bucovina (mamaliguta cu telemea si cas), chisca cu hrisca (caltabos), coltunasi cu carne de vaca, tocinei (cartofi cu unt, smantana si cascaval), tochitura bucovineana, opintici cu smantana si mamaliguta.

Masa se poate incheia cu un desert autentic bucovinean: pesmeti bucovineni (gogosi la cuptor), tort cu smantana, placinte poale in brau, papanasi, clatite sau cnedle (galuste cu caise).

Nu este greu sa gasiti un restaurant bun in Suceava. Insa, daca doriti sa mergeti la sigur, va recomandam: VIP Cetate, Chagall, Padrino, Casa Elena, Leaganul Bucovinei, Conacul Domnesc, Han Casa Bucovineana, Complex Zamca, Casa Jenica, Casa Calin, National.
  Pagina anterioara Unde sa te cazezi Pagina 4 din 8   Obiective turisticePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sant Joan Festival
Capitala Cataloniei gazduieste unele dintre cele mai vibrante si pline de culoare festivaluri din lu..
Stiai ca?
Piatra Neamt este supranumita "Perla Moldovei", datorita frumusetii reliefului din zona, dar si datorita frumusetii arhitectonice a cladirilor si unor obiective turistice. ... In Japonia, durata si unghiul inclinarii este direct proportionala cu importanta persoanei pe care o saluti. Cu cat este mai importanta persoana cu atat inclinarea dureaza mai mult si se realizeaza in...
Dictionar turistic
Cursa in gol - Avion sau alt vehicul care calatoreste fara pasageri sau marfa; angajat al unei companiei aviatice, maritime care calatoreste gratis.
7 recomandari