TurisMALL
powered by

45075

Ghid Valletta
Obiective turistice

Valletta

Poarta Orasului Valletta este principala cale de acces in capitala malteza. Poarta care strajuieste Valletta a fost construita la inceputul anilor ''70, dar nu a fost pe placut poporului maltez.

Fantana Triton este localizata in Floriana, in afara zidurilor masive, in fata Portii Orasului Valetta. Langa fantata se afla principala statie de autobuz si hotelul Le Meridien Phonenicia.

Fortul St Emo a fost ridicat in anul 1552 pentru a apara orasul, dar a fost distrus in intregime in anul 1565. Fortul a fost reconstruit in intregime, iar in ziua de azi este gazda Muzeului de Razboi.

Muzeul de Razboi se concentreaza pe cel De-Al Doilea Razboi Mondial si prezinta rolul important pe care Malta l-a avut in acea perioada. Impresionante sunt fotografiile care arata conditiile grele in care traiau maltezii intre anii 1940 – 1943.
Muzeul este deschis in fiecare zi, intre orele 9.00-17.00. Adultii achita 6 euro, studentii (12 – 17 ani), adultii peste 60 ani platesc 4.50 euro, copiii intre 6 – 11 ani 3 euro, iar micutii cu varsta intre 1- 5 ani beneficiaza de intrare gratuita.

Muzeul National de Arheologie se afla pe strada Republic si prezinta istoria poporului maltez, din epoca de piatra, epoca de aur si bronz pana in perioada romana.
Muzeul este deschis in fiecare zi, intre orele 9.00-17.00. Adultii achita 5 euro, studentii (12 – 17 ani), adultii peste 60 ani platesc 3.50 euro, copiii intre 6 – 11 ani 2.50 euro, iar micutii cu varsta intre 1- 5 ani beneficiaza de intrare gratuita.

Republic este principala strada de shopping din Valletta si se intinde de la Poarta Orasului pana la Fortul St Elmo. Aici se gasesc numeroase cafenele, restaurante si baruri.

Catedrala St. Johns este localizata in piata Victoria si atrage numerosi turisti. Tocurile nu sunt permise in catedrala pentru a nu zgaria podeaua din marmuta decorata cu modele deosebite, iar vizitatorii trebuie sa fie imbracati decent. Pretul unui bilet este de 6 euro, iar Catedrala poate fi vizitata intre orele 9.30 – 16.30, de luni pana duminica.

Excursia in capitala Maltei nu este completa fara o vizita la Grand Master''s Palace. Camerele sunt deosebite, decorate cu mobilier vechi si tapiterie din matase. O parte din palat gazduieste Muzeul de Armura si este nevoie de 2 bilete pentru a vizita palatul si muzeul.
Pentru vizitarea palatului adultii platesc 10 euro, tinerii (12 – 17 ani) si adultii peste 60 ani platesc 7 euro, copiii intre 6 – 11 ani 5 euro, iar micutii cu varsta intre 1- 5 ani beneficiaza de intrare gratuita.
Pentru vizitarea muzeului adultii platesc 20 euro, tinerii (12 – 17 ani) si adultii peste 60 ani platesc 15 euro, copiii intre 6 – 11 ani 10 euro, iar micutii cu varsta intre 1- 5 ani beneficiaza de intrare gratuita. Muzeul este deschis in fiecare zi, intre orele 9.00-17.00.

Spinola Palace Gardens se afla in cartierul Paceville si a fost construit in 1688. Cu toate ca palatul este inchis vizitatorilor, gradinile ce inconjoara cladirea sunt un loc perfect pentru promenada sau relaxare.

Templele Tarxien se afla in satul cu acelasi nume si prezinta vizitatorilor vestii antice, din perioada preistorica.

Citadela (localnicii ii spun Rabat) este principala atractie din Victoria. Fortareata este construita pe deal muntos si ofera privelisti minunate asupra insulei. In interior se afla cateva atractii turistice foarte interesante: Catedrala Gozo, Muzeul Catedralei, Armura Citadelei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor, Muzeul de Stiinte Naturale, Vechea Inchisoare si Capela St. Joseph.

Turistii au posibilitatea de a descoperi frumusetea mirifica a insulei prin intermediul excursiilor de o zi. Vaporasele de croaziera duc turistii in cele mai fascinante locatii ca Laguna Albastra, turul insulei Gozo (supranumita si Insula Calypso), turul oraselor medievale Birgu, Senglea si Cospicua, precum si vizite in cele doua porturi ale Maltei - Marsaxetto si Grand Harbour, in care pot fi admirate obiective turistice construite in vremea cavalerilor ioaniti.

Festivaluri si sarbatori
Malta are un calendar plin de evenimente culturale: de la teatre si concerte, pana la expozitii de pictura si sculptura.

In fiecare vara, timp de 3 luni, Malta gazduieste festivalul Maltafest. Scopul acestui festival este de a oferi turistilor o gama variata de spectacole culturale sau moderne.

In luna iulie are loc Festivalul de Jazz. Cu o traditie de peste 10 ani, festivalul este o rampa de lansare pentru tinerii artisti, dar si un loc unde artistii cu renume incanta fanii cu show-uri spectaculoase.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 8   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Iordan Gabriel Guest, 13.04.2011

In general ghidul este bunicel, dar are si anumite lipsuri si anume: - ati omis Mdina (Silent city) un oras-cetate superb, aproape de Rabat; - ati omis Ta'Qall o locatie a mestesugarilor si artizanilor locali, cu lucrari in piele, sticla, aur, pietre pretioase, ceramica etc; - ati omis Marsaxlokk un superb sat de pescari din estul extrem al insulei - trebuia sa dati mai multe obiective despre insula Gozo.

 
andreea Guest, 15.04.2011

as pleca in Malta cu un troller Case Logic

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Stiai ca?
Numai marea piramida a lui Keops contine suficienta piatra incat sa poate fi construit un zid inalt de 50 de centimetri care sa inconjoare planeta la Ecuator?... Desertul Atacama din America de Sud (nordul statului Chile) reprezinta cel mai arid desert din lume. Precipitatiile inregistrate aici sunt infime: 1,8 l/m.p. la 10 ani. Specialistii apreciaza v...
Dictionar turistic
Diagrama - Seating plan - Plan al unui tren sau autocar pe care se noteaza locurile retinute si observatii in legatura cu calatoria.
7 recomandari