TurisMALL
powered by

43793

Ghid Valletta
Transport intern

Valletta

Malta este o tara foarte mica ceea ce face ca transportul sa se realizeze fara prea multe probleme.

Malta International Airport este localizat intre Luqa si Gudja, la 10 km de Valletta, iar de aici majoritatea agentiilor de turism ofera transfer spre hotel.

Cel mai raspandit si ieftin mijloc de transport este autobuzul ce face legatura intre capitala Valletta si statiunile din jurul sau. Totodata, autobuzul ajunge si in insula Gozo. Costul unei calatorii variaza intre 0.35 – 0.58 euro, iar cea mai lunga calatorie dureaza 50 minute.

Daca doriti sa explorati insula pe cont propriu, puteti inchiria masina. Majoritatea companiilor care inchiriaza masini se afla in Malta si Gozo, iar pretul masinilor variaza intre 16 – 30 euro pe zi.

O alta optiune o reprezinta scuterele, motorele si bicicletele, insa unele drumuri nu sunt prea bune pentru aceste mijloace de transport.

Taxiurile au culoarea alba si pot lua pasageri de peste tot, exceptie facand statiile de autobuz. La aeroport sau in port se gasesc taxiuri autorizate ce practica un tarif fix.

Din port pleaca feriboturi ce fac legatura intre Malta si Gozo, iar durata unei calatorii este de 20 minute.

Site oficial: www.visitmalta.com
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 8  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Iordan Gabriel Guest, 13.04.2011

In general ghidul este bunicel, dar are si anumite lipsuri si anume: - ati omis Mdina (Silent city) un oras-cetate superb, aproape de Rabat; - ati omis Ta'Qall o locatie a mestesugarilor si artizanilor locali, cu lucrari in piele, sticla, aur, pietre pretioase, ceramica etc; - ati omis Marsaxlokk un superb sat de pescari din estul extrem al insulei - trebuia sa dati mai multe obiective despre insula Gozo.

 
andreea Guest, 15.04.2011

as pleca in Malta cu un troller Case Logic

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de Vara de la Paris (Quartier d'Eté Festival)
Anual, de la mijlocul lunii iulie pana la inceputul lunii august se desfasoara Paris Quartier d'Eté..
Stiai ca?
Fructele culese in orele de dimineata sau de seara sunt mult mai gustoase decat cele culese la amiaza?... El nu a fost ales inițial să completeze Capela Sistină În vreme ce Michelangelo devenea din ce în ce mai bun, Raphael era pictorul cel mai talentat din Roma. Raphael a fost cel care Papa Iulius ...
Dictionar turistic
Sauna finlandeza - Sauna finlandeza are un efect pozitiv asupra intregului sistem cardiovascular. Accelereaza circuitul sanguin prin dilatarea vaselor si antreneaza inima, relaxeaza muschii, alina durerile artritei, creste rezistenta organismului la infectii, revitalizeaza pielea si creste buna dispozitie. Recomandat de specialisti si sportivilor fiindca ajuta la eliminarea acidului lactic, cauzator de dureri musculare. Prin transpiratia provocata de sauna, se mai elimina substante reziduale create de metabolism si toxine acumulate in organism. Pentru beneficii maxime se recomanda alternarea saunei cu un dus rece sau cu folosirea cuburilor de gheata. Aceste extreme vor creste rezistenta organismului la raceli si vor imbunatati circulatia sanguina.
7 recomandari