TurisMALL
powered by

46077

Ghid Valletta
Transport intern

Valletta

Malta este o tara foarte mica ceea ce face ca transportul sa se realizeze fara prea multe probleme.

Malta International Airport este localizat intre Luqa si Gudja, la 10 km de Valletta, iar de aici majoritatea agentiilor de turism ofera transfer spre hotel.

Cel mai raspandit si ieftin mijloc de transport este autobuzul ce face legatura intre capitala Valletta si statiunile din jurul sau. Totodata, autobuzul ajunge si in insula Gozo. Costul unei calatorii variaza intre 0.35 – 0.58 euro, iar cea mai lunga calatorie dureaza 50 minute.

Daca doriti sa explorati insula pe cont propriu, puteti inchiria masina. Majoritatea companiilor care inchiriaza masini se afla in Malta si Gozo, iar pretul masinilor variaza intre 16 – 30 euro pe zi.

O alta optiune o reprezinta scuterele, motorele si bicicletele, insa unele drumuri nu sunt prea bune pentru aceste mijloace de transport.

Taxiurile au culoarea alba si pot lua pasageri de peste tot, exceptie facand statiile de autobuz. La aeroport sau in port se gasesc taxiuri autorizate ce practica un tarif fix.

Din port pleaca feriboturi ce fac legatura intre Malta si Gozo, iar durata unei calatorii este de 20 minute.

Site oficial: www.visitmalta.com
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 8  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Iordan Gabriel Guest, 13.04.2011

In general ghidul este bunicel, dar are si anumite lipsuri si anume: - ati omis Mdina (Silent city) un oras-cetate superb, aproape de Rabat; - ati omis Ta'Qall o locatie a mestesugarilor si artizanilor locali, cu lucrari in piele, sticla, aur, pietre pretioase, ceramica etc; - ati omis Marsaxlokk un superb sat de pescari din estul extrem al insulei - trebuia sa dati mai multe obiective despre insula Gozo.

 
andreea Guest, 15.04.2011

as pleca in Malta cu un troller Case Logic

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de Muzica “ Primavara Pragheza”
Acest festival are loc anual in perioada mai-iunie si dureaza trei saptamani. Fanii impatimiti ai mu..
Stiai ca?
Elefantul este singurul mamifer care nu poate sari.... Benzile desenate cu Donald Duck au fost interzise in Finlanda pentru ca personajul nu purta pantaloni?...
Dictionar turistic
Sauna - Baie de aburi care consta in expunerea corpului la o temperatura de 60-80ºC, produsa prin stropirea unor pietre poroase incinse, dupa care se activeaza circulatia prin lovirea corpului cu un manunchi de nuiele si prin dusuri reci.
7 recomandari