TurisMALL
powered by

77878

Ghid Viena
Transport intern

Viena

In Viena exista cinci linii de metrou, care se diferentiaza prin culoare si prin numar si care unesc toate partile orasului. Metroul sau U-Bahn este cel mai folosit mijloc de transport, preferat mai ales de turisti.
Pe langa liniile de metrou, vienezii, dar si turistii, au la dispozitie 60 de linii de autobuz, precum si o sumedenie de tramvaie.

Totodata, exista si S-Bahn, adica Trenul Rapid, un serviciu feroviar care uneste aeroportul de centrul orasului. Biletul valabil pentru autobuz, tramvai, metrou si trenuri speciale costa 1,5 euro sau 2 euro, daca il cumparati de la bord. Tichetele valabile o zi intreaga costa 5 euro. Pentru un abonament valabil 3 zile pretul este de 12 euro.

O particularitate a Vienei este faptul ca sunteti obligati sa cumparati bilete si pentru caini sau pentru biciclete.

Un mijloc mai interesant de a calatori in capitala Austriei este Fiaker-ul sau taxiul tras de cai. Statiile pentru Fiaker se afla la Opera de Stat, in complexul Hofburg si langa Catedrala Stephansdom.

Turistii sunt sfatuiti sa isi cumpere un Vienna Card, adica un abonament valabil timp de 72 de ore, care le asigura accesul cu orice mijloc de transport in comun, precum si o serie de reduceri la majoritatea obiectivelor turistice.

Capitala Austriei ramane in topul preferintelor turistilor romani si o destinatie atragatoare, care merita vazuta. Distanta relativ mica fata de Romania, obiectivele turistice superbe, cu o bogata semnificatie istorica si preparatele culinare delicioase, toate sunt argumente care pledeaza in favoarea Vienei.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 8  


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
georgescu sergiu Guest, 15.01.2016

exceptionala prezentare,abordare inspirata,pe intelesul tuturor si foarte utila turistului de orice nivel.felicitari si multumim.

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Caderea Bastiliei (Ziua Nationala a Frantei)
In data de de 14 iulie francezii sarbatoresc cu mare fast Caderea Bastiliei sau Fete nationale.14 iu..
Stiai ca?
Anumiti pesti reusesc sa traiasca in conditiile de la Polul Sud, deoarece au in corpul lor o glicoproteina care indeplineste exact functia antigelului intr-un radiator de automobil; traiesc aici 6 -7 ... Bahrain este cunoscut si sub denumirea de "Regatul celor doua mari"....
Dictionar turistic
Bac aerian - Avion echipat pentru transportul autovehiculelor si bicicletelor, impreuna cu conducatorii sau pasagerii lor, de la un aeroport la altul.
7 recomandari