Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Home > Ski, regiuni de ski > Ski Italia > Regiunea Alta Pusteria
Cauta locatie ski:

Ski Alta Pusteria (Italia)Zona a Muntilor Dolomiti ce reuneste trei varfuri muntoase ("Tre Cime") si un parc natural (Sesto). Statiunile de schi din aceasta zona a Tirolului de Sud (SUDTIROL) se situeaza in jurul localitatilor: Sesto (Sexten), San Candido (Innichen), Dobbiaco (Toblach), Villabasa (Niederdorf) si Braies (Prags). Alta Pusteria face parte din caruselul de ski Dolomiti Superski, cumuland 1220 km de partii si 450 instalatii de transport pe cablu, accesibil cu un singur skipass - Dolomiti Superski. Regiunea de schi nu este niciodata aglomerata si este ideala atat pentru familii cat si pentru amatorii de senzatii tari.

Cel mai mare centru de ski din regiunea Alta Pusteria este Helm/Monte Elmo, cu 21 km partii bine pregatite, din care 3 negre, 8 rosii si 5 albastre, fiind deservite de 2 telecabine, 4 telescaune si 3 teleschiuri. Este un munte "boarder" si centrul turismului de schi din valea Pusteria. Reteaua de transport pe cablu asigura o ascensiune pana la 2200 m. Cea mai lunga partie de ski este partia rosie Helm-Vierschach cu 4750m lungime, iar pentru experti recomandam partia neagra Sexten-Helm de 4,5 km.

Centrul de schi Croda Rossa este locatia ideala pentru cei care vor sa fuga de multime, pe partii foarte bine pregatite. Ofera 15 km partii de ski, 2 negre, 4 rosii si 2 albastre cu 1 telecabina si 3 teleschiuri.

Expertii vor savura partia neagra abrupta "Holzriese" (uriasul de lemn), iar partia rosie "Bad Moos-Rotwandwiesen" ofera o coborare mai usoara de 3,5 km. Acest centru de ski este renumit si datorita oamenilor uriasi de zapada, castelului de gheata si partiei pentru sanius din padure, de 5 km lungime. Snowboarderii sunt asteptati in snow funpark iar cei mici in parcul special amenajat cu castele, uriasi, loc de joaca, etc. Tot aici gasim si o pista nocturna de sanius. Din acest centru putem ajunge si la cele 2 partii de la pasul Mte. Croce, cu 1,5 km partii. Partiile sunt folosite pentru antrenamente, fiind deschise din septembrie. Partiile din Baranci sunt cotate usoare-medii. In total sunt 8 km de partii, 2 partii rosii si 4 albastre, cu 1 telescaun si 3 teleschiuri.

Baranci deseori gazduieste curse de Cupa Mondiala de ski si competitii de snowboard. Cu partia de sanie, baby-park, terase insorite, aceasta statiune ofera distractii pentru toata familia. Cea mai lunga partie este de 2,4 km lungime, partia rosie “Haunold”.

La centrul Dobbiaco gasim 4 km de partii cu un telescaun si 2 teleschiuri. Partia “Tenker” este ideala pentru viitorii campioni, iar pentru copii exista un baby-skilift.

Aria Waldheim este ideala pentru incepatori, copiii au la dipozitie si un "covor magic" (banda rulanta) si un teleschi special.

La Braies gasim 2 km de partii cu 2 teleschiuri. Este o locatie atractiva datorita ski cluburilor.

Alta Pusteria este paradisul amatorilor de schi fond. 200 km de piste preparate in padure, pe malul lacului, la poalele varfurilor magnifice asteapta schiorii.
Sporturi de iarna practicabile: schi, snowboard, schi fond, drumetii de iarna cu rachete de zapada, sanius, curling, sanii trase de caini si parapanta.Statiuni de ski in zona Alta Pusteria


# #