Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Cauta locatie ski:

Ski la Bardonecchia, Italia

Bardonecchia a fost in anul 2006 gazda tuturor competiţiilor de snowboard din cadrul Jocurilor olimpice. Aceasta statiune este situata in regiunea Piemonte, lângă Torino, la graniţa cu Franţa
Statiunea se afla la 1312 m altitudine si are circa 140 km de partii deservite de 21 instalatii pe cablu ce au capacitatea de a transporta cca 23850 pers/ora. Numarul partiilor este de 49.

Date despre ski in Statiunea Bardonecchia

5 partii cu grad sporit de dificultate
18 partii cu grad mediu de dificultate
16 partii cu grad redus de dificultate
2 partii cu grad foarte redus de dificultate

140 km - lungimea partiilor
10 km - trasee cross country
21 ski lifturi
1440 m - maximum atins in verticala
2750 m - cel mai inalt lift
1310 m - cea mai joasa pista
1310 m - altitudinea statiunii

Cu partii la peste 2500 m altitudine, skiatul si snowboardingul sunt asigurate pe tot parcursul sezonului, stratul de zapada fiind consistent

Skiatul in Bardonecchia:
Bardonecchia a fost una dintre primele statiuni de ski din Italia. In Bardonecchia majoritatea partiilor au orientare N/NV, (partiile cu orientare sudica sunt mai insorite).
Se poate skia in trei arii: Melezet, Jafferau si Campo Smith.
Statiunea in sine se afla la 1312 m altitudine, insa skiatul se extinde pana la 2800 m la Jafferau. Skiat foarte bun in special pentru skiorii cu abilitati medii si bun pentru skiorii incepatori si experti.
Din cei peste 100 km de partii, majoritatea sunt destinate skiorilor intermediari.
Principalele partii care se adreseaza skiorilor incepatori sunt cele mai mici de la Campo Smith si Melezet legate in totalite prtin ski lifturi
Tunurile de zapada asigura o buna acoperire cu zapada atat la inceputul cat si la sfarsitul sezonului de ski.
Freestylerii se pot bucura de provocarile din Olimpic Park, Melezet.
In zona exista un serviciu gratuit de autobuze, astfel incat va ia cinci minute ca sa ajungeti de la Campo Smith pana la Jafferau, unde partiile sunt putin mai dificile.

Snowboardingul in Bardonecchia i
Statiunea ofera un Super Pipe cu 130 m lungime, 17,5 m latime si 5 m inaltime cu 17% inclinatie. Partiile fiind mai mai abrupte nu sunt ideale pentru incepatori.

Apres ski-ul in Bardonecchia.
Bardonecchia este o excelenta alegere si pentru restaurantele sale ce deservesc feluri delicioase de paste si diverse specialitati locale. Barurile de aici sunt pline de viata la sfarsit de saptamana.
Exista doua aeroporturi, la numai doua ore de condus.

# #