Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Home > Ski, regiuni de ski > Ski Italia > Regiunea Alto Adige (Bolzano)
Cauta locatie ski:

Ski Alto Adige (Bolzano) (Italia)

Bolzano este capitata sudului Tirolului, partea Italiei vorbitoare de limba germana. Este cel mai mare oras din regiune, iar muzeul arheologic este renumit in lume pentru Omul Gheturilor “Otzi”.

Mai este numit si Capitala italiana a Craciunului datorita pietei cu specific acestui sezon. 25% dintre locuitori au ca limba materna germana.

Bolzano este un oras italian cu specific austriac. In centrul orasului veti auzi vorbindu-se limba germana sau dialectul local.

Din oras puteti ajunge spre munti indiferent de directia in care mergeti, partea cea mai pitoreasca fiind cea de sud. Multe cabane montane sunt deschise pana la sfarsitul lunii septembrie, iar informatii suplimentare puteti obtine de la cluburile alpine CAI si SAT.

Aceasta zona a fost populata de catre romani in secolul al-XV-lea iHr. Bolzano a fost un centru de comert datorita localizarii intre Venetia si Augsburg. In 1262 a fost ridicat la nivelul de oras, iar in anul 1363 a devenit parte a monarhiei Habsurgilor.

Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, Bolzano a fost anexat Italiei, iar dupa venirea la putere a fascismului, germanii au fost supusi unei politici de italienizare.
Dupa decenii de tensiune, Bolzano este acum un oras european de schi care gazduieste in fiecare an numeroase evenimente sportive si culturale.

Orasul candideaza pentru statutul de Capitala Culturala europeana a anului 2019 datorita numeroaselor atractii turistice si monumente, cum ar fi: Biserica Sf. Augustin, Muzeul de Stiinte Naturale, Muzeul Municipal, Muzeul Victoriei, Monumentul Walter von der Vogalweide, Catedrala Adormirii Maicii Domnului si multe altele.

Statiuni de ski in zona Alto Adige (Bolzano)


# #