Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Cauta locatie ski:

Ski la Courmayeur, ItaliaStatiunea Courmayeur este situata la poalele masivului Mont Blanc ( cel mai inalt punct din Europa cu 4810 m altitudine) pe partea italiana a muntelui, in valea Aosta. Pesajul este spectaculos, cu privelisti asupra Mont Blanc, incojurat de 14 varfuri muntoase de 4.000 m inaltime, la granita dintre Italia, Franta si Elvetia.

Courmayeur a fost recunoscut ca statiune de ski odata cu deschiderea tunelului Mont Blanc construit pentru a facilita accesul de la Chamonix la Aeroportul International din Geneva.

Statiunea Courmayeur dispune de 50 km partii de ski, deservite de 21 instalatii pe cablu. Zona principala de ski este la Plan Checrouit, unde mai mult de 80% din aria schiabila poate fi acoperita cu zapada artificiala. Partii pentru incepatori exista la Plan Checruit si Maison Vielle. Partiile pentru incepatori sunt late si domoale. La Plan Checruit se afla si gradinita de ski “Kinderheim”.
Courmayeur este statiunea ideala pentru schiorii intermediari si pentru cei avansati cu multe partii de test, partii deschise, partii pentru mogul, partii abrupte, etc. Pe platoul Checrouit soseste telecabina din Courmayeur. Din acest punct pornesc 2 telescaune si 1 gondola catre diferite partii de schi. Telescaunul din partea stanga si gondola transporta schiorii la Lago Checruit. De aici se poate schia inapoi la Plan Checruit ori se poate continua ascensiunea catre Youla. Telescaunul din dreapta ofera posibilitatea de a schia in partea Val Veny. Partiile “verzi”, adica foarte usoare, necesita o oarecare siguranta pe schiuri. Coborarea de la Plan Checrouit catre Courmayeur pe schiuri nu este recomandabila decat schiorilor experti si numai in conditii de zapada favorabile. Se recomanda intoarcerea cu telecabina.

Din Plan Checrouit se poate ajunge la Lago Checrouit. Partiile sunt dificile si in conditiile cele mai bune de zapada.

Din localitatea La Palud, in apropierea tunelului Mont Blanc, porneste telecabina.

Pentru schi fond Courmayeur ofera piste excelente intr-un peisaj fantastic. Pistele se gasesc in Val Ferret 18 km piste si in Dolonne 7,2 km piste.
Snowboarderii vor aprecia posibilitatile de freeride si heliboarding. Exista o partie boardercross cu rail. In snowparkul din Courmayeur se gasesc boardercross, rail si table jump.
Cei mici sunt astepati la snowparcul din Dolonne

Sporturi de iarna: schi, snowboard, off-piste skiing si boarding, drumetii de iarna si cu rachete de zapada, heliskiing, heliboarding, patinaj, ice-climbing, parapanta, sanii trase de caini.

Apres-ski: Courmayeur dispune de numeroase restaurante, baruri, cafenele, pizzerii si trattorii, wellness, piscine, pentru a satisface toate gusturile.

Date despre statiune:
Altitudine (in statiune): 1224 m
Altitudine maxima: 2624 m
Sezon: inceputul lunii decembrie – sfarsitul lunii aprilie
Partii: 50 km
Instalati pe cablu: 21
- Telescaune
- Telegondole

Acces:

Cu masina: de la Milano;

Cu trenul: cea mai apropiata statie de tren este Aosta, legata de Courmayeur cu un serviciu de transport cu autobuzul.

Oferte de sejur ski Courmayeur

Oferte de cazare in Courmayeur


# #