TurisMALL
powered by

36495

Ghid Amsterdam
Transport intern

Amsterdam

Aeroportul Schiphol se afla la 10 km de Amsterdam. Trenul este cel mai rapid si ieftin mijloc de transport de la aeroport spre oras. Trenurile ajung in Gara Centrala la fiecare 15 minute, de la oras 6 pana la miezul noptii, apoi la fiecare ora. Durata calatoriei este de 20 minute.

Autobuzul este o alta alternativa pentru a pleca de la aeroport. Acesta opreste in fata intrarii principale si pleaca la fiecare 30 minute.

Tramvaiul este cel mai popular mijloc de transport din Amsterdam. Acesta porneste din Gara Centrala siare statii in toate punctele cheie ale orasului. Prima cursa incepe la ora 06.30 si isi incheie traseul la ora 24.00. Tramvaiul turistic este un tramvai vechi care functioneaza in duminica Pastelui, de sarbatoarea Soarelui Alb si in duminicile dintre iulie si septembrie.

Autobuzele acopera mai multe zone decat tramvaiele si au program si pe timpul noptii, intre orele 00.00 – 04.00. Autobuzele pleaca din Gara Centrala, ajung la cele mai importante atractii turistice si in cartierele marginase ale orasului.

Metroul deserveste zonele mai indepartate ale orasului si are doar 4 linii al caror capat este la Gara Centrala.

Pentru a economisi, cel mai recomandat este sa achizitionati o cartela cu 15 calatorii sau un abonament sezonier. Preturile variaza intre 13 euro si 35 euro, in functie de zona aleasa.

Amsterdam Pass este un abonament care ii permite posesorului sa foloseasca gratuit transportul public, sa intre gratuit la multe muzee, sa faca un tur gratuit pe canal si sa obtina reduceri la unele restaurante.

Un alt mod rapid de a va deplasa este bicicleta. Centrele de inchiriere sunt raspandite in tot orasul, iar pretul este accesibil pentru oricine. Furtul bicicletelor este frecvent, asa ca asigurati-va bicicleta cand o parcati.

Hidrobicicletele sunt un mod distractiv de plimbare. Cu 2 sau 4 locuri, ele pot fi inchiriate din centrul orasului. Pretul unei calatorii de o ora costa de la 7 euro de persoana.

Taxiurile sunt cea mai comoda modalitate de transport. Preturile sunt accesibile, iar cea mai populara companie este Taxicentrale.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 8 din 9   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
moisei ciprian Guest, 14.04.2011

As pleca in Amsterdam cu un troller Case Logic

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Stiai ca?
In secolul al XVI-lea, in Anglia, berea facea parte din micul dejun?... In Egipt, inca exista pomi plantati inainte de construirea piramidelor? ...
Dictionar turistic
Turism rural - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unei zone turistice dintr-o zona rurala.
7 recomandari