TurisMALL
powered by

41235

Ghid Amsterdam
Viata de noapte

Amsterdam

In apropiere de Piata Dam, se afla cartierul Felinarul Rosu, plin de grupuri de turisti care admira frumoasele fete din celebrele vitrine. In apropiere se afla restaurante cochete si cafenele pline de oameni.

5 curiozitati despre Cartierul rosu din Amsterdam

Femeile din vitrine sunt persoane fizice autorizate
Pentru a putea fi in vitrine, femeile trebuie sa se inregistreze la Camera de Comert , de unde primesc autorizatia. Dupa ce au toate actele in regula, “antreprenoarele” isi inchiriaza o vitrina care devine astfel biroul de desfasurare a activitatii. Vitrinele nu se inchiriaza pe perioada lungi, ci numai pentru cel mult 8 ore odata. Pentru ca sunt persoane fizice autorizate, femeile decid singure cand si cat lucreaza si cati clienti urmeaza sa aiba.

Femeile din vitrine sunt foarte selective cu clientela
Chiar daca isi vand trupurile pentru bani, asta nu inseamna ca accepta pe oricine are bani. Iar femeile din Cartierul rosu sunt destul de pretentioase. Ele refuza clientii care sunt nepoliticosi, agresivi, beti sau care au probleme de igiena.

Nu sunt obligate sa isi faca teste pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala

Cu toate ca prostitutia este legalizata, legea nu le obliga pe femeile care aleg aceasta meserie sa isi faca teste medicale. Ele au libertate si in ceea ce priveste folosirea prezervativului.

Totusi, cele mai multe dintre femei isi fac regulat analize, gratie mai multor organizatii care le ofera acestora servicii medicale gratuite sau la pret redus. In plus, cele mai multe dintre practicantele celei mai vechi meserii din Cartierul rosu insista pentru folosirea prezervativului.


50 de euro pentru o partida de 15-20 de minute

Potrivit datelor furnizate de Centrul de informare despre Prostitutie (o organizatie fondata in 1994 de catre o fosta prostituata) din Amsterdam, pentru o partida normala de sex cu durata de 15-20 de minute, o femeie din vitrina cere 50 de euro. Totul se poate negocia, de la pozitii, la timpul petrecut cu ea, insa pretul creste. Trebuie avut in vedere, insa, faptul ca inchirierea unei vitrine costa 150 de euro, iar acesti bani nu pot fi trecuti ca si “cheltuiala deductibila”. La aceasta suma se adauga, evident taxele si impozitele aferente. Ca sa aiba un venit “frumusel”, o femeie ar trebui sa aiba intre 6 si 10 clienti pe zi.

Munca la “vitrine” e pe termen scurt
“Biroul” din Cartierul rosu nu este asigurat pe termen lung. Concurenta acerba si faptul ca municipalitatea a mai redus din spatii au facut ca preturile unei vitrine sa creasca. Cum pretul pe sex a ramas acelasi, “antreprenoarele” nu mai au profitul sperat. Iar munca “la vitrine” a fost inlocuita cu “escorta privata”. Din aceste servicii se castiga mai bine, ceea ce le ofera femeilor posibilitatea de a avea mai putini clienti decat ar fi fost nevoite sa accepte pentru a-si putea plati “biroul”.

Nieuwezijds Voorburgwal este una dintre cele mai populare zone datorita numarului mare de baruri si cluburi. Getaway bar este un local vesel, cu mancare buna si meniuri fixe ce nu depasesc 10 euro.

Seymour Lounge este un local funky, cu un acvariu fabulos. Muzica live si DJ-ii talentati anima in fiecare seara atmosfera. In apropiere de Seymour Lounge se afla Club NL, unde muzica house rasuna in toata incaperea. Localul este pretentios, asa ca tinuta la 4 ace este obligatorie.

Amsterdam este cel mai prietenos oras gay din lume, asadar exista foarte multe baruri si restaurante pentru ei. Cele mai multe se afla in zona Reguliersdwarsstraat.

In Amsterdam se afla cateva cluburi bune care sunt deschise in fiecare seara. Cele mai faimoase sunt Paradiso si Melkweg. In weekend cel mai cautat club este Escape. DJ-ii renumiti, serile tematice si atmosfera incendiara au contribuit la succesul clubului.

Alte cluburi ce nu trebuie ratate sunt Sinners / Heaven, Panama si Club More.
  Pagina anterioara Shopping Pagina 7 din 9   Transport internPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
moisei ciprian Guest, 14.04.2011

As pleca in Amsterdam cu un troller Case Logic

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Dos de Mayo (2 Mai)
In fiecare an Madridul comemoreaza revolta care a avut loc pe 2 mai 1808 impotriva fortelor de ocupa..
Spania  |  Cehia  |  Turcia  |  Romania  |  Franta  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Sunt mai multe gaini decat oameni in lume?... Faimos datorita veninului sau, scorpionul a inspirat intotdeauna repulsie si teama. Interesul starnit de el consta in extraordinara rezistenta la cele mai variate agresiuni ale mediului inconjurator. ...
Dictionar turistic
Mic dejun - Breakfast - Prima masa a zilei care se serveste, de regula, in intervalul 07.00 - 11.00.
7 recomandari