TurisMALL
powered by

41236

Ghid Amsterdam
Obiective turistice

Amsterdam

Canalele Amsterdamului reprezinta una dintre principalele atractii ale orasului. Herengracht este cel mai impozant canal de pe Grachtengordel si este faimos pentru “Curba de Aur”, intindere de case impunatoare construite pentru negustorii bogati. Alte canele importante sunt Keizergracht, Prinsengracht, Entrepotdok si Reguliersgarcht.

Unele dintre cele mai frumoase atractii ale orasului pot fi vazute in plimbarile pe canal: Trezoreria, Podul Inchisorii, Cel mai lat Pod din Amsterdam si Turnul Lacrimilor.

Cel mai frumos muzeu din Amsterdam este Rijksmuseum, ce a reusit sa adune, de-a lungul timpului, peste 7 milioane de lucrari de arta si tezaur. Din pacate, vizitatorii pot vedea doar o parte din aceasta bogatie culturala.

La muzeul Van Gogh din Amsterdam este expusa cea mai cuprinzatoare colectie a lucrarilor artistului. Colectia cuprinde peste 200 de tablouri, 500 de desene, sute de scrisori, stampe japoneze si lucrari ale contemporanilor sai.

Muzeul Amstelkring contrasteaza puternic cu imprejurimile din cel mai saracacios colt al Felinarului Rosu. In aceasta casa superba construita in secolul XVII veti avea surpriza sa descoperiti biserica Ons'''''''' Lieve heer op Solder, un exmplu rar si perfect conservat de biserica clandestina construita dupa Reforma.

Muzeul de Istorie Amsterdam adaposteste o interesanta colectie de obiecte de arta, descoperiri arheologie, haine, bijuterii, harti, picturi si sculpturi.

Oude Kerk este cel mai vechi monument al orasului si este prima biserica parohiala din Amsterdam.

Muzeul de Marijuana va prezinta adevarata poveste a marijuanei si a plantelor inrudite, din trecut pana in prezent.
Muzeul Van Loon a fost proprietatea familiei Van Loon, cofondatoriiCompaniilor Indiilor de Est. Casa este frumos decoarata cu bunurile care au apartinul familiei de bancheri.

Muzeul Anne Frankhuis evoca povestea tragica a unei familii de evrei care a stat ascunsa 25 luni intr-o anexa secreta din cladire. In august 1944, acestia au fost tradati si deportati. Numai tatal, Otto, a supravietuit. Jurnalul fiicei sale, Anne, care a murit in martie 1945 in lagarul de la Bergen Belsen la numai 15 ani, a facut din ea una dintre personalitatile secolului XX. Annual, muzeul este vizitat de peste 800.000 persoane.

Unul dintre cele mai vizitate muzee este Madame Tussaud. De la membrii familiei regale, la presedinti, actori de la Hollywood pana mari sportivi, aici veti gasi o colectie impresionanta de figuri de ceara.

Cartierul Felinarul Rosu este una dintre cele mai mari atractii ale orasului, cu prostituate strident imbracate, stand in vitrinele bordeiurilor saun in fata usilor de pe Oudezijds Voorburgwaal. Noaptea, aceste stradute devin paradisul vagabonzilor si al hotilor de buzunare.

Piata Dam este una dintre cele mai importante atractii turistice din Amsterdam. Piata impresioneaza prin minunatele sale cladiri, magazinele cochete si spectacolele de strada.

Koninklij Paleis a fost proiectat ca primarie, dar in 1808 a fost transformat in palat regal de Ludovic Bonaparte. In prezent, familia regala locuieste intr-o alta resedinta, iar Koninklij este folosit pentru evenimente oficiale. Momentan, palatul este inchis vizitatorilor deoarece se fac renovari majore!

Zoo Artis este una dintre cele mai frumoase gradini zoologice din Europa. Fondata in 1838, Zoo Artis are peste 700 de specii de animale si 200 de specii de copaci si plante. Gradina include un acvariu spectaculos si o gradina botanica.

Festivaluri si sarbatori
Cel mai important eveniment din Amsterdam este White Sensation. In fiecare vara, sute de mii de tineri din intreaga lume se imbraca in alb pentru a participa la cea mai lunga petrecere a anului. Cei mai cunoscuti DJ, cele mai bune piese, fete frumoase si multa voie buna – asta va asteapta la White Sensation.

Koninginnerdag este cea mai mare sarbatoare regala. In fiecare an, pe 30 aprilie, orasul Amsterdam se transforma intr-o petrecere stradala, unde localnicii vand suveniruri si se imbraca in oranj.

Bevrijdingsdag este o sarbatoare ce are loc dupa Ziua Memoriei, pe 5 mai si se celebreaza Ziua Eliberarii Olandei de sub ocupatia nazista. Se tin discursuri, concerte sau se organizeaza targuri in aer liber.

In luna iunie, la Amsterdam are loc Festivalul Olandei. Numerosi artisti prestigiosi din intreaga lume participa la spectacolele de teatru, muzica, opera si balet care se desfasoara in cele mai frumoase locatii din oras.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
moisei ciprian Guest, 14.04.2011

As pleca in Amsterdam cu un troller Case Logic

 
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pastele
Pentru greci Pastele reprezinta cel mai important eveniment din calendarul ortodox, fiind socotit ma..
Stiai ca?
Groenlanda este cea mai mare insula, care nu este un continent, avand o suprafata de 2.166.086 km2. De asemenea, este cel mai mare teritoriu non-suveran. Groenlanda reprezinta un teritoriu autonom ... Simtul de miros al unei furnici este la fel de puternic ca al unui caine?...
Dictionar turistic
Camping - Suprafata de teren (la deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turisti. Terenul este amenajat si dotat, permitand turistilor sa-si pregateasca masa si sa beneficieze de celelalte servicii specifice. Are caracter sezonier.
7 recomandari