TurisMALL
powered by

33689

Ghid Brussels
Obiective turistice

Brussels

Grand Place este centrul economic si social al orasului Bruxelles. Cladirile din centrul orasului au fost constuite in secolul XV si au o arhitectura deosebita, care amintesc de trecutul glorios al capitalei Belgiei. Pe langa restaurante cochete si terase elegante, in Grand Place puteti admira statuia Sf. Mihai, cladirea Primariei, Musée de la Ville de Bruxelles. Grand Place se afla in patrimoniul UNESCO.

Atomium este unul dintre simbolurile orasului Bruxelles si se afla in parcul Mini Europa. Construit in 1958, Atomium-ul reprezinta o molecula de fier marita de 165 milioane ori. Cele 9 sfere ale monumentului sunt legate intre ele prin tunele de fier, oferind o priveliste spectaculoasa.
Atomium poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 10.00 – 18.00, iar pretul unui bilet este de 11 euro (adulti), 9 euro (studenti), 8 euro (12 – 18 ani), 4 euro (11 – 6 ani).

Mini Europa este cel mai vizitat parc din Bruxelles. Parcul Mini Europa este renumit pentru ca reda, la scara mica, cele mai importante atractii turistice din Europa: Turnul Eiffel, catedrala Westminster, Zidul Berlinului sau piata centrala din Praga.
Parcul Mini Europa poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 09.30 – 18.00 (31 martie – septembrie), 09.30 – 20.00 (iulie – august), 10.00 – 18.00 (1 octombrie – 31 ianuarie). Pretul unui bilet este 11.50 euro.

Mannekin Pis este cea mai populara statuie din Bruxelles. Statuia din bronz se afla pe Rue de l'Etuve, iar legenda spune ca un copil a reusit sa stinga un foc puternic cu urina sa. Pe langa miile de turisti curiosi care se pozeaza cu Mannekin Pis, statuia de bronz sta in centrul a numeroase festivaluri locale.

Musée BELvue are un patrimoniu bogat si impresionant, fiind dedicat celor mai importante perioade din istoria Belgiei, de la infrangerea lui Napoleon la Waterloo in 1830. Colectia permanenta se concentreaza in jurul domniei fiecarui monarh belgian. Cladirea in care se afla muzeul a jucat un rol important in Revolutia Belgiana din 1830.
Muzeul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 10.00 – 17.00 (marti – vineri), 10.00 – 18.00 (sambata, duminica). Pretul unui bilet este de 7.40 euro.

Musée du Cacao et du Chocolat se afla la coltul Grand Place si aduce un omagiu celui mai renumit produs belgian: ciocolata. Muzeul prezinta istoria ciocolatii, inca de pe vremea Imperiului Maya si explica procesele moderne de fabricare.
Muzeul este deschis marti – duminica, intre orele 10.00 – 16.30.

Musée Horta este locul in care Victor Horta, unul dintre cei cunoscuti arhitecti din Belgia, a locuit. Muzeul impresioneaza prin arhitectura art nouveau. De o atentie deosebita se bucura scara aurie a cladirii. In muzeu puteti admira operele de arta ale arhitectului Victor Horta, documente si camerele frumos decorate.
Muzeul poate fi vizitat de marti – duminica, intre orele 14.00 – 17.30. Pretul unui bilet este de 7 euro (adulti) si 3.50 euro (studenti si pensionari).

Palatul Regal (Palais Royal) se afla in centrul orasului si este una dintre cele mai opulente cladiri din Bruxelles. In trecut, Palatul Regal era resedinta familiei regale, azi fiind transformat in muzeu. Cele mai impresionante incaperi din Palatul Regal sunt: Camera Oglinzilor, unde se afla un candelabru somptuos; Camera Imperiului ofera turistilor ocazia de a admira 11 vase din aur cu pamant si flori din cele 11 provincii belgiene.
Parcul poate fi vizitat intre lunile mai – septembrie, de marti – duminica, intre orele 10.00 – 17.00. Intrarea este gratuita.

Parcul Bruxelles se afla vizavi de Palatul Regal si este cel mai mare parc din Bruxelles. Palatul Regal, Parlamentul Belgian, Théâtre Royal du Parc si ambasada SUA inconjoara Parcul Bruxelles.

Catedrala Sf. Michel si Sf. Gudule este cea mai importanta catedrala din Bruxelles. Localizata pe dealul Treurenberg, la granita dintre Orasul de Jos si Orasul de Sus, catedrala a fost construita dupa stilul romanic, pentru ca in final sa se adopte stilul gotic.

Notre-Dame du Sablon se afla in piata Place du Grand-Sablon si este o catedrala gotica. Desi la inceput era o capela simpla, popularitatea i-a crescut cand, in 1348, la Bruxelles a ajuns statuia Fecioarei Maria cu puteri tamaduitoare. In scurt timp s-au luat masuri pentru extinderea capelei, fiind transformata intr-o catedrala impunatoare.

Cea mai celebra opera din Bruxelles este La Monnaie. La fel ca multe alte cladiri istorice din Bruxelles, si cladirea operei a trecut prin multe constructii si renovari. Opera din Bruxelles este foarte activa, agenda fiind plina de spectacole incantatoare. Asa ca admirat structura in timpul zilei si delectati-va cu un show seara!
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 10   Festivaluri si sarbatoriPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Vara Romana
"Estate romana" sau "Vara Romana" se sarbatoreste inca din anii '70. Este un termen care defineste o..
Franta  |  Romania  |  Germania  |  Austria  |  Cehia  |  Olanda  | 
Stiai ca?
In China, nuanta de alb este destinata inmormantarilor? ... Anumiti pesti reusesc sa traiasca in conditiile de la Polul Sud, deoarece au in corpul lor o glicoproteina care indeplineste exact functia antigelului intr-un radiator de automobil; traiesc aici 6 -7 ...
Dictionar turistic
Turism religios / ecumenic - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unor lacasuri sfinte, manastiri si biserici.
7 recomandari