TurisMALL
powered by

29404

Ghid Brussels
Transport intern

Brussels

Aeroportul International Brussels se afla la 11 km de Bruxelles. Pentru a ajunge in centrul orasului, puteti opta pentru trenul care pleaca la intervale de 15 minute. Calatoria dureaza 25 minute, iar pretul unei calatorii este de 2.60 euro. Autobuzul 12 ajunge in Cartierul European si pleaca la fiecare 20 – 30 minute. Pretul unei calatorii este de 3 euro. Daca doritit sa optati pentru un taxi, atunci va trebui sa platiti intre 25 – 35 euro. Pe acest aeroport aterizeaza cursele companieie Tarom.

Aeroportul Charleroi se afla la 55 km de Bruxelles si este folosit de companiile low-cost. Pentru a ajunge in oras, puteti alege sa calatoriti cu trenul care pleaca la intervale de 18 minute. Calatoria dureaza 60 minute. O alta varianta mai des folosita este autobuzul. Calatoria dureaza tot 60 minute, iar pretul unui bilet dus este 13 euro, dus-intors 22 euro. Pentru confort sporit, optati pentru taxi. Pretul unei calatorii este de aproximativ 80 euro.

In Bruxelles exista trei gari 3 ale caror trenuri fac legatura cu marile orase ale Europei, dar si cu localitatile din Blegia. Acestea sunt: Gare du Nord, Gare du Midi (legaturi internationale) si Gare Centrale, care se afla chiar langa Grand Place.

Metroul din Bruxelles are 3 linii care ajung in toate punctele importante ale orasului. Acestea sunt: Linia 1A (Roi Baudoin – Herrmann Debroux), Linia 1B (Bizet – Stockel) si Linia 2 (Petit Ring, Simonois si Clemenceau).

Tramvaiele si autobuzele din Bruxelles au statii in tot orasul, facilitand accesul spre centru si spre cele mai importante atractii turistice. Statiile autobuzelor si tramvaielor sunt colorate cu rosu si alb. Tramvaiele si autobuzele din Bruxelles circula in intervalul 06.00 – 00.00. Cel mai indicat ar fi sa cumparati cartele de 5 sau 10 calatorii; acestea pot fi folosite in ambele mijloace de transport. Pretul unei calatorii este de 2 euro, o cartela cu 5 calatorii costa 7.50 euro, iar una cu 10 calatorii: 13 euro.

Bicicletele sunt foarte folosite de localnicii din Bruxelles. Acestia au piste special amenajate si sunt respectati si protejati de soferii din trafic. In Bruxelles exista mai multe centre de inchiriat biciclete, cele mai populare fiind cele din Bois de la Cambre, Parc de la Woluwe si Parc de la Pede. Pretul pentru 1 ora este de 3 ora, iar pentru o zi: 12 euro.

Taxiurile din Bruxelles au aparat de taxat, iar pretul unui km este intre 1.60 – 2.70 euro, in functie de districtele din oras. Taxa de pornire este de 2.40 euro, iar noaptea creste la 4.40 euro. Bacsisul este inclus automat in pretul calatoriei. Majoritatea taxiurilor se aduna in jurul celor 3 gari, Grand Place, Place Stephanie si Hotel Amigo. Principalele companii de taxi din Bruxelles sunt: Autolux, Bleus, Orange si Vert.
  Pagina anterioara Viata de noapte Pagina 9 din 10   Sfaturi utilePagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fiesta de San Isidro - Madrid
Fiesta de San Isidro este un eveniment organizat anual pe 15 mai, in cinstea patronului spiritual al..
Stiai ca?
In Marea Britanie, o persoana bea anual mai mult ceai decat 23 de italieni la un loc?... Animalul care atinge recordul la saritura in lungime este cangurul rosu. "Campionul absolut" reuseste performanta unei sarituri in lungime de 12,60 - 12,80 m....
Dictionar turistic
Sauna finlandeza - Sauna finlandeza are un efect pozitiv asupra intregului sistem cardiovascular. Accelereaza circuitul sanguin prin dilatarea vaselor si antreneaza inima, relaxeaza muschii, alina durerile artritei, creste rezistenta organismului la infectii, revitalizeaza pielea si creste buna dispozitie. Recomandat de specialisti si sportivilor fiindca ajuta la eliminarea acidului lactic, cauzator de dureri musculare. Prin transpiratia provocata de sauna, se mai elimina substante reziduale create de metabolism si toxine acumulate in organism. Pentru beneficii maxime se recomanda alternarea saunei cu un dus rece sau cu folosirea cuburilor de gheata. Aceste extreme vor creste rezistenta organismului la raceli si vor imbunatati circulatia sanguina.
7 recomandari