TurisMALL
powered by

23131

Ghid Brussels
Festivaluri si sarbatori

Brussels

Bruxelles este un oras fascinant, cu numeroase evenimente ce atrag turisti din toate colturile lumii. Multe festivaluri muzicale din Bruxelles sunt gazduite de Cirque Royal si Ancienne Belgique, un teatru istoric. Cele mai mari evenimente sportive au loc la stadionul Constant Vanden Stock.

In luna martie au loc 2 evenimente. Eurantica este un targ de antichitati si opere de arta, care are loc la mijlocul lunii martie. Tot in aceeasi perioada are loc Brussels International Festival of Fantasy Film (BIFF), eveniment ce atrage peste 60.000 de oameni care vin sa vizioneze cele mai noi filme artistice belgiene si internationale.

Cel mai important eveniment al lunii aprilie este Art Brussels (28 aprilie), dedicat artei contemporane. Timp de cateva zile, artisti din peste 20 de tari isi expun operele.

Alte evenimente ce se desfasoara in aprilie sunt: Les Nuits Botaniques (un important eveniment muzical ce se desfasoara la fostele Gradini Botanice Brussels) si Royal Greenhouses Opened (eveniment dedicat iubitorilor de flori si gradini).

Luna mai este ideala pentru a vizita Bruxelles. In acest interval au loc numeroase manifestari care va vor incanta: Brussels Jazz Marathon Weekend (timp de 3 zile, in Bruxelles au loc numeroase concerte jazz), Kunsten Festival des Arts (3 mai; opere de arta ale tinerilor artisti), Lesbian and Gay Pride Day (pe 14 mai mai are loc parada dedicata persoanelor gay) si Queen Elisabeth International Musical Competition 9 (un prestigios eveniment cu cei mai buni artisti de pian, vioara si solisti de muzica clasica).

Evenimentele din iulie sunt: Opera la Grand Place (concerte magnifice la teatrul Monnaie), Targul de Arta Antica (9 iunie) si Couleur Cafe (muzica live). Parada Zinneke (4 mai, cel mai colorat festival din Bruxelles, cu dansuri in strada, costume ciudate si muzica live).

In iulie, la Bruxelles au loc urmatoarele evenimente: Ommegang Royal Pageant (festivalul cu costume si muzica medievale si folk) si Bruxelles Les Bains (in iulie si august o parte din canal este transformat in Brussels Spa, un loc perfect pentru a va racori in zilele fierbinti de vara).

Pe 15 august are loc unul dintre cele mai populare evenimente din Bruxelles: Covorul de Flori. In fiecare an, orasul aduce un omagiu florii orasului: begonia.

In septembrie, iubitorii de bere au parte de un weekend special: Weekend-ul Berii Belgiene. Evenimentul are loc pe 1 septembrie, in incinta Grand Place.

In noiembrie, la Bruxelles are loc Targul Eureka, unde sunt expuse cele mai noi gadget-uri.

Pe 26 noiembrie se da startul festivatilor de Craciun. In aceasta zi, se deschid targurile de Craciun si patinoarele in aer liber. In decembrie, la Bruxelles se aprind luminite colorate pentru ca turistii si localnicii sa intre mai usor in spiritul sarbatorilor.
  Pagina anterioara Obiective turistice Pagina 6 din 10   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL
Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Malta  |  Malaysia  |  Belgia  |  Grecia  |  Germania  |  Franta  | 
Stiai ca?
Daca atunci cand vorbim cu cineva, mesajul non-verbal transmis de corpul interlocutorului il contrazice pe cel verbal, avem tendinta de a ignora cuvintele si de a tine cont doar de limbajul non-verbal... In Capo Verdeeste cea mai mare densitate de femei din Africa: 100 de femei la 87 barbati?...
Dictionar turistic
Brosura turistica - Material publicitar tiparit in diverse forme care promoveaza anumite zone de atractie turistica, unitati de cazare, programe turistice oferind turistilor detalii informative (pret, localizare, durata promotiei, orar).
7 recomandari